Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό μεταλλικό στοιχείο.
Eίναι σημαντικό για τα οστά, τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του εγκεφάλου και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Το 99% του ασβεστίου βρίσκεται στα οστά και τα δόντια μας.
Οι απαιτήσεις του οργανισμού μας σε ασβέστιο είναι μεγάλες στην παιδική και την εφηβική ηλικία, όταν χτίζεται ο σκελετός μας, αλλά και στην εγκυμοσύνη, όταν το έμβρυο «τραβάει» το ασβέστιο από τη μητέρα του, για να χτίσει το δικό του σκελετό.
Ως γνωστό μεγάλες ποσότητες ασβεστίου περιέχονται σε γαλακτοκομικά προϊόντα. To τυρί, το γάλα και το γιαούρτι δεν είναι όμως οι μοναδικές πηγές ασβεστίου για τον οργανισμό.
Υπάρχουν τροφές που έχουν συντριπτικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε αυτό το πολύτιμο μέταλλο.
Διαβάστε τις 11 τροφές που έχουν περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα στο Bovary.gr