Η πίτσα από το 500 π.Χ. μέχρι και σήμερα – Η ιστορία και η εξέλιξη του δημοφιλέστερου εδέσματος παγκοσμίως - iefimerida.gr

Η πίτσα από το 500 π.Χ. μέχρι και σήμερα – Η ιστορία και η εξέλιξη του δημοφιλέστερου εδέσματος παγκοσμίως

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι με διαφορά το πιο διαδεδομένο, αλλά και το πιο αγαπημένο, junk food παγκοσμίως. Η φήμη της έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από πότε όμως ξεκινά η ιστορία της πίτσας; Πότε πρωτοεμφανίστηκε, πως εξελίχθηκε και πως απέκτησε την... τελική της μορφή; Ολοι γνωρίζουν πως οι ρίζες της πίτσας ανήκουν στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Νάπολη. Ομως η ιστορία της, όπως ισχυρίζεται το βίντεο που ακολουθεί, ξεκινά πολύ νωρίτερα.

Από το 500 π.Χ. οι άνθρωποι στις χώρες της Μεσογείου τοποθετούσαν υλικά πάνω σε ένα λεπτό και κυκλικό κομμάτι ζύμης. Γύρω στο 1500 μ.Χ, φτωχοί Ελληνες έποικοι στη Νάπολη εξέλιξαν τη... δομή της πίτσας, τοποθετώντας πάνω στη ζύμη ντομάτα, τυρί και ελαιόλαδο. Η αυθεντική πίτσα ωστόσο έκανε την εμφάνιση της κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα. Οι Ναπολιτάνοι δοκίμασαν να ψήσουν μαζί όλα τα υλικά και δημιούργησαν την πίτσα που γνωρίζουμε σήμερα. Από εκεί και πέρα, όλα άρχισαν να δρομολογούνται ώστε η πίτσα να γίνει το αγαπημένο παγκόσμιο έδεσμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε κάθε συναρπαστική λεπτομέρεια στην ιστορία της πίτσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ