Ο Έλληνας σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ, Νίκος Κουλούσιας, ειδοποιήθηκε να πάει στο Μπαλμόραλ πριν ανακοινωθεί ο θάνατός της.
Ο σεφ μίλησε στο «Happy Day» και αποκάλυψε όλα όσα ακολούθησαν.
«Αρχικά, λάβαμε την είδηση πολύ νωρίτερα από τη δημοσιοποίηση που έκανε το παλάτι. Είχαν πει ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη τη μαύρη μας στολή», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουλούσιας.
Μιλώντας για τις προτιμήσεις της βασίλισσας στο φαγητό, είπε: «Ήμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε οτιδήποτε είχε σχέση με γλυκό. Απαγορεύονταν αυστηρά ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Από εκεί και πέρα, ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε θέλαμε, αρκεί να ήταν γραμμένο στα γαλλικά. Όλα τα μηνύματα έπρεπε να είναι με γαλλικές-αυστριακές συνταγές και έπρεπε να ήταν μαγειρεμένα εποχικά. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε δηλαδή κεράσια και φράουλες τον χειμώνα. Έπρεπε για οτιδήποτε μαγειρεύουμε να έχουμε άμεση επαφή με τις βασιλικές φάρμες και να ενημερωνόμαστε τι έχουν αυτή τη στιγμή και από εκεί και έπειτα το προμηθευόμασταν και το φτιάχναμε», δήλωσε ο κ. Κουλούσιας.
«Αγαπούσε πάρα πολύ το πρωί τον τόνο με φρεσκοκομμένο αγγουράκι. Το μεσημέρι ήθελε κάτι πάρα πολύ ελαφρύ ως ενδιάμεσο, όπως για παράδειγμα από σολομό Σκωτίας, καραβίδα, σπαράγγια. Για βραδινό ήταν δύο φέτες του τοστ χωρίς κόρα και μαρμελάδα σύκο. Δεν της άρεσε καθόλου να μαγειρεύουμε με σκόρδο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Ελληνας σεφ τής βασίλισσας Ελισάβετ.