Ποδήλατο-πύραυλος ρίχνει σκόνη σε μια Ferrari - iefimerida.gr

Ποδήλατο-πύραυλος ρίχνει σκόνη σε μια Ferrari

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνειρο κάθε άνδρα -και όχι μόνο- να οδηγήσει μια Ferrari έγινε... σκόνη από έναν ευφάνταστο ποδηλάτη, ο οποίος κατασκεύασε το ποδήλατο-πύραυλο, που αφήνει το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο αυτοκίνητο πάρα πολλά μέτρα πίσω.

Ο Φρανσουά-«Κύρος Γρανάζης»-Γκισί τοποθέτησε τρεις πυραύλους στο ποδήλατό του και το έκανε σούπερ-τούρμπο. Έτσι αποφάσισε να κάνει κόντρα στην πίστα Castellet της Γαλλίας. Ο Αλσατός εφευρέτης κατάφερε να πιάσει τα 333 χιλιόμετρα μέσα σε 4,8 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το προηγούμενο, δικό του, ρεκόρ που ήταν 242,6 χλμ/ώρα.

Όπως αναφέρει το metro, το συγκεκριμένο ποδήλατο λειτουργεί ως εξής: Το υπεροξείδιο του υδρογόνου διοχετεύεται σε μία μικρή δεξαμενή πάνω στο ποδήλατο η οποία περιέχει ένα καταλύτη. Ο καταλύτης είναι συνήθως από ασήμι και προκαλεί τη διάλυση του καυσίμου σε ατμό νερού και οξυγόνο.

Καθώς ο ατμός ξεχύνεται με ορμή από ένα ακροφύσιο σαν εξάτμιση, δίνει στο ποδήλατο την απαραίτητη ώθηση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ferrari ποδήλατο πύραυλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ