Τελικά είναι ή όχι η Αλίνα Καμπάεβα ερωμένη του Βλαντίμιρ Πούτιν;
Φήμες για τη σχέση του Ρώσου προέδρου με την χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, αλλά σύμφωνα με έναν Ρώσο επιχειρηματία, δεν ευσταθούν και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «τέχνασμα» του Κρεμλίνου.
Ο Πούτιν, που χώρισε μετά από 30 χρόνια γάμου τη σύζυγό του Λιουντμίλα -και της εξασφάλισε προίκα πολλών εκατομμυρίων για τον επόμενο γάμο της, σύμφωνα με συνεργάτιδα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι-, έχει αρνηθεί ότι έχει δεσμό με την Καμπάεβα, παρά τα όσα φημολογούνται για τη σχέση τους επί σειράν ετών.
«Θεωρώ ότι η ιστορία με την Καμπάεβα είναι μια υπόθεση συγκάλυψης», είπε ο Ρώσος πρώην βουλευτής και νυν επιχειρηματίας Ίλια Πονομάρεφ σε συνέντευξή του σε Ουκρανό δημοσιογράφο, που αναρτήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο YouTube. «Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι δεν είναι σύζυγός του και νομίζω ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά της. [Η Καμπάεβα] εκπληρώνει απλώς ένα συγκεκριμένο σημαντικό ρόλο», δήλωσε.
Πρόσθεσε δε ότι η Καμπάεβα μπορεί μεν να παίζει τον ρόλο που της προδιέγραψε το Κρεμλίνο, αλλά αυτή κι ο Πούτιν «είναι πολύ καλοί φίλοι».
Ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα σε δυτικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η 39χρονη Καμπάεβα έχει αποκτήσει δύο γιους από τον δεσμό της με τον κατά 30 χρόνια μεγαλύτερό της Πούτιν καθώς και δύο δίδυμα κορίτσια που γεννήθηκαν το 2015. Τον περασμένο μήνα το κανάλι στο Telegram, General SVR, το οποίο φέρεται να διευθύνεται από γνώστες του Κρεμλίνου, πυροδότησε νέες εικασίες ισχυριζόμενο ότι η Καμπάεβα θα φέρει στον κόσμο άλλη μια κόρη του Πούτιν.
Το 2008 οι ρωσικές Αρχές έκλεισαν την εφημερίδα Moskovsky Korrespondent λίγα 24ωρα μετά από ρεπορτάζ της ότι ο Πούτιν σχεδίαζε να χωρίσει τη Λιουντμίλα για τα μάτια της Καμπάεβα. Ο Πονομάρεφ, το μόνο μέλος της ρωσικής Δούμας που ψήφισαν κατά της προσάρτησης της Κριμαίας προ οκταετίας και μετακόμισε το 2016 στο Κίεβο, δεν κατονόμασε ποιον θεωρεί πραγματικό πατέρα των παιδιών της Καμπάεβα. «Το Κρεμλίνο διέσπειρε αρχικά την πληροφορία ότι ήταν γυναίκα του», είπε. «Ξέρω ποια άτομα το έκαναν», πρόσθεσε.
Η Καμπάεβα μπήκε στο σταυρόνημα κυρώσεων από τον Καναδά τον Μάιο και τον επόμενο μήνα και στη σχετική λίστα της ΕΕ, για τις «στενές σχέσεις» της με τον Πούτιν και επειδή είναι «πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου National Media Group (NMG), εταιρείας χαρτοφυλακίου που κατέχει σημαντικά μερίδια σχεδόν στα μεγαλύτερα ομοσπονδιακά ρωσικά ΜΜΕ που αναπαράγουν την προπαγάνδα της ρωσικής κυβέρνησης». Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης η Καμπάεβα «ευθύνεται για την υποστήριξη ενεργειών και πολιτικών που υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».