Η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων οδηγεί σε πρόωρη γήρανση - iefimerida.gr

Η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων οδηγεί σε πρόωρη γήρανση

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) τείνουν να είναι βιολογικά μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Σε αντίθεση με τη χρονολογική γήρανση, τον αριθμό των ετών που έχει ζήσει κάποιος από τη γέννησή του, η βιολογική γήρανση συμβαίνει σε κυτταρικό επίπεδο.

Το να είσαι βιολογικά μεγαλύτερης ηλικίας θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους επιρρεπείς σε αυξημένο κίνδυνο για διάφορες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η άνοια και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές από την Ιταλία ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερους από 22.000 συμμετέχοντες στη Μελέτη Moli-sani, μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που σχεδιάστηκε για τη μελέτη παραγόντων κινδύνου για χρόνιες ασθένειες, για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων των UPF στη βιολογική ηλικία του ανθρώπινου σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ