Αγόρασε το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Ωνάση και το έκανε σπίτι του στο Όρεγκον [φωτό] - iefimerida.gr

Αγόρασε το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Ωνάση και το έκανε σπίτι του στο Όρεγκον [φωτό]

Αεροπλάνο του Αριστοτέλη Ωνάση σε δάσος στο Όρεγκον
Αεροπλάνο του Αριστοτέλη Ωνάση σε δάσος στο Όρεγκον / Φωτογραφία: CNBC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνταξιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και ζει σε ένα παλιό αεροπλάνο μέσα στο δάσος του Όρεγκον. Το αεροπλάνο όμως δεν είναι τυχαίο: ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση και με αυτό μεταφέρθηκε η σορός του στην Ελλάδα.

Το 1999, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον. Το όνειρό του -από την ηλικία των 15 ετών- ήταν να αγοράσει ένα αεροπλάνο και να ζήσει σε αυτό, όπως περιέγραψε στην εκπομπή του CNBC «Make It».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1999, λοιπόν, αποφάσισε να το πραγματοποιήσει, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, οπότε προσέλαβε μια εταιρεία διάσωσης αεροπλάνων για να του βρει ένα. Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε στον Κάμπελ ένα Boeing 727, 200 θέσεων, 100 τετραγωνικών μέτρων και βάρους περίπου 70.000 κιλών. Το αεροπλάνο βρισκόταν στην Ελλάδα και αποτελούσε μέρος της ιστορίας τόσο της αμερικανικής όσο και της ελληνικής.

Η ιστορία του αεροπλάνου

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού τού ιδιοκτήτη της Olympic Airways, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975. Ο αείμνηστος μεγιστάνας της ναυτιλίας ήταν παντρεμένος με την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι, κατά τη στιγμή του θανάτου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Χριστίνα Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι επιστρέφουν στην Ελλάδα για την κηδεία του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο βάθος το αεροσκάφος με την σορό του
Η Χριστίνα Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι επιστρέφουν στην Ελλάδα για την κηδεία του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο βάθος το αεροσκάφος με τη σορό του.

Ο Κάμπελ, λοιπόν, πλήρωσε 100.000 δολάρια γι’ αυτό και το αεροπλάνο μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο Όρεγκον, όπου και αφαιρέθηκαν οι κινητήρες και άλλα στοιχεία. Μόλις ήταν έτοιμο, ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο του Κάμπελ. Το κόστος για όλη αυτή την προετοιμασία ανήλθε σε 120.000 δολάρια.

Ο Μπρους Κάμπελ
Ο Μπρους Κάμπελ

«Όταν ζεις σε μια τέτοια δομή, αισθάνεσαι λίγο ικανοποιημένος με τη ζωή σου», είπε στο CNBC. «Και αν είσαι μηχανικός, επιστήμονας ή οποιοσδήποτε εκτιμά την κομψότητα και την ομορφιά της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, είναι απλά ένα ευτυχισμένο μέρος για να ζεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το εσωτερικ΄οτου αεροπλάνου όπως το έχει αναμορφώσει ο Κάμπελ
Το εσωτερικό του αεροπλάνου, όπως το έχει αναμορφώσει ο Κάμπελ

Ξόδεψε 15.000 δολάρια και δύο χρόνια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι

Ο Κάμπελ έχει αναμορφώσει το εσωτερικό του αεροπλάνου για να είναι μια άνετη και λειτουργική κατοικία, ξοδεύοντας 15.000 δολάρια. Χρησιμοποιεί μερικά από τα παλιά καθίσματά του ως καναπέ και κοιμάται σε έναν καναπέ χρησιμοποιώντας ηλεκτρική κουβέρτα, για να αποφεύγει το κρύο του Όρεγκον το χειμώνα. «Δεν ξέρω εάν θα ήμουν ζωντανός αν δεν υπήρχε η ηλεκτρική κουβέρτα» λέει, αστειευόμενος.

Ο καναπές - κρεβάτι
Ο καναπές-κρεβάτι

Το αεροπλάνο δεν έχει προς το παρόν WiFi και επειδή τα σήματα δεν διαπερνούν την άτρακτο, πρέπει να ακουμπά το κινητό του σε ένα παράθυρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης ένα εσωτερικό ντους που έχει φτιάξει ο Κάμπελ, ένα πλυντήριο ρούχων και μια κουζίνα που αποτελείται από μια τοστιέρα και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Χρησιμοποιεί, επίσης, το παλιό καροτσάκι τροφίμων της αεροπορικής εταιρείας ως ντουλάπι τροφίμων.

Παρόλο που έχει συνταξιοδοτηθεί, ο 73χρονος έχει στήσει ένα εργαστήριο στο εσωτερικό του αεροπλάνου και περνά τον χρόνο του επισκευάζοντας παλιούς υπολογιστές, αλλά και κάνοντας ξεναγήσεις σε αυτό.

Πάντως, όσο για τα έξοδά του, ανέρχονται σε περίπου 370 δολάρια το μήνα, στα οποία περιλαμβάνονται 220 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας και μεταξύ 100 και 250 δολαρίων σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Κρύο το χειμώνα και ζέστη το καλοκαίρι -Κυκλοφορεί γυμνός, εκτός κι αν απαιτείται να φοράει ρούχα

Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του αεροσκάφους καθορίζονται από τις εξωτερικές, οπότε το χειμώνα ο Κάμπελ τοποθετεί θερμομονωτικές πλάκες για να διατηρεί τον χώρο ζεστό.

Όσο για το καλοκαίρι, όταν είναι μόνος του κυκλοφορεί εντελώς γυμνός, εκτός κι αν απαιτούν οι περιστάσεις να ντυθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η αυτοσχέδια ντουζιέρα του
Η αυτοσχέδια ντουσιέρα του

«Δεν έχω κουρτίνες στα παράθυρα του αεροπλάνου μου, δεν φοράω ρούχα όταν βρίσκομαι σε εσωτερικό χώρο, εκτός αν απαιτείται για προστασία όταν εργάζομαι», σημειώνει στην ιστοσελίδα του. «Οπότε δείξτε λίγη προσοχή εάν έχετε παιδιά μαζί σας ή αν νιώθετε άβολα με το γυμνό». Φυσικά, ντύνεται όταν επισκέπτονται το κτήμα του για ξενάγηση, αλλά καλεί τους φυσιολάτρες να ασκούν ελεύθερα τις αρχές τους στην ιδιοκτησία του.

Παράλληλα, προειδοποιεί τους επισκέπτες πως μια βόλτα στην ιδιοκτησία του μπορεί να είναι επικίνδυνη, επισημαίνοντας μια σειρά με φυσικούς κινδύνους και σημειώνοντας στην ιστοσελίδα του πως οι τουρίστες εισέρχονται «με δική τους ευθύνη». Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας επισκέπτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού γλίστρησε και έπεσε από το φτερό του αεροπλάνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κάμπελ μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ του αεροπλάνου στο Όρεγκον και της Ιαπωνίας, όπου ζει η σύντροφός του, η οποία, όπως λέει, δεν καταλαβαίνει ακριβώς τον τρόπο ζωής του, αλλά τον αγαπά, παρ’ όλα αυτά.

«Καταλαβαίνει την αγάπη μου για το όραμά μου, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτή η άποψή της για ένα οικιακό περιβάλλον», δήλωσε στο CNBC. «Ωστόσο, δεν είναι πρόβλημα, αυτού του είδους οι διαφορές είναι που κάνουν τις σχέσεις τόσο πλούσιες».

Ποιο είναι το όραμά του

Ο 73χρονος ελπίζει πως μια μέρα θα αποκτήσει κι άλλα σπίτια-αεροπλάνα, ένα στην Ιαπωνία και ένα στη Νέα Ζηλανδία, και πιστεύει ότι ο κόσμος θα έπρεπε να υιοθετήσει αυτή την πρακτική και να χρησιμοποιήσει τα δεκάδες αποσυρθέντα αεροπλάνα ως κατοικίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μετανιώνω για το όνειρό μου αυτό. Από την εμπειρία μου με τους καλεσμένους μου, πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα αγκαλιάσει ολόψυχα αυτό το όραμα, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε αεροσκάφος που αποσύρεται από την ενεργό χρήση», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ