Επιστρέφει το κανονικό χρώμα της θάλασσας στο Θερμαϊκό - iefimerida.gr

Επιστρέφει το κανονικό χρώμα της θάλασσας στο Θερμαϊκό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και τη Δευτέρα ο καθαρισμός στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το Λευκό Πύργο μέχρι το Λιμάνι.

Το ειδικό πλοίο «Ασίνης» του Υπ.Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) με το προσωπικό του κάνουν συνεχείς βόλτες στα νερά και η διαφορά από την Παρασκευή είναι εμφανής, καθώς το καφέ χρώμα έχει σχεδόν εξαφανιστεί, όπως αναφέρει το Life-Events.gr.

Από το Σάββατο η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου είχε δώσει εντολή να ενταθούν οι δράσεις με χρήση πρόσθετου εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Η αλλαγή του χρώματος είναι απόρροια του φαινομένου της ερυθράς παλίρροιας, που δεν είναι άμεση ρύπανση αλλά φυσικό και βιολογικό. Είναι επίσης δευτερογενές αποτέλεσμα της βιοποικιλότητας, που εντείνεται σε συνδυασμό με τις ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θερμαικός χρώμα θάλασσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ