Τσιόδρας: Η μελέτη του Χάρβαρντ που δίνει ελπίδες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού - iefimerida.gr

Τσιόδρας: Η μελέτη του Χάρβαρντ που δίνει ελπίδες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Με μάσκα και το άγαλμα του Τζον Χάρβαρντ έξω από το πανεπιστήμιο
Με μάσκα και το άγαλμα του Τζον Χάρβαρντ έξω από το πανεπιστήμιο / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μελέτη των πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Ζυρίχης δίνει ελπίδες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού καθώς διευκολύνει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τους μηχανισμούς του, όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Καθώς οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο συνεχίζουν την μάχη και τις έρευνες για να κατανοήσουν τους μηχανισμούς της λοίμωξης - στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού covid-19 - κάποια πρώτα ευρήματα δείχουν ενθαρρυντικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα στη μάχη αυτή συμβάλλουν ιατρικές ειδικότητες που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως να εμπλέκονται στη διάγνωση της λοίμωξης, όπως οι παθολογοανατόμοι που είναι υπεύθυνοι για τη διάγνωση πολλών νόσων, κυρίως καρκίνων, με την εξέταση ιστικών δειγμάτων.

Γραφήματα με άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό, ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών, μέτρα προστασίας από τον ιό και όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο νέο site του iefimerida koronoios-live.gr.

Οπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, πολύ πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας σε ένα από τα πλέον έγκυρα διεθνή περιοδικά, μελέτη από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, σχετικά με την εξέταση ιστικών δειγμάτων από ασθενείς που έπασχαν από τη νέα νόσο.

Η μελέτη αυτή, έδειξε την εντόπιση του ιού στα ενδοθηλιακά κύτταρα των αγγείων πολλών οργάνων, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί, το ήπαρ και το έντερο και την υπαγωγή θανάτου σε αυτά τα κύτταρα, προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου, λόγω της παρουσίας του ιού.

«Το εύρημα αυτό αναμένεται να μας βοηθήσει πολύ στην διαλεύκανση των μηχανισμών της λοίμωξης από τον ιό και στο γιατί αυτός ο ιός κάνει αυτή την πολυσυστηματική μορφή, όπου κατά κάποιο τρόπο προσβάλλει πολλά όργανα ταυτόχρονα» επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής κ. Τσιόδρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ