Πολλές φορές, αεροσυνοδοί, μοιράζονται στο διαδίκτυο πολύτιμες συμβουλές από τις εμπειρίες τους, θέλοντας να βοηθήσουν όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.
Μία από αυτούς είναι και η Celina Bedding, η οποία αποτρέπει τον κόσμο, από το να πιει ένα συγκεκριμένο ρόφημα όταν βρίσκεστε σε αεροπλάνο.
«Για όλους τους επιβάτες εκεί έξω, είτε είστε συχνοί επιβάτες, είτε περιστασιακοί επιβάτες, είτε εποχικοί επιβάτες, είτε θα πετάξετε σύντομα για πρώτη φορά, θα ήθελα να σας πω: Ποτέ μην πίνετε νερό βρύσης από την τουαλέτα του αεροπλάνου», δήλωσε η αεροσυνοδός Celina Bedding στη Mirror.
«Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι δεν είναι υγιεινό για πόση. Μπορεί να έχετε ήδη δει την πινακίδα, καθώς τα περισσότερα αεροπλάνα την έχουν δίπλα στη βρύση. Μπορεί να σκεφτήκατε ότι είναι απλώς ένας τρόπος για να σας πείσουν να αγοράσετε ένα ποτό. Αλλά στην πραγματικότητα είναι για την υγεία σας. Γι' αυτό σίγουρα μην πίνετε νερό από τη βρύση σε αεροπλάνο».
Μια μελέτη του 2019 από το Hunter College διαπίστωσε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ενδεχομένως παράσχει στους επιβάτες ανθυγιεινό πόσιμο νερό.
Οι ερευνητές συνιστούν στους επιβάτες να καταναλώνουν νερό μόνο από σφραγισμένα μπουκάλια.
«Μην πίνετε ούτε καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο»
Θα ήταν επίσης σοφό να μην πίνετε καφέ ή τσάι που παρασκευάστηκε επί του σκάφους, συμβουλεύει η Bedding.
Η ίδια ανέφερε ότι το αγαπημένο της ρόφημα κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι ο χυμός ντομάτας, και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, υπάρχει επιστημονικός λόγος πίσω από αυτό.
Οι γευστικοί κάλυκες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης λόγω της χαμηλότερης πίεσης και υγρασίας στο εσωτερικό της καμπίνας.
Μια μελέτη που ανατέθηκε από τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa διαπίστωσε ότι ο χυμός ντομάτας έχει την πιο ισχυρή γεύση στα 30.000 πόδια.
«Να αποφεύγετε το φαγητό του αεροπλάνου όσο γίνεται»
Η Bedding παροτρύνει επίσης τους επιβάτες να «αποφεύγουν το φαγητό του αεροπλάνου όσο περισσότερο μπορούν», επειδή τα είδη συχνά περιέχουν πολύ αλάτι και ζάχαρη για να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις της πτήσης που αποδυναμώνουν τους γευστικούς κάλυκες.
«Ο λόγος πίσω από αυτό, είναι το γεγονός ότι λόγω της πίεσης της καμπίνας, χάνουμε περίπου το 30% των γευστικών μας κάλυκων», εξήγησε. «Έτσι, οι εταιρείες που ετοιμάζουν τα τρόφιμα για τις αεροπορικές εταιρείες προσθέτουν πολύ περισσότερο αλάτι σε αυτά, προκειμένου να έχουν ωραία γεύση στα 40.000 πόδια».
Αντ' αυτού, η Bedding προτείνει να επιλέγετε μια σαλάτα ή φρουτοσαλάτα όταν ταξιδεύετε και επίσης να πίνετε νερό «πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση» για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.
Ένας άλλος αεροσυνοδός μοιράστηκε πρόσφατα συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε τις κρίσεις των παιδιών κατά τη διάρκεια της πτήσης από τα παιδιά. Και αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει σνακ για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.