Τραγουδώντας από το Μεσαίωνα μέχρι το 2014–Η εξέλιξη της μουσικής μέσα σε 4 λεπτά - iefimerida.gr

Τραγουδώντας από το Μεσαίωνα μέχρι το 2014–Η εξέλιξη της μουσικής μέσα σε 4 λεπτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μουσική αποτελεί ίσως την αρχαιότερη ένδειξη πολιτισμού του ανθρώπινου γένους. Η πρώτη επαφή του ανθρώπου με τη μουσική ήρθε σχεδόν την ίδια στιγμή που ανακαλύφθηκε και ο λόγος ενώ η εξέλιξη της είναι ίσως το πιο σαφές δείγμα της ταυτόχρονης εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού, του τρόπου ζωής και της καθημερινότητας των γενεών.

Μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά, οι Pentatonix με ένα βίντεο που ανάρτησαν στο Youtube, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της μουσικής, όπως αυτή διαμορφώνεται ανά τους αιώνες. Ξεκινούν από μεσαιωνικά άσματα του 11ου αιώνα, περνάνε σε ένα τραγούδι που είναι δείγμα της αναγεννησιακής τέχνης του 16ου αιώνα και συνεχίζουν με ένα απόσπασμα της πέμπτης συμφωνίας του Μπετόβεν, χαρακτηριστικό της κλασσικής μουσικής που άκμασε τον 18ο αιώνα.

Αφού τελειώνουν με τις σημαντικότερες αναφορές στην ιστορική διαδρομή της μουσικής, περνάνε στον 20ο αιώνα και δίνουν ένα δείγμα για κάθε δεκαετία το, ενώ τελειώνουν με τη σύγχρονη μουσική του αιώνα που διανύουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ