Καρδιολόγος εξηγεί ποιες τροφές δεν θα έτρωγε ποτέ για πρωινό: «Δεν συνιστώνται για παιδιά» - iefimerida.gr

Καρδιολόγος εξηγεί ποιες τροφές δεν θα έτρωγε ποτέ για πρωινό: «Δεν συνιστώνται για παιδιά»

Angelica Figueroa
Angelica Figueroa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καρδιολόγος Angélica Figueroa, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δίνει συμβουλές για την καρδιά και τη συνολική υγεία του σώματος.

Σε πρόσφατο βίντεο, μίλησε για τις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνονται για πρωινό, επειδή μπορεί να είναι επιβλαβείς, ειδικά για τα παιδιά.

Ουσιαστικά, συνιστά να μην καταναλώνουμε ζάχαρη και υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς αυτά δεν δίνουν ποιοτική ενέργεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάθε πρωί πολλά παιδιά ξεκινούν τη μέρα τους με φαινομενικά ακίνδυνα τρόφιμα που είναι γεμάτα ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και κενές θερμίδες. Το πρωινό μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική καρδιαγγειακή τους υγεία, καθώς η υπερβολική κατανάλωση προστιθέμενων σακχάρων στην παιδική ηλικία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, υπέρτασης και μεταβολικού συνδρόμου», ανέφερε.

Οι 6 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε στο πρωινό

Η καρδιολόγος συνιστά την αποφυγή αυτών των τροφών: 

1. Βιομηχανικοί χυμοί

Αν και συχνά προωθούνται ως 100% φυσικοί, κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν πρόσθετα σάκχαρα και πολύ λίγες φυτικές ίνες, προκαλώντας αύξηση της γλυκόζης του αίματος, ενώ δεν είναι τόσο χορταστικά όσο τα ολόκληρα φρούτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν πίνει κανείς συχνά, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

2. Δημητριακά με ζάχαρη

Πρόκειται για υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα με αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη, που δεν είναι καθόλου θρεπτικά. Στα παιδιά, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με το υπερβολικό βάρος και τον διαβήτη τύπου 2.

3. Αρτοσκευάσματα

Αυτά είναι συχνά εξαιρετικά εθιστικά λόγω των συνδυασμών κορεσμένων λιπαρών, υπερβολικής ζάχαρης και τεχνητών αρωμάτων. Έχουν λίγες φυτικές ίνες, κάτι που δεν βοηθά στην εύκολη πέψη τους.

4. Σκόνη κακάο

Η Figueroa δεν συνιστά την κατανάλωση κακάο σε σκόνη, το οποίο τείνει να έχει περισσότερη ζάχαρη και δεν παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με το καθαρό κακάο.

5. Βούτυρο καθημερινά

Το βούτυρο είναι μια πλούσια πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία σε περίσσεια μπορούν να αυξήσουν την κακή χοληστερόλη. Επομένως, η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο και να μη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Υπερ-επεξεργασμένο ψωμί σε φέτες

Συνήθως, αυτό το ψωμί παρασκευάζεται με αλεύρι, πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Γι' αυτό συνιστά την επιλογή των ψωμιών ολικής αλέσεως, χωρίς πρόσθετα, για να αποφύγετε το ανέβασμα του γλυκαιμικού δείκτη.

«Τα στοιχεία είναι σαφή: Η υπερβολική κατανάλωση προστιθέμενων σακχάρων στην παιδική ηλικία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, υπέρτασης και μεταβολικού συνδρόμου. Ο ΠΟΥ συνιστά την αποφυγή αυτών των προϊόντων από τα πρώτα χρόνια της ζωής», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρδιολόγος πρωινό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ