AstraZeneca: Ο Ελληνας επιστήμονας Μενέλαος Πάγκαλος πίσω από την έρευνα και την ανάπτυξη της εταιρείας - iefimerida.gr

AstraZeneca: Ο Ελληνας επιστήμονας Μενέλαος Πάγκαλος πίσω από την έρευνα και την ανάπτυξη της εταιρείας

Ο Έλληνας επιστήμονας της AstraZeneca, Μενέλας Πάνγκαλος
Ο Έλληνας επιστήμονας της AstraZeneca, Μενέλαος Πάγκαλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλος ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Μενέλαος Πάγκαλος, βρίσκεται πίσω από την τρίτη εταιρεία παραγωγής εμβολίου για τον κορωνοϊό, της AstraZeneca.

Η εταιρεία, που αναπτύσσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ένα από τα πιο προχωρημένα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό, πήρε τον ελληνικής καταγωγής επιστήμονα στις τάξεις της το 2010. Το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την Pfizer και τη Moderna, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους στη δράση ενάντια στον κορωνοϊό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανώτερο μέλος της εταιρείας AstraZeneca στην εκτελεστική ομάδα, ο Μενέλας, όπως τον αποκαλούν στη Βρετανία, είναι υπεύθυνος για τη φαρμακευτική ανακάλυψη, έρευνα και πρώιμη ανάπτυξη.

Σημαίνον στέλεχος στην έρευνα και την ανάπτυξη της AstraZeneca

Από το 2010 που εντάχθηκε στο δυναμικό της AstraZeneca, ο Πάγκαλος ανέλαβε την αναδιάρθρωση της αφοσίωσης της εταιρείας στην επιστήμη και την επιστημονική αριστεία.

«Νιώθω πως έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο και έχω το προνόμιο να εργάζομαι με ορισμένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στον κόσμο», δηλώνει ο ίδιος ο επιστήμονας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μενέλαος Πάγκαλος συνέβαλε στον μετασχηματισμό της παραγωγικότητας στην έρευνα και την ανάπτυξη, μέσα από συνεργασίες με ακαδημαϊκούς, πρωτοπόρους και βιοτεχνολογικούς οργανισμούς.

Η επιστημονική δράση του Μενέλαου Πάγκαλου

Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό του, όπως είναι αναρτημένο στη βρετανική εταιρεία που αναπτύσσει ένα από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, ο Μενέλαος Πάγκαλος έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 150 επιστημονικά άρθρα, ενώ αποτελεί έναν αναγνωρισμένο επιστήμονα στη νευροεπιστήμη και την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Συμμετέχει σε σειρά επιστημονικών συμβουλίων, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και η Επιτροπή Επιστήμης, Βιομηχανίας και Μετάφρασης της βασιλικής εταιρείας.

Ο Έλληνας επιστήμονας επιβλέπει επίσης τη δημιουργία του Κέντρου Ερευνας και Ανάπτυξης της AstraZeneca στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ -μια δομή επιστημονικής πρωτοπορίας που σκοπεύει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιστημονική βιομηχανία της Βρετανίας.

Ο Ελληνας επιστήμονας της AstraZeneca από την Τήνο

Ο Πάγκαλος γεννήθηκε στο Ίλινγκ του Λονδίνου από Έλληνες γονείς που εγκαταστάθηκαν στη χώρα από το νησί της Χίου. Καθώς οι συγγενείς και των δύο γονιών του παραμένουν στην Ελλάδα, ο επιστήμονας πέρασε τα καλοκαίρια του στην Τήνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπούδασε Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία στο Imperial College του Λονδίνου και συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές στη Νευροφαρμακολογία. Συνέχισε τη μεταδιδακτορική του εκπαίδευση στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Βίντεο: Ο σερ Μενέλαος Πάγκαλος

Σύμφωνα με τη Wikipedia, πριν αναλάβει καθήκοντα στην AstraZeneca, υπήρξε αντιπρόεδρος της Pfizer από το 2008 έως το 2010, υπεύθυνος για την έρευνα 200 επιστημόνων σε προγράμματα νευροεπιστήμης της εταιρείας.

Στις αρχές του έτους, ο Μενέλαος Πάγκαλος τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη της Βρετανίας από την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας για τη συνεισφορά του στην επιστήμη. Ως εκ τούτου, ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας φέρει από τον Ιανουάριο του 2020 τον τίτλο του Σερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ