Κορωνοϊός: Αναπάντητα ερωτηματικά με τον θάνατο 35χρονου στη Θεσσαλονίκη -Οι εξηγήσεις Τσιόδρα - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Αναπάντητα ερωτηματικά με τον θάνατο 35χρονου στη Θεσσαλονίκη -Οι εξηγήσεις Τσιόδρα

ονδουρα
Ονδούρα, φωτογραφία apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο θάνατος του 35χρονου από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, οδήγησε τον Σωτήρη Τσιόδρα σε μια εκτενή αναφορά στον τρόπο που ο ιός επηρεάζει παιδιά και νέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος άνδρας από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν είχε υποκείμενο νόσημα, πήγε στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» στην εφημερία στις 15/4, ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, διασωληνώθηκε δύο ημέρες μετά και τελικά κατέληξε σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα παιδιά έχουν πολύ πιο ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με τους ενήλικες. Δυστυχώς όμως καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας» είπε ο λοιμωξιολόγος κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου και σημείωσε πως κάτι τέτοιο συμβαίνει και με άλλες αναπνευστικές νόσους, όπως πνευμονιόκοκκος και γρίπη. Ο κ. Τσιόδρας παρέθεσε επίσης τα στοιχεία ευρείας μελέτης στην Κίνα σε 2000 νέους, στην οποία και καταγράφτηκε μόλις ένας θάνατος από τον κορωνοϊό.

Τρεις λόγοι που νέοι νοσούν βαριά από τον κορωνοϊού

Οι λόγοι που οδηγείται ένας νέος άνθρωπος στο θάνατο μπορεί να ποικίλουν. Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας συχνά, «αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν εντοπιστεί». «Σε άλλες μένουμε με το αναπάντητο ερωτηματικό» πρόσθεσε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως ορισμένοι επιστήμονες υποθέτουν πως η αντίδραση του οργανισμού μπορεί να είναι χειρότερη, αν εκτεθεί κανείς περισσότερο στον κορωνοϊό. Φαίνεται πως σε βαριά ασθενείς το υιικό φορτίο είναι υψηλότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν την παρουσία προδιάθεσης για σοβαρή νόσο σε ορισμένους ασθενείς. «Είναι γνωστό πως μια από τις συχνότερες ιώσεις είναι ο έρπης. Οι περισσότεροι τον περνούν ελαφρά σαν κάποιο σπυράκι στα χείλη. Σε κάποιους ανθρώπους που έχουν μεταλλάξεις σε μια από τις πόρτες του ιού στον εγκέφαλο, προκαλεί σοβαρή εγκεφαλίτιδα» είπε. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες που εξετάζουν αυτή την προδιάθεση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η φλεγμονή του οργανισμού πιθανή αιτία σοβαρών επιπλοκών κορωνοϊού

«Τρίτος λόγος είναι αυτό που ονομάζουμε μια ιογενής σήψη» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που αναφέρθηκε σε μια φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού. Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε πως πολλές φορές ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, όπως και ένα αδύναμο, μπορεί να βλάψει τον ασθενή.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως παρατηρείται σοβαρά ασθενείς με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου να μην παρουσιάζουν δύσπνοια. «Έχουν όμως σιωπηρή χαμηλή οξυγόνωση, και τελικά φτάνουν στα τελικά στάδια ανεπάρκειας από οξυγόνο» σημείωσε. Όπως είπε, η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή, η παραμικρή δύσπνοια πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιατρική συμβουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ