Διατροφολόγος αποκαλύπτει τις τρεις τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ ξανά -Γιατί τις αποφεύγει - iefimerida.gr

Διατροφολόγος αποκαλύπτει τις τρεις τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ ξανά -Γιατί τις αποφεύγει

Διατροφολόγος αποκαλύπτει τις τρεις τροφές που δεν τρώει
Διατροφολόγος αποκαλύπτει τις τρεις τροφές που δεν καταναλώνει / Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια Αμερικανίδα διατροφολόγος αποκάλυψε τα τρία είδη τροφών που αποφεύγει να περιλάβει στο καθημερινό της πρόγραμμα γευμάτων και για ποιον λόγο το κάνει αυτό.

Η Olivia Hedlund, διατροφολόγος από το Όστιν του Τέξας, υποστηρίζει μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνη με υγιεινά λιπαρά, με σκοπό τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια, σε ανάρτησή της στο Instagram, αναφέρθηκε σε τρεις κατηγορίες τροφίμων και ποτών που δεν θα κατανάλωνε ποτέ ως διατροφολόγος.

Οι τρεις τροφές τις οποίες αποφεύγει η διατροφολόγος

Αρχικά, η Olivia είπε ότι θα απέφευγε οπωσδήποτε τα δημητριακά πρωινού.

«Δεν προσφέρει κανένα όφελος στην υγεία το να ξεκινάς το πρωί σου προκαλώντας μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα», έγραψε για τα δημητριακά πρωινού.

Παραδέχτηκε ότι, ενώ υπάρχουν «πιο υγιεινά» δημητριακά, θα πρέπει ακόμη κι αυτά να καταναλώνονται ως «σνακ» ή μαζί με τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα περισσότερα δημητριακά είναι γεμάτα ζάχαρη, η οποία μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε χορτάτοι και αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα», πρόσθεσε.

Πράγματι, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ζάχαρη -όπως πολλά παραδοσιακά δημητριακά πρωινού- αφομοιώνονται από τον οργανισμό πιο γρήγορα, οδηγώντας σε απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μας, κάτι που προκαλεί ταχεία πτώση της ενέργειας και αύξηση της πείνας λίγο μετά την κατανάλωσή τους.

Στη συνέχεια, η Olivia αποκαλύπτει ότι στο «κρέας» φυτικής προέλευσης λέει «όχι». Αντίθετα, η ειδικός υπερασπίζεται το κρέας όταν γνωρίζει ότι οι προμηθευτές του προωθούν πιο ηθικά μέσα για την εκτροφή των ζώων και που είναι λιγότερο επιβαρυντικά για το περιβάλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το κρέας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι ωφέλιμο για σένα αν γνωρίζεις ότι παράγεται με ποιοτικές μεθόδους», υποστήριξε.

Από την άλλη, το «κρέας» φυτικής προέλευσης, συνέχισε, περιέχει πλήθος υδρογονωμένων ελαίων -που προκαλούν φλεγμονή- καθώς και βελτιωτικά γεύσης για να θυμίζει κρέας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η Olivia μοιράστηκε πως δεν θα στρεφόταν ποτέ σε «on the go μάρκες» καφέ από διάσημες αλυσίδες, όπως ροφήματα με πολλές θερμίδες και παχυντικά συστατικά.

«Ο καφές όχι μόνο μπορεί να μουχλιάσει, αλλά επίσης περιέχει ένα σωρό φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες που διαταράσσουν τις ορμόνες και προκαλούν ανισορροπία στο σάκχαρο του αίματός μας. Επιλέξτε καφέ στο σπίτι!» έγραψε.

Ολοκληρώνοντας, η Olivia δήλωσε: «Όλα αυτά, το να απολαμβάνεις περιστασιακά αυτά τα τρόφιμα, μπορεί να ταιριάζουν στη ζωή σου, κι αυτό είναι εντάξει, μιας και τίποτα δεν είναι τέλειο! Να επιλέγεις να εκπαιδεύεσαι γύρω από θέματα διατροφής, καθώς θα σε βοηθήσει να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά την κατανάλωση φαγητού».

Φωτογραφίες: Unsplash

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροφές διατροφολόγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ