Νορβηγία: Αυτόνομο φορτηγό πλοίο θα μεταφέρει κοντέινερ - iefimerida.gr

Νορβηγία: Αυτόνομο φορτηγό πλοίο θα μεταφέρει κοντέινερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα στην ναυτιλία.

Η μεγάλη νορβηγική βιομηχανία χημικών προϊόντων «Yara» με 40.000 μεταφορές φορτίων σε λιμάνια κάθε χρόνο, ετοιμάζει για τεράστια καινοτομία. Ξεκίνησε την κατασκευή ενός αυτόνομου σκάφους που θα λειτουργεί με μπαταρίες και θα μεταφέρει δια θαλάσσης τα φορτία στα λιμάνια!

Θα ονομάζεται «Yara Birkeland» το φορτηγό πλοίο και είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον αφού θα έχει μηδενικές εκπομπές ρυπογόνων αερίων. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «qz.com» η εταιρία «Yara» θέλει το σκάφος να είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα πρώτα του ταξίδια το 2019, αλλά με την παρουσία πληρώματος, και το 2020 να ξεκινήσει την αυτόνομη δράση του. Μάλιστα η νορβηγική βιομηχανία χημικών προϊόντων «Yara» σχεδιάζει ολόκληρη η διαδικασία της τοποθέτησης των φορτίων στο σκάφος να μην περιλαμβάνει ανθρώπινη παρουσία.

Συγκεκριμένα η διαδικασία θα είναι η εξής: τα φορτία θα τοποθετούνται από τις αποθήκες σε αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα πηγαίνουν και θα παρκάρουν δίπλα στο σκάφος. Εκεί επίσης αυτόνομοι ηλεκτρικοί γερανοί θα μεταφέρουν τα φορτία από τα οχήματα στο σκάφος το οποίο μόλις μπει το τελευταίο φορτίο θα ξεκινά το ταξίδι του για το λιμάνι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ yara νορβηγία φορτηγό πλοίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ