Η εξομολόγηση που έγινε viral: Ιερέας αποκαλύπτει ότι πάσχει από HIV - iefimerida.gr

Η εξομολόγηση που έγινε viral: Ιερέας αποκαλύπτει ότι πάσχει από HIV

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Χέιλι Γιανγκ από το Πόρτσμουθ διαγνώστηκε με HIV μετά από μία επίθεση που δέχτηκε το 2013.

Με την αντιρετροϊκή αγωγή να έχει προκαλέσει παρενέργειες, η 28χρονη που εργάζεται ως ιερέας σε μία εκκλησία Βαπτιστών στο Hayling Island αποφάσισε να ενημερώσει το ποίμνιό της για την ασθένειά της. Η ίδια είχε αρχίσει να χάνει τις δυνάμεις της, τα μαλλιά της έπεφταν και ο κόσμος ξεκίνησε να της κάνει ερωτήσεις.

Με ένα βαθιά προσωπικό βίντεο που έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά views η ιερέας έκανε την εξομολόγησή της με μηνύματα που είχε γράψει πάνω σε μεγάλα χαρτόνια.

«Γεια σας, είμαι η Αιδεσιμότατη Χέιλι. Πολλοί από εσάς με γνωρίζετε. Κλήθηκα στη διακονία στα 21 μου. Ξεκίνησα να εργάζομαι για την εκκλησία το 2010 και έγινα ιερέας το 2011. Αλλά το 2013, μετά από μία επίθεση, διαγνώστηκα θετική στο ΗIV. Όχι, δεν ανανέωσα τοπ προφίλ μου στο Facebook ή το Twitter. Το είπα σε μερικούς ανθρώπους. Κάποιοι ήταν καταπληκτικοί και υποστηρικτικοί. Άλλοι δεν ήταν. Κάποιοι είπαν ότι είμαι επικίνδυνη και ότι δεν πρέπει να βρίσκομαι δίπλα σε παιδιά. Αποτελούσα κίνδυνο. Σοβαρά, φαίνομαι επικίνδυνη σε εσάς; Οκ, μπορεί να μη θέλετε να πέσετε πάνω μου το βράδυ της Παρασκευής στο Χάβαντ, αλλά πραγματικά; Συνέχισα να χαμογελώ και να αστειεύομαι γιατί είμαι η ιερέας σας και έπρεπε να είναι δυνατή, να έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά μέσα μου βασανιζόμουν. Ήξερα ότι ο Θεός ήταν εκεί, αλλά έμοιαζε να βρίσκεται τόσο μακριά. Πάλεψα να καταλάβω και πίστεψα ότι δεν ήμουν αρκετά καλή, αρκετά σίγουρη, αρκετά έξυπνη για να το αντιμετωπίσω. Αλλά όπως το είχε υποσχεθεί ο Θεός, με κουβάλησε όταν ήμουν ανήμπορη να περπατήσω, ο HIV έκανε το σώμα μου αδύναμο και ευάλωτο.

»Έρχομαι αντιμέτωπη με μολύνσεις και το σώμα μου αρχίζει να συνηθίζει τα φάρμακα που θα με βοηθήσουν. Φοβάμαι ότι θα χάσω τον έλεγχο, ότι δε θα γεράσω, ότι θα κριθώ. Φοβάμαι αυτά που σκέφτεται ο κόσμος για εμένα. Αλλά ο Θεός μου λέει ότι έχει τον έλεγχο, ότι ξέρει το μέλλον, ότι έχει προνοήσει για εμένα και με αγαπάει. Μερικές φορές είμαι κουρασμένη, πονάω, αρρωσταίνω, είμαι αδύναμη και κάποιες φορές καταρρέω (η μπύρα δε βοηθά!). Αλλά ξέρω ότι μέσα σε όλο αυτό υπάρχουν ευλογίες. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ πια αν τα μαλλιά μου θα φριζάρουν στη βροχή. Σοβαρά, γνωρίζω ότι είμαι δημιούργημα του Θεού και ότι δεν έχει τελειώσει μαζί μου ακόμα. Το ότι έχω HIV δε σημαίνει ότι δε μπορώ να έχω την ποιότητα της ζωής που ο Ιησούς προσφέρει. Με το να είμαι τόσο ειλικρινής μπορεί να οδηγήσει κάποιους ανθρώπους να με κρίνουν, να απομακρυνθούν επειδή νομίζουν ότι αποτελώ κίνδυνο. Δε με πειράζει. Είμαι η ίδια όπως πριν, μόνο λίγο πιο θετική», αναφέρει η Χέιλι στο βίντεο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ HIV ιερέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ