Γιατί αν πας στη Μύκονο πρέπει να επισκεφθείς το COYA- Αυτοί είναι οι λόγοι - iefimerida.gr

Γιατί αν πας στη Μύκονο πρέπει να επισκεφθείς το COYA- Αυτοί είναι οι λόγοι

COYA Mykonos ζευγάρι τραπέζι δείπνο
COYA Mykonos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα περιβάλλον ονειρικό: Οι φούξια βουκαμβίλιες «παίζουν» στο ελαφρύ αεράκι με τις γλάστρες που κρέμονται πάνω από τα τραπέζια σε έναν κήπο που θυμίζει λίγο από Περού και λίγο από ελληνικό καλοκαίρι σε κάποιο νησί. Τα πολύχρωμα πιάτα με το ευφάνταστο περιεχόμενο έρχονται στο τραπέζι σου και σε ταξιδεύουν σε νέα μέρη, συνοδεία ενός Pisco Sour, του σέξι ξάδερφου της τεκίλα. Και φυσικά υπό τους ήχους της μουσικής καταξιωμένων DJ. Καλώς ήρθατε στο COYA Mykonos!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τη νέα άφιξη στην Μύκονο και συγκεκριμένα στα Ματογιάννια, που άνοιξε πέρυσι και ήρθε να ταράξει τα νερά της γαστρονομίας στο νησί – και όχι μόνο. Ένα εστιατόριο που συνδυάζει μοναδικά την περουβιανή κουζίνα με ελληνικά προϊόντα σε ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει στην λατινική Αμερική.

Κατάφερε από τις πρώτες κιόλας μέρες να γίνει talk of the town, προσελκύοντας premium και εκλεπτυσμένο κόσμο από όλη την υφήλιο. Και μια επίσκεψη ήταν αναμφίβολα επιβεβλημένη για κάποιον που θέλει να πιστεύει ότι παρακολουθεί τις τελευταίες τάσεις.

Η αυλή του COYA Mykonos
Η αυλή του COYA Mykonos

Γι’ αυτό και επισκεφθήκαμε το COYA Mykonos. Για να σχηματίσουμε τη δική μας άποψη σχετικά με ένα εστιατόριο που φέρει το όνομα ενός γνωστού ομίλου στον κόσμο, με εστιατόρια σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Παρίσι και Μόντε Κάρλο και τα οποία έχουν κατακτήσει πολλά βραβεία από διάσημους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα προκλητική η ιδέα να δοκιμάσουμε πιάτα της περουβιανής κουζίνας, η οποία, δυστυχώς, μας είναι άγνωστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και κάπως έτσι, κάναμε κι εμείς την κράτησή σας μια βραδιά του περσινού Αυγούστου, φορέσαμε τα καλά μας και περάσαμε τη βαριά μεταλλική πόρτα με το ιδιαίτερο σχέδιο, που προμήνυε ένα διαφορετικό ταξίδι σε μια άγνωστη κουζίνα. Μαγεμένοι από τον περιβάλλοντα χώρο – δεν ξέραμε πού να πρωτοκοιτάξουμε, η διακόσμηση ήταν προσεγμένη μέχρι την τελευταία πινελιά – οδηγηθήκαμε στην αυλή.

Η είσοδος του COYA Mykonos με την σιδερένια πόρτα
Η είσοδος του COYA Mykonos με την σιδερένια πόρτα

Ένα ονειρικό σκηνικό - Η Λατινική Αμερική συναντά το κυκλαδίτικο τοπίο

Σε έναν χώρο που μοιάζει να σε ταξιδεύει σε μια άλλη χώρα, νιώσαμε πως βρισκόμασταν στην αυλή ενός σπιτιού που κατορθώνει να συνδυάσει την ατμόσφαιρα της Λατινικής Αμερικής με εκείνη ενός κυκλαδίτικου αρχοντικού. Εκεί οι ολάνθιστες φούξια βουκαμβίλιες μπερδεύονται με τις κρεμαστές γλάστρες και τα ποικίλα διακοσμητικά στοιχεία που σε παραπέμπουν στο Περού. Μείναμε να χαζεύουμε το σκηνικό για κάμποση ώρα.

H διακόσμηση του COYA Mykonos έχει έντονα στοιχεία από την αυτοκρατορία των Ίνκας
H διακόσμηση του COYA Mykonos έχει έντονα στοιχεία από την αυτοκρατορία των Ίνκας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτές τις σκέψεις μας έβγαλε το προσωπικό που με το χαμόγελο στο χέρι, μας υπέδειξε το τραπέζι μας, με έναν άνετο καναπέ σαν να μας περίμενε για να χαλαρώσουμε. Και κάπου εκεί, ξεκίνησε το ταξίδι μας στη μύηση της γαστρονομικής κουζίνας του Περού. Ο κατάλογος περιείχε πιάτα με άγνωστα ονόματα - εκτός ίσως από το σεβίτσε - κάτι που μάλλον αντιλήφθηκε ο σερβιτόρος και φρόντισε να μας εξηγήσει.

Είπαμε να το ρισκάρουμε. Να δοκιμάσουμε γεύσεις που δεν είχαμε γευτεί ποτέ ξανά. Αφήσαμε την επιλογή πάνω του και περιμέναμε την έκπληξη. Φυσικά, όπως μας είπε, έπρεπε να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε ένα Pisco- τον σέξι ξάδερφο της τεκίλας, που φτιάχνεται από σταφύλια και είναι το εθνικό ποτό του Περού. Όμως, στα εστιατόρια COYA, σερβίρουν μόνο το δικό τους Pisco, το οποίο παράγουν μόνοι τους.

Ιδιαίτερα πιάτα που εξιτάρουν τον ουρανίσκο

Τα πιάτα έφτασαν σε πολύχρωμα σερβίτσια που σε ταξίδευαν κι αυτά ακόμη στην Λατινική Αμερική. Όσο για τις γεύσεις τους; Θα μπορούσαμε να πούμε με δυο λόγια πως ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι αισθήσεων, κατορθώνοντας να ενεργοποιήσουν τρεις από αυτές: την όραση, την όσφρηση και την ακοή. Θαλασσινά και κρεατικά, ελαφριές γεύσεις με ωραίες εντάσεις αλλά και υγιεινά πιάτα, φτιαγμένα από ποιοτικές πρώτες ύλες και φρέσκα υλικά. Ένα μενού που καλύπτει ακόμη και τον πιο ιδιαίτερο πελάτη.

Πιάτα με φρέσκα θαλασσινά
Πιάτα με φρέσκα θαλασσινά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα κοκτέιλ, το περιζήτητο και signature cocktail του COYA, Pisco Sour, ήταν πραγματικά η ιδανική δροσιστική πρόταση. Εξαιρετική επιλογή, αν και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε κάποια ακόμη.

Pisco Sour στο COYA Mykonos
Pisco Sour στο COYA Mykonos

Το απόλυτο δείπνο όμως, χρειάζεται και τη σωστή μουσική υπόκρουση. Οι Djs του COYA κατορθώνουν να ξεσηκώσουν το κοινό μέσα από συνδυασμούς ήχων όπως electronica με latin επιρροές, tech house, afro house και downtempo, ενώνοντας διαφορετικές μουσικές κουλτούρες σε μοναδικά DJ sets.

Live performances και DJ sets συνθέτουν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην πιο glamorous εκδοχή του COYA Mykonos
Live performances και DJ sets συνθέτουν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στην πιο glamorous εκδοχή του COYA Mykonos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας την περιήγηση στο χώρο, οι υπεύθυνοι του COYA Mykonos έχουν φροντίσει και για πιο ιδιωτικές συναντήσεις, καθώς υπάρχει ιδιωτικός εξωτερικός χώρος που έχει δική του πρόσβαση και μπορεί να φιλοξενήσει private dinners αλλά και άλλες εκδηλώσεις, όπου οι καλεσμένοι μπορούν να απολαύσουν μοναδικό VIP σέρβις και επιλεγμένες ετικέτες ποτών και κρασιών.

Coya Mykonos τραπέζι
Για πιο private dinners

Φύγαμε από το COYA Mykonos, θα μπορούσαμε να πούμε, χορτασμένοι. Όχι μόνο από το φαγητό, αλλά από την συνολική εμπειρία. Το «ταξίδι» μας στην περουβιανή και λατινοαμερικάνικη κουζίνα και κουλτούρα ήταν μοναδικό και αξέχαστο. Δώσαμε μια υπόσχεση: Να το επισκεφθούμε ξανά. Και την υπόσχεσή μας την τηρήσαμε.

coya mykonos κοκτέιλ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Coya Mykonos άνοιξε και φέτος τις πόρτες του από τις 26 Μαΐου -τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19- και περιμένει όλους τους λάτρεις της περουβιανής κουζίνας να κάνουν το δικό τους «ταξίδι» σε μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα. Όσο για εμάς; Μετράμε αντίστροφα τις ημέρες για να το επισκεφθούμε ξανά!

Ώρες Λειτουργίας του Εστιατορίου και του Pisco Bar & Lounge

Δευτέρα – Κυριακή: 7:30 μ.μ. - 3:30 π.μ. (Ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να τροποποιηθούν)

Επικοινωνία

Διεύθυνση: οδός Μαλαματένιας, Ματογιάννια, 84600 Μύκονος
Κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ