Η δίαιτα της σαρδέλας -Γυναίκα που έτρωγε μόνο το συγκεκριμένο ψάρι για τρεις μήνες, περιγράφει - iefimerida.gr

Η δίαιτα της σαρδέλας -Γυναίκα που έτρωγε μόνο το συγκεκριμένο ψάρι για τρεις μήνες, περιγράφει

σαρδελες πιρουνι
Σαρδέλες / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 62χρονη συνταξιούχος που πάλευε με ακραίους πόνους στα πόδια, φλεγμονές και εθισμό στο φαγητό ισχυρίζεται ότι έχασε 15 κιλά τρώγοντας μόνο σαρδέλες για περισσότερους από τρεις μήνες.

H Jane Crummett ζύγιζε 108 κιλά και υπέφερε από πελματιαία απονευρωσίτιδα, η οποία τη δυσκόλευε το περπάτημα. Το 2020 αποφάσισε να ακολουθήσει μια συμβατική δίαιτα και έχασε 29 κιλά, αλλά έφτασε σε ένα τέλμα, και το βάρος επανήλθε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Μάιο ανέβηκε στη ζυγαριά στα 88 κιλά και αποφάσισε να ακολουθήσει τη δίαιτα της σαρδέλας, η οποία υποτίθεται ότι εκκινεί τον μεταβολισμό και οδηγεί το σώμα να καίει γρήγορα λίπος για ενέργεια.

Έτρωγε μόνο σαρδέλες

Η Crummett έκανε το λιπαρό ψάρι το μοναδικό της γεύμα. Τρώει τέσσερις κονσέρβες σαρδέλα κάθε μέρα και συμπληρώνει με MCT έλαιο, μια μορφή λίπους που προέρχεται από λάδι καρύδας ή φοινικοπυρήνα, καταναλώνοντας περίπου 1.500 θερμίδες ημερησίως. «Δεν λιμοκτονώ», δήλωσε η Crummett.

Όταν έφτασε στις 98 μέρες ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα, η 62χρονη επαίνεσε τις νέες διατροφικές της επιλογές για την αποκατάσταση της ενέργειάς της, τη μείωση του σακχάρου στο αίμα της και την ανακούφιση του πόνου της. Είπε ότι έχασε 5,5 κιλά υγρών μόνο τις πρώτες δύο εβδομάδες.

Οι σαρδέλες είναι γεμάτες με πρωτεΐνες, ωφέλιμα για τον εγκέφαλο ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και ασβέστιο, ενώ είναι σχετικά χαμηλές σε θερμίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μειονεκτήματα

Όμως, ο Βρετανός dr Masarat Jilani επεσήμανε ότι ο υδράργυρος μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα - και υπάρχουν και άλλα πιθανά μειονεκτήματα αυτού του διατροφικού σχεδίου.

«Πρώτον, οι σαρδέλες περιέχουν μηδενικές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εντέρου και την πέψη. Μια διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά στις σαρδέλες θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα», δήλωσε ο Jilani στο «Surrey Live» αυτή την εβδομάδα.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι σαρδέλες κονσερβοποιούνται σημαίνει ότι συνήθως συντηρούνται είτε με αλάτι είτε με λάδι», συνέχισε. «Αν πρόκειται για αλατισμένες σαρδέλες, θα καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα νατρίου, η οποία μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και να επιβαρύνει τα νεφρά σας», εξήγησε, όπως μεταδίδει η New York Post.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δίαιτα, η κατανάλωση περιορίζεται μόνο σε σαρδέλες, νερό, μαύρο τσάι ή καφέ. Επιτρέπονται η καυτερή σάλτσα, η μουστάρδα, το λεμόνι και το πιπέρι, αλλά όχι οι υδατάνθρακες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίαιτα Διατροφή σαρδέλες Σαρδέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ