Σμαραγδένια νερά: Βουτιές στη σκιά αρχαίων τειχών κοντά στην Αμφίπολη [βίντεο] - iefimerida.gr

Σμαραγδένια νερά: Βουτιές στη σκιά αρχαίων τειχών κοντά στην Αμφίπολη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Οφρύνιο βρίσκεται στη δυτική άκρη του Νομού Καβάλας και συνορεύει δυτικά και βόρεια με το Νομό Σερρών με όριο τον ποταμό Στρυμώνα και το όρος Παγγαίου, ανατολικά με τα χωριά Γαλυψώ και Ορφάνι και νότια έχει την καλύτερη παραλία του κόλπου Ορφανού-Στρυμωνικός κόλπος – Παραλία Οφρυνίου (Τούζλα).

Στα καταγάλανα νερά της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα) θα βρείτε μια απέραντη ακρογιαλιά με άσπρη άμμο και πολύχρωμα πετραδάκια.

Στη δυτική άκρη της παραλίας βρίσκονται τα βυζαντινά τείχη της Χριστόπολις, η οποία χτίστηκε πάνω στα ερείπια της Αρχαίας πόλης (Ηιών), πόλις των εννέα οδών, επίνειο αργότερα της Αμφίπολης. Από την Ηιών γράφει ο Αριανός ξεκίνησε ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την εκστρατεία. Η περιοχάρια-Σάρισα, που οι ντόπιοι γηγενείς της περιοχής λένε πως εκπαίδευσε ο Μέγας Αλέξανδρος το στρατό του στη Σάρισα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ