Αφιέρωμα στο νησί της Σκιάθου έκανε η βρετανική tabloid εφημερίδα «The Sun», με τον συντάκτη του άρθρου να απαριθμεί τις ομορφιές του ελληνικού νησιού κάνοντας προτάσεις σε όσους σκοπεύουν να το επισκεφθούν το φετινό καλοκαίρι.
Όπως αναφέρει ο Simon Copeland που επισκέφθηκε το ελληνικό νησί, η Σκιάθος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ηπειρωτική χώρα, ενώ έχει τα πάντα, από αρχαίους θρύλους και υπέροχες παραλίες, μέχρι τοπία μοναδικής ομορφιάς και πεντανόστιμο φαγητό.
«Σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας, ο Θεός του Κεραυνού, έκανε διακοπές στο όρος Πήλιο και πέταξε ένα φορτίο ογκόλιθους στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα ήταν τα εκπληκτικά νησιά των Σποράδων - η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος», σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, με τον συντάκτη να δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί να φτάσει κανείς στο καταπράσινο νησί.
Η βρετανική εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ξακουστή παραλία Κουκουναριές, «μια αμμουδιά σε σχήμα ημισελήνου, πλαισιωμένη από πευκοδάσος, που είναι τόσο καλή που τακτικά ψηφίζεται ως μία από τις καλύτερες στη Μεσόγειο», όπως αναφέρει.
Όπως σημειώνει ο συντάκτης, η εν λόγω παραλία ενδείκνυται και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και τις καταδύσεις, και ως εκ τούτου είναι πολύ δημοφιλής σε τουρίστες αλλά και ντόπιους.
«Μετά την επιτυχία της ταινίας Mamma Mia!, η οποία γυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό εκεί, η Σκιάθος έχει ενταχθεί στην κατηγορία των διάσημων νησιών της Ελλάδας, μαζί με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη της Σκιάθου - που απέχει 20 λεπτά με το καραβάκι από την παραλία Κουκουναριές - είναι γεμάτη από μπουτίκ σχεδιαστών, κοσμηματοπωλεία και πολυτελή μέρη για φαγητό και ποτό», σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, όπου επισημαίνεται παράλληλα ότι η Σκιάθος έχει καταφέρει να διατηρήσει μια πιο φιλόξενη και χαλαρή ατμόσφαιρα από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και είναι ιδανική για οικογένειες και ζευγάρια.
Ο Simon Copeland προτείνει στους αναγνώστες του βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια στην πόλη της Σκιάθου, τρώγοντας παραδοσιακή τυρόπιτα, και απολαμβάνοντας στη συνέχεια ένα ποτό στο παλιό λιμάνι του νησιού.
Μετά το νησί της Σκιάθου, βόλτα στο Βόλο και το Πήλιο
Ο συντάκτης του άρθρου πέρασε επίσης μερικές ημέρες στο Βόλο και το Πήλιο, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι Βρετανοί περνούν βιαστικά από την περιοχή για να φτάσουν στις Σποράδες.
Ωστόσο, αυτό τους στερεί την ευκαιρία να απολαύσουν την περιοχή που η ιστορία της είναι γεμάτη από μύθους.
«Ο Βόλος είναι προφανώς το μέρος από όπου ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες απέπλευσαν για να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας. Και το πυκνό δάσος στο όρος Πήλιο ήταν η πατρίδα των μισών ανθρώπων, μισών αλόγων και των κενταύρων.
Το όρος Πήλιο μπορεί επίσης να ισχυριστεί ότι ξεκίνησε τον Τρωικό Πόλεμο μέσω μιας περίπλοκης ιστορίας και η οποία περιλαμβάνει τον Δία, την Αφροδίτη, ένα χρυσό μήλο, έναν γάμο, ένα καλλιστεία και την Ελένη της Τροίας», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
Όπως επισημαίνει, η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία, που δίνει μια ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει από κοντά τα άγριας ομορφιάς τοπία.
Παράλληλα, η «The Sun» αναφέρεται στα χωριά του Πηλίου, τις ταβέρνες και τα μοναστήρια, αλλά και την απίστευτη θέα που έχουν οι ταξιδιώτες από αυτά, τονίζοντας πως «η Ελλάδα μακριά από τους πολλούς τουρίστες είναι υπέροχη».
Η βρετανική tabloid μιλάει και για την «ευχάριστη ζωντάνια» του Βόλου, κάνοντας εκτενή αναφορά στην κουζίνα της περιοχής και τους ξακουστούς μεζέδες, προτείνοντας, μάλιστα, να συνοδεύονται με τσίπουρο και μιλώντας για την «παράδοση» της περιοχής, που θέλει το τσίπουρο συνοδεύεται πάντα με μεζεδάκια.