Η διατροφολόγος των royals και φίλη της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Γκαμπριέλα Πίκοκ, αποκάλυψε σε συνέντευξή της την ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες παίρνουν το περισσότερο βάρος.
Η Γκαμπριέλα, η οποία υποδέχτηκε το τέταρτο παιδί της τον Ιανουάριο, δήλωσε στην The Telegraph ότι, σύμφωνα με την εμπειρία της, οι γυναίκες γύρω στην ηλικία των 45 είναι πιο επιρρεπείς στην αύξηση βάρους. αλλά όχι για τον λόγο που πιστεύουν οι περισσότεροι.
Ο «ένοχος», σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι ο πιο αργός μεταβολισμός, αλλά οι κακές διατροφικές επιλογές καθώς η καθημερινότητά τους γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική.
«Οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν βάρος κυρίως επειδή η διατροφή τους χειροτερεύει», εξήγησε η διατροφολόγος των διασήμων.
«Αυτό που ακούμε συχνά για τον πιο αργό μεταβολισμό; Αυτό δεν συμβαίνει μέχρι να μεγαλώσεις αρκετά», πρόσθεσε το πρώην μοντέλο από την Τσεχία.
Μελέτες δείχνουν ότι το σημείο καμπής για τον γυναικείο μεταβολισμό είναι μετά τα 60 και όχι μετά τα 40.
Αν και παραδέχεται ότι ο πειρασμός να «γλιστρήσεις σε μια πιο άνετη προσέγγιση» είναι μεγαλύτερος στα 40, η Γκαμπριέλα σημείωσε ότι οι γυναίκες στα μέσα της δεκαετίας των 40 «δεν τείνουμε να δίνουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας» καθώς η καθημερινότητά μας γεμίζει με δουλειά και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Σε συνδυασμό με μια κακή διατροφή, η Γκαμπριέλα ανέφερε επίσης τις ελλείψεις σε βιταμίνες, τις ανισορροπίες στο σάκχαρο του αίματος και την απώλεια μυϊκής μάζας ως παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους κατά τη μέση ηλικία στις γυναίκες.
Σύμφωνα με τη Γκαμπριέλα, η ποιοτική μυϊκή μάζα είναι ζωτικής σημασίας για «την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τον μεταβολισμό» – δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποία το φαγητό και τα ποτά μετατρέπονται σε ενέργεια που τροφοδοτεί όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.
Στα 40 οι γυναίκες «αισθάνονται λίγο πιο άνετα με το να κάνουν λιγότερα», κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του μεταβολικού τους ρυθμού.
Η διατροφολόγος της υψηλής κοινωνίας πρόσθεσε ότι το «τυπικό μεσήλικο “σωσίβιο” στην κοιλιά» είναι τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα ανισορροπιών στο σάκχαρο του αίματος – που προκύπτουν από ανεπαρκή κατανάλωση πρωτεΐνης, αυξημένη πρόσληψη υδατανθράκων με άδειο στομάχι και μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς γεύμα.

Η δημιουργία καλύτερων διατροφικών συνηθειών, μέσω μικρών αλλαγών στις επιλογές τροφών, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά για τις γυναίκες που θέλουν να χάσουν ένα ή δύο νούμερα, συνέχισε η Γκαμπριέλα.
Συστήνει να καταναλώνουμε περισσότερη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα – ακόμα και στο πρωινό – καθώς είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μυών και υποστηρίζει τις λειτουργίες αποκατάστασης και διατήρησης του σώματος.
Αντί να επιλέξετε ένα κρουασάν με τον πρωινό καφέ σας, η Γκαμπριέλα προτείνει τροφές όπως αυγά, γιαούρτι, φυστικοβούτυρο και καπνιστό σολομό.
Η ίδια ξεκινά συνήθως τη μέρα της με ένα ρόφημα πρωτεΐνης, πριν καταναλώσει δύο φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη, τηγανητά αυγά και μία φέτα αβοκάντο.
Για το μεσημεριανό, προτείνει το πιάτο να περιλαμβάνει ένα υγιεινό μείγμα από άπαχα κρέατα, αυγά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους – «και όχι μόνο μπιφτέκια και λουκάνικα».
Το βραδινό, από την άλλη, θα πρέπει να είναι σχετικά ελαφρύ, με τις περισσότερες πελάτισσες της Γκαμπριέλα να καταναλώνουν κάποια μορφή πρωτεΐνης – όπως ψάρι ή κοτόπουλο – μαζί με ποιοτικούς υδατάνθρακες, όπως λαχανικά, «ειδικά αν ο στόχος είναι ο έλεγχος του βάρους».

Συμβουλές στις γυναίκες για απώλεια βάρους στα 40
Άλλες βασικές της συμβουλές για απώλεια βάρους στα 40 περιλαμβάνουν την άσκηση με βάρη μερικές φορές την εβδομάδα και τη λήψη πολυβιταμινών ως συμπλήρωμα διατροφής – επισημαίνοντας πως οι πιο συχνές διατροφικές ελλείψεις που παρατηρεί είναι στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β12, καθώς και στο μαγνήσιο.
Τέλος, η Γκαμπριέλα συστήνει στους πελάτες της να έχουν πρόχειρα πιο υγιεινά σνακ, ώστε να διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας – τονίζοντας πως οι περισσότεροι αρχίζουν να πεινούν μετά το μεσημεριανό και καταλήγουν να τρώνε περισσότερο το βράδυ.
Αγαπημένα της σνακ περιλαμβάνουν ντιπ όπως χούμους με ωμά λαχανικά και κράκερ, ροφήματα πρωτεΐνης, δύο κουταλιές φυστικοβούτυρο με μήλα ή αχλάδια, καθώς και ξηρούς καρπούς και σπόρους.
Φωτογραφίες: Shutterstock, Instagram