Το προσωπικό του Balthazar χλεύασε την προσπάθεια του Τζέιμς Κόρντεν να εξηγήσει το ξέσπασμά του με την ομελέτα, ισχυριζόμενος ότι ανησυχούσε για τη «σοβαρή» αλλεργία της συζύγου του στα αυγά.
Πιο συγκεκριμένα ο Τζέιμς Κόρντεν ξεκίνησε το talk show του τη Δευτέρα το βράδυ ζητώντας συγγνώμη, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του στο διάσημο εστιατόριο Balthazar της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα ήταν «λανθασμένη». Ο Κόρντεν εξήγησε ότι έκανε το σχόλιο επειδή στη σύζυγό του δόθηκε επανειλημμένα «φαγητό στο οποίο είναι αλλεργική», παρά το γεγονός ότι προειδοποίησε το εστιατόριο για την τροφική της αλλεργία. Είπε όταν ήρθε το πιάτο «λάθος στο τραπέζι την τρίτη φορά, πάνω στη στιγμή, έκανα ένα σαρκαστικό σχόλιο για το πώς θα το μαγείρευα μόνος μου».
Το περιβόητο περιστατικό με την ομελέτα ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου, όταν ο
Κόρντεν και η σύζυγός του Τζούλια δείπνησαν στο εστιατόριο με φίλους. Η Τζούλια ζήτησε μια ομελέτα με κρόκους - κάτι που δεν υπάρχει στο μενού του brunch. Όταν έφτασε, το πιάτο περιείχε μερικά ασπράδια αυγού. Ο Κόρντεν το έστειλε πίσω στην κουζίνα και όταν επέστρεψε, εξακολουθούσε να λέει ότι είναι «λάθος».
Ζήτησε συγγνώμη κάνοντας μια «δηκτική» παρατήρηση ότι θα έπρεπε να το μαγειρέψει ο ίδιος, και να τον συγχωρέσει ο Keith McNally, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που ήταν ο πρώτος που τον ντρόπιασε για το περιστατικό.
Δεν έγινε πιστευτή η συγγνώμη του Τζέιμς Κόρντεν
Ωστόσο το προσωπικό του εστιατορίου δεν πίστεψε τη συγγνώμη του
Κόρντεν. «Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι μ@@@@@@ς», δήλωσε ένας σερβιτόρος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, στη DailyMail.
Υπάρχουν μόνο δύο ομελέτες στο μενού του διάσημου εστιατορίου της Νέας Υόρκης: η ομελέτα με βότανα αξίας 25 δολαρίων και η ομελέτα με ασπράδι αυγού αξίας 27 δολαρίων. Και οι δύο συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.
Το προσωπικό εξήγησε ότι ο Κόρντεν ζητούσε κάτι που δεν προσφέρεται και θύμωσε όταν δεν ήταν σύμφωνα με τα στάνταρ του.
«Ήθελε μια ομελέτα που είχε μόνο κρόκους αυγών. Όχι ομελέτα με ασπράδι, μόνο κρόκους.
«Τότε γιατί να μπεις στον κόπο να παραγγείλεις ομελέτα αν είσαι αλλεργικός στα αυγά;» αναρωτιέται ένας υπάλληλος.
Υπάρχουν πολλές επιλογές χωρίς αυγά στο μενού του κυριακάτικου brunch του Balthazar, όπως βελγικές βάφλες, τηγανίτες και εννέα επιλογές κυρίως πιάτων, όπως μπιφτέκι ή η σαλάτα του κηπουρού.
Το προσωπικό του Balthazar πιστεύει ότι η αλλεργία στα αυγά δεν ήταν ο πραγματικός λόγος για το ξέσπασμα του Κόρντεν και ότι τους έχουν συμπεριφερθεί με αγένεια και στο παρελθόν.
«Αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τη συμπεριφορά από ανθρώπους όλη την ώρα. Αλλά αυτός… ήταν πολύ, πολύ αγενής», δήλωσε ένας από τους μπάρμαν.