«Βουτιά» σκέτη αδρεναλίνη: Το πέταγμα πάνω από το ηφαίστειο που κόβει την ανάσα - iefimerida.gr

«Βουτιά» σκέτη αδρεναλίνη: Το πέταγμα πάνω από το ηφαίστειο που κόβει την ανάσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Jeb Corliss είναι ο άνθρωπος που έχει πηδήξει από τον Πύργο του Άιφελ και από καταρράκτη στις ελβετικές Άλπεις.

Τώρα, «πέταξε» και πάνω από την Πυραμίδα του Μπολ στην Αυστραλία.

Η Πυραμίδα του Μπολ δεν είναι τίποτε άλλα από ένα διαβρωμένο απομεινάρι ενός ασπιδοειδούς ηφαιστείου και καλδέρα, που σχηματίστηκε περίπου 7 εκατομ. χρόνια πριν. Βρίσκεται 20 χλμ ανατολικά της νήσου Λορντ Χάου και μαζί με αυτήν αποτελούν ένα αναγνωρισμένο από την UNESCO (το 1982) Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (γνωστό με το όνομα Σύμπλεγμα Νήσων Λορντ Χάου). Το ύψος του βράχου φτάνει τα 562 μέτρα ενώ το μήκος του τα 200 μέτρα. Γύρω της υπάρχουν λίγοστές μικρές νησίδες.

Οπως αναφέρει και στην περιγραφή του βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο ίδιος ο Corliss, πριν η ιδέα να πετάξει πάνω από τα απομεινάρια αυτού του ηφαιστείου του είχε έρθει πριν από μερικά χρόνια και προκειμένου να το πετύχει, ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία από την περιοχή, μην πιστεύοντας ότι μπορεί να υπάρχει τόσο όμορφο μέρος στη γη.

Τελικά με τη βοήθεια του φίλου του Luigi Cani και φορώντας ειδικά διαμορφωμένες στολές πέταξε πάνω από «το πιο όμορφο μέρος που έχω πάει ποτέ. Πραγματικά ένιωθα σαν εξωγήινος από άλλο πλανήτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πυραμίδα του Μπολ ηφαίστειο Jeb Corliss
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ