Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται στην Κένυα, όπου και πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής τους, βρέθηκαν σε ένα ειδικό κέντρο άγριας ζωής κοντά στο Ναϊρόμπι όπου είχαν την ευκαιρία να δουν ελέφαντες, ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα.
Μάλιστα, η ίδια η Καμίλα πήρε ένα μπιμπερό με γάλα και τάισε ένα μικρό, ορφανό ελεφαντάκι με το όνομα Mzinga, που φαινόταν να απολαμβάνει την... βασιλική φροντίδα! Στη συνέχεια, είδαν ελέφαντες να παίζουν και να παλεύουν στη λάσπη αλλά και έπαιξαν με ρινοκεράκια.
Οι φύλακες που εργάζονται εκεί της εξήγησαν ότι οι ελέφαντες συχνά επιδίδονται σε ένα λασπόλουτρο για να σχηματίσουν ένα στρώμα στο δέρμα τους που τους προστατεύει από τα έντομα και τα ηλιακά εγκαύματα.
Η Καμίλα φορούσε ένα βαμβακερό φόρεμα με σχέδια από ελέφαντες και παγώνια και καφέ αρβυλάκια που έδεναν, για να περπατά πιο άνετα στη λάσπη.
Νωρίτερα, η βασίλισσα Καμίλα είχε βρεθεί σε καταφύγιο ζώων όπου τάισε τα γαϊδουράκια με καρότα και τα χάιδεψε τρυφερά ενώ ξεναγήθηκε στον χώρο.
Στη συνέχεια, οι γυναίκες της φόρεσαν μια κόκκινη κάπα γύρω από τους ώμους της, την λεγόμενη shuka.
Μετά την επίσκεψή τους στο ορφανοτροφείο ελεφάντων, το βασιλικό ζεύγος απόλαυσε ένα ιδιωτικό βραδινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι.
Μια πηγή είπε στην Daily Mail ότι ήταν πολύ χαρούμενοι όταν είδαν ένα λιοντάρι δίπλα στο ανοιχτό όχημά τους, καθώς και κροκόδειλο, ιπποπόταμο, στρουθοκάμηλο και σπρίνγκμποκ.
Έξω από το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, ο Κάρολος και η Καμίλα επισκέφτηκαν και την περιοχή καύσης ελεφαντόδοντου του πάρκου.
Η τοποθεσία είναι ιστορική καθώς 12 τόνοι ελεφαντόδοντου κάηκαν εκεί από τον πρώην πρόεδρο της Κένυας Daniel Arap Moi το 1989, ως μια συμβολική κίνηση της Κένυας για τη διατήρηση των ελεφάντων και τη μηδενική ανοχή στο εμπόριο ελεφαντόδοντου.