5 τροφές που οι διατροφολόγοι συνιστούν να τρώμε κάθε μέρα και μας κάνουν πιο υγιείς - iefimerida.gr

5 τροφές που οι διατροφολόγοι συνιστούν να τρώμε κάθε μέρα και μας κάνουν πιο υγιείς

Μπολ με βρώμη και φρούτα
Μπολ με βρώμη και φρούτα /Φωτογραφία: Unsplash
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της ενήλικης ζωής είναι να αποφασίζεις τι θα φας κάθε μέρα.

Και παρόλο που μπορεί να μπαίνουμε στον πειρασμό να τρώμε πίτσα κάθε βράδυ, οι ειδικοί υγείας θέλουν να διασφαλίσουν ότι ενσωματώνουμε θρεπτικές τροφές στη διατροφή μας.

Ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε ορισμένα βασικά, υγιεινά τρόφιμα στην καθημερινή μας διατροφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς, τα περισσότερα από τα τρόφιμα που οι διατροφολόγοι συνιστούν να καταναλώνουμε καθημερινά είναι πολύ κοινά και πιθανότατα βρίσκονται ήδη στη λίστα με τα ψώνια μας.

Τώρα, κάποιοι διαιτολόγοι και ειδικοί υγείας προειδοποιούν ενάντια στην καθημερινή κατανάλωση των ίδιων τροφών, αλλά αυτό ισχύει κυρίως για ολόκληρα γεύματα.

Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος και διατροφολόγος Shelley Balls δήλωσε στην Daily Mail: «Αυτό περιορίζει την ποικιλία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, ειδικά για την υγεία του εντέρου».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επιλέξεις ορισμένα πραγματικά σημαντικά τρόφιμα και να βρεις τρόπους να τα ενσωματώσεις στα καθημερινά σου γεύματα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές τροφές που οι ίδιοι οι διατροφολόγοι προτείνουν να τρώμε κάθε μέρα:

Βρώμη

«Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή δημητριακών ολικής αλέσεως και περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την ένα υγιεινό γεύμα ή σνακ» δήλωσε στην Daily Mail η κλινική διαιτολόγος Trisha Best.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτά τα οφέλη μπορεί μερικές φορές να επισκιαστούν όταν οι άνθρωποι προσθέτουν υπερβολική ζάχαρη ή γαρνιτούρες με πολλές θερμίδες.

Όταν όμως η βρώμη συνδυάζεται με υλικά όπως ξηρούς καρπούς, κανέλα, μύρτιλλα, φράουλες και μπανάνες, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή.

«Οι φυτικές ίνες στη βρώμη σε κρατούν χορτάτο για περισσότερη ώρα, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια του πρωινού. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, αποφεύγοντας τις αυξομειώσεις, που συνδέονται με την αύξηση βάρους» εξήγησε η Best.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπόροι βασιλικού

Ίσως υποθέτεις ότι οι σπόροι chia θα περιλαμβάνονταν σε αυτή τη λίστα, αλλά η κλινική διαιτολόγος Stacy-Roberts Davis δήλωσε ότι οι σπόροι βασιλικού είναι καλύτερη επιλογή.

«Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, σίδηρο και κάλιο. Αποτελούν καλύτερη επιλογή από τους σπόρους chia», ανέφερε.

Εξήγησε, επίσης, ότι μόλις δύο κουταλιές της σούπας σπόροι βασιλικού περιέχουν 15 γραμμάρια φυτικών ινών, περισσότερο από το μισό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπανάκι

Πιθανότατα ήδη γνωρίζεις ότι τα φυλλώδη λαχανικά είναι σημαντικά για τη διατροφή σου, αλλά ήξερες ότι το σπανάκι συγκεκριμένα είναι μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση;

«Το σπανάκι είναι γεμάτο μαγνήσιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής, στην αποκατάσταση των μυών και στην προώθηση της χαλάρωσης. Όλα αυτά συμβάλλουν σε έναν καλύτερο ύπνο», δήλωσε η διατροφολόγος και διαιτολόγος Amy Shapiro.

Επιπλέον, το σπανάκι είναι ένα μη λιπαρό λαχανικό, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σου προκαλέσει γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιαούρτι

Ο κλινικός διαιτολόγος Reda Elmardi τόνισε τη σημασία των τροφών που προάγουν την υγεία του εντέρου. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η πέψη επηρεάζει τα πάντα: τη διάθεση, την ανοσία, το βάρος», περιέγραψε.

Γι’ αυτό, το γιαούρτι βρίσκεται στη λίστα του Elmardi με τις τροφές που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, ασβέστιο και πρωτεΐνη. «Πίστεψέ με, το έντερό σου θα σε ευγνωμονεί», δήλωσε ο Elmardi.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μούρα

Είτε προτιμάς τις φράουλες είτε έχεις αδυναμία στα μύρτιλλα, δεν έχει σημασία.

«Μύρτιλλα, σμέουρα και φράουλες καταπολεμούν τη φλεγμονή, ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και διατηρούν σταθερό το σάκχαρο στο αίμα. Επιπλέον, έχουν απίθανη γεύση», υπογράμμισε ο Elmardi.

Εξήγησε μάλιστα ότι η καθημερινή κατανάλωση μούρων βοηθά στη γήρανση με υγιή τρόπο και συμβάλλει στη διατήρηση της καρδιακής υγείας.

Φωτογραφίες: Unsplash

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροφές Διατροφή διατροφολόγοι Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ