Έχει πάρει τρία αστέρια Μισελέν, έχει βραβευτεί ως o top σεφ στον κόσμο και το εστιατόριό του, στην πόλη Μόντενα, όχι μόνο έχει πάρει διθυραμβικά σχόλια από τους καλύτερους κριτικούς, αλλά και έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο στον κόσμο. Είναι παρών και στην κρίση του κορωνοϊού.
Ο Μάσιμο Μποτούρα, μετά από μια πλούσια ζωή, γεμάτη γευστικές περιπέτειες, επέστρεψε το 1995 στη Μόντενα μαζί με την αμερικανίδα σύζυγό του Λάρα και άνοιξε το Osteria Francescana στο κέντρο της πόλης.
Οι πιο διάσημοι άνθρωποι έχουν περάσει την πόρτα του εστιατορίου του:
O Oμπάμα δείχνει να απολαμβάνει και το πνεύμα του:
Εχει μαγειρέψει τα πιο εκκεντρικά πιάτα, υψηλής κουζίνας και έχει βραβευθεί πολλές φορές. Παρακάτω είναι ο εμβληματικό του πιάτο «Πέντε είδη παρμεζάνας διαφορετικής ωρίμανσης».
Αποκλεισμένος εδώ και πολλές εβδομάδες στην Μοντένα, ο Μάσιμο Μποτούρα παρακαλουθεί την τραγωδία που ζει η χώρα του, με τα εκατοντάδες θύματα, αλλά προσπαθεί να κρατήσει την ζωντάνια και την αισιοδοξία του. Το εστιατόριό του, Osteria Francescana, με τα τρία αστέρια Μισελέν και δύο φορές Καλύτερο Εστιατόριο στον κόσμο, παραμένει κλειστό, αλλά δεν χάνει την επαφή με τους fans του, ειδικά με όσους τον ακολουθούν μέσω Instagram. Τις τελευταίες ημέρες ο δημοφιλής σεφ έχει εγκαινιάσει το Kitchen Quarantine, το Instagram show που παρουσιάζει μαζί με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.
Η σκηνοθεσία είναι ερασιτεχνική, η ατμόσφαιρα είναι χαρούμενη και εντελώς παλαβή σε κάποια σημεία: φανταστείτε τον Ρομπέρτο Μπενίνι, με ποδιά και δύο κατσαρόλες, αυτή είναι η καραντίνα του Μάσιμο Μποτούρα στην κουζίνα. Μιλώντας αγγλο-ιταλικά, ο σεφ ψάχνει ό,τι υλικά υπάρχουν στο ψυγείο, σχολιάζει την κατάσταση στην Ιταλία και αναζητά κονδύλια για να αγοραστεί ένα νέο ασθενοφόρο στην πόλη Μόντενα.
Παρακολουθήστε τον και μαγειρέψτε μαζί του:
Εδώ μας δείχνει να φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ: