Το αυγό «αθωώνεται»: Ο μύθος για τη χοληστερίνη και τι ισχύει στην πραγματικότητα εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης - iefimerida.gr

Το αυγό «αθωώνεται»: Ο μύθος για τη χοληστερίνη και τι ισχύει στην πραγματικότητα εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης

βρασμένα αυγά
Shutterstock: Olexandr Panchenko
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για έναν μύθο που γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια γύρω από το αυγό, που πλέον «αθωώνεται», μιλά ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.

Ο Δημήτρης Γρηγοράκης μέσα από την εκπομπή μαγειρικής στο Open «Open Kintchen» ανέλυσε τον μύθο για το αυγό και τη χοληστερίνη με τον οποίο μεγαλώσαμε, αλλά πλέον καταρρίπτεται πανηγυρικά.

Αυγό: Οι βιταμίνες που περιέχει

«Το αυγό είναι πολύτιμη και σημαντική τροφή. Περιέχει Βιταμίνη Α, B12, ασβέστιο και D. Αυτό σημαίνει ότι η προσφορά του στη διατροφική μας κάλυψη είναι πολύ σημαντική, αν λάβουμε μάλιστα υπ' όψιν και τα αμινοξέα που προσφέρει» αναφέρει ο κ. Γρηγοράκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένα αυγό που τηγανίστηκε σε μικρή ποσότητα λαδιού δεν είναι τίποτα άλλο από μία πηγή Βιταμίνης Ε με ελάχιστες θερμίδες και δεν είναι καθόλου παχυντικό» αναφέρει ο διαιτολόγος μέσα από τη μαγειρική εκπομπή του Open.

Επίσης, ο κ. Γρηγοράκης αναφέρθηκε στη λεκιθίνη, η οποία είναι «ένα λιπίδιο χοληστερινοπροστατευτικό, με αποτέλεσμα να μην αυξάνει τη χοληστερόλη στο πλάσμα».

Δείτε πώς ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί γιατί δεν ισχύει ο μύθος που συνδέει το αυγό με τη χοληστερίνη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ