Κρίσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των τροφίμων στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού δίνει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής Αντώνης Ζαμπέλας.
Η ασφάλεια των τροφίμων και το κατά πόσο είναι δυνατή η επιμόλυνση με κορωνοϊό μέσω των συσκευασιών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «γρίφους» για την επιστημονική κοινότητα. Ο κ. Ζαμπέλας του ΕΦΕΤ, χρησιμοποιώντας τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία για τα τρόφιμα από οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), απαντά στα 5 ερωτήματα που τέθηκαν από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).
ΕΦΕΤ -κορωνοϊός: Τα 5 «SOS» για τα τρόφιμα και τις συσκευασίες
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δίνει επίσης αναλυτικές οδηγίες για τον χειρισμό των τροφίμων προς τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις (σούπερ μάρκετ) καθώς και τους εργαζόμενους.
Διαβάστε στο economistas τις 5 τελικές απαντήσεις του ΕΦΕΤ για τον κορωνοϊό και την ασφάλεια των τροφίμων και των συσκευασιών.