Μια εκδοχή για το όνομα Μαύρη Παρασκευή είναι η ερμηνεία που πρότεινε η αμερικανική εφημερίδα «Philadelphia Inquirer».
Τη δεκαετία του '50, όταν οι εγγραφές στα λογιστικά βιβλία ήταν χειρόγραφες, οι λογιστές σημείωναν με κόκκινο μελάνι το παθητικό και με μαύρο τα κέρδη των μαγαζιών. Και επειδή την εποχή εκείνη ξεκινούσαν οι εκπτώσεις που συνεχίζονταν μέχρι τα Χριστούγεννα, ήταν η τελευταία ημέρα που τα μαγαζιά σημείωναν χασούρα.
Μια άλλη εκδοχή που φαίνεται να είναι η επικρατέστερη θέλει τον όρο «Μαύρη Παρασκευή» να χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Επειδή εκείνη την ημέρα γινόταν ένας αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου και υπήρχε πολύ κίνηση, είτε γιατί είχαν πολύ δουλειά είτε γιατί οι διαρρήκτες βρίσκαν ευκαιρία να δράσουν, ονόμασαν την ημέρα Μαύρη Παρασκευή. Αν υπήρχε και ρατσιστικό υπονοούμενο είναι άγνωστο.
Μια τρίτη εκδοχή εμφανίστηκε στο περιοδικό «Factory Management and Maintenance». Αναφερόταν στην πρακτική των υπαλλήλων να κάνουν κοπάνα από την εργασία τους την Παρασκευή, που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών, προφασιζόμενοι ασθένεια, προκειμένου να απολαύσουν την τετραήμερη αργία.