Τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) τείνουν να είναι βιολογικά μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Σε αντίθεση με τη χρονολογική γήρανση, τον αριθμό των ετών που έχει ζήσει κάποιος από τη γέννησή του, η βιολογική γήρανση συμβαίνει σε κυτταρικό επίπεδο.
Το να είσαι βιολογικά μεγαλύτερης ηλικίας θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους επιρρεπείς σε αυξημένο κίνδυνο για διάφορες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η άνοια και η νόσος του Αλτσχάιμερ.
Ερευνητές από την Ιταλία ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερους από 22.000 συμμετέχοντες στη Μελέτη Moli-sani, μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που σχεδιάστηκε για τη μελέτη παραγόντων κινδύνου για χρόνιες ασθένειες, για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων των UPF στη βιολογική ηλικία του ανθρώπινου σώματος.
Διαβάστε περισσότερα στο Economistas.gr