Ένα από τα αγαπημένα συστατικά, το σκόρδο, θεωρείται από τους διατροφολόγους υπερτροφή λόγω των ωφελειών του για την υγεία
Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο sos συστατικά της κουζίνας. Υπάρχει σε κάθε σπίτι και χρησιμοποείται σε άπειρα πιάτα.
Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι παίζει ρόλο στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, αλλά εκτός από το να προσθέτει γεύση στο φαγητό έχει και μια σειρά στοιχεία που κάνουν καλό στον οργανισμό.

Ειδικοί αναφέρουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε το σκόρδο είναι ψιλοκομμένο ή θρυμματισμένο. Και αυτό γιατί όταν ψιλοκόβετε και θρυματίζετε το σκόρδο, τα ένζυμα ενεργοποιούνται, μεγιστοποιώντας τα οφέλη του.
Τα οφέλη του σκόρδου
Δείτε τα κυριότερα οφέλη του σκόρδου, όπως τα επισημαίνουν ειδικοί:
- Συμβάλλει στην προστασία της λειτουργίας της καρδιάς
- Συμβάλλει σε πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση
- Συμβάλλει στον έλεγχο της χοληστερόλης
- Εχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση
- Μειώνει τις χρόνιες φλεγμονώδεις διεργασίες
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
- Θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο