Ο Γιώργος Αλκαίος μίλησε για την αγάπη που τρέφει για τη Μήλο στην οποία και μένει αλλά και τη σχέση του με την τεχνητή νοημοσύνη.
Μιλώντας στην εκπομπή The 2Night Show, ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, εξηγώντας τους λόγους που προτιμά να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Για την Μήλο είπε ότι αποτελεί για εκείνον έναν τόπο με βαθιά συναισθηματική αξία, καθώς έχει ρίζες από εκεί. «Όπου νιώθεις μια χαρά, πρέπει να είσαι. Η μουσική δεν μπορεί να σταματήσει σε κάποιον που γράφει. Δεν γινόταν να κάτσω άλλο. Γύρισα από τη Μήλο και μετά από πολλά χρόνια που συνεργάζομαι με τον Κωνσταντίνο, μου είπε "φέρε μου τι έχεις γράψει". Η Μήλος είναι ο τόπος της ψυχής μου, είναι η γιαγιά μου από εκεί. Τον πονάω αυτό τον τόπο», είπε.
«Με την ΑΙ θα δούμε πράγματα που δεν είμαστε προετοιμασμένοι»
Για την τεχνητή νοημοσύνη, εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τις δυνατότητές της και τις αλλαγές που φέρνει. «Με την ΑΙ θα δούμε πράγματα που δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Λίγο δούλεψα για πλάκα ΑΙ και λέω "ω, Παναγία μου". Απίθανη τεχνολογία. Είμαι της τεχνολογίας λόγω της μουσικής. Υπάρχει μια νέα μόδα στην Αμερική και έρχεται και εδώ και λέγονται workers. Ο ένας απαντάει στα email, ο άλλος στο Instagram σαν να είμαι εγώ. Απαντούν με βάση το προφίλ σου. Εσύ κοιμάσαι και αυτοί κάνουν δουλειά. Αυτό γίνεται για να είσαι ελεύθερος», σημείωσε.
Για την προσωπική του ζωή είπε: «Όταν κάνεις κάτι στη ζωή σου, πρέπει να το κάνεις και να πιάνει τόπο. Υπήρξα στη ζωή μου εύθραυστος και δεν μου άρεσα. Δεν θέλω να απλώνομαι, αλλά να είμαι μέχρι εκεί που μπορώ, γιατί ζούμε σε μία κατάσταση που είναι σουρεάλ».
Τέλος, ο Γιώργος Αλκαίος τόνισε: «Έχω περάσει σουρεάλ καταστάσεις, δύσκολες, αλλά και πολύ εύκολες κι αστείες. Απλά για τα προσωπικά μάθαμε από τη δεκαετία του ’90 ότι τα βγάζουμε και ξαφνικά δεν είναι προσωπικά. Ο άλλος το ξέρει και δεν έχεις τίποτα προσωπικό».