Σάλος: Κατηγορούν τον Κόρμπιν ότι είπε την Μέι «ηλίθια γυναίκα» - iefimerida.gr

Σάλος: Κατηγορούν τον Κόρμπιν ότι είπε την Μέι «ηλίθια γυναίκα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ηλίθια γυναίκα». Αυτή η φράση που φέρεται να είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βουλή, απευθυνόμενος στην Τερέζα Μέι, έχει προκαλέσει σάλο.

Ο ηγέτης των Εργατικών μουρμούρισε την προσβολή, τουλάχιστον αυτό φαίνεται στο σχετικό βίντεο, όταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός τον χλεύασε για την απόφασή του να μην καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της.

Βουλευτές φώναζαν «Ντροπή» και ζήτησαν να επιστρέψει ο Κόρμπιν στην αίθουσα και να ζητήσει συγγνώμη. Ομως, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων υποστήριξε ότι δεν είδε ούτε άκουσε αυτό που κατήγγειλαν οι βουλευτές.

Οσο για την Μέι, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν είπε πως όλοι θα έπρεπε να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο και για αυτό «να χρησιμοποιούν και την κατάλληλη φρασεολογία όταν απευθύνονται σε γυναίκες εδώ μέσα».

Αργότερα, με δήλωσή του, ο Κόρμπιν υποστήριξε ότι την επίμαχη στιγμή είπε «ηλίθιοι άνθρωποι».

«Χαρακτήρισα "ηλίθιους ανθρώπους" εκείνους που πιστεύω ότι επιδίωκαν να μετατρέψουν σε παντομίμα τη συζήτηση για την εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Δεν χρησιμοποίησα τις λέξεις «ηλίθια γυναίκα» για την πρωθυπουργό ή για οποιονδήποτε άλλον», είπε συμπληρώνοντας ότι διαφωνεί παντελώς με τη χρήση σεξιστικής ή μισογυνικής ρητορικής σε οποιαδήποτε μορφή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέρεμι Κόρμπιν Τερέζα Μέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ