Προχωρώντας με το αυτοκίνητο στον δρόμο από τη Χώρα προς τα Λουτρά της Κύθνου, ένα οικογενειακό ταβερνάκι με μια αυλή βουτηγμένη στο πράσινο, σε τραβάει από τη μύτη.
Οι μυρωδιές των παιδικών σου χρόνων προσγειώθηκαν σε αυτό το παρθένο νησί για να δώσουν νόημα στο καλοκαίρι. Μαγειρευτά φαγητά που μέχρι τώρα πίστευες ότι δεν θα μπορούσαν να είναι στη λίστα των αγαπημένων σου, μεμιάς γίνονται ο λόγος να μαζέψεις την ομπρέλα σου λίγο νωρίτερα από την παραλία, μη τυχών και εξαντληθούν πριν φτάσεις.
«Ό,τι κι αν μαγειρέψουμε, στις 5 το απόγευμα εξαφανίζεται», εξομολογείται η κυρία Άννα -στυλοβάτις της παραδοσιακής νησιώτικης ταβέρνας «Κούτσικος». Εδώ όλα τα κηπευτικά είναι από το κτήμα και το κρέας από το κοπάδι της οικογένειας.
Το μενού έχει τα κλασικά μαγειρευτά του όπως κατσικάκι κοκκινιστό και λεμονάτο συνοδεία πατατούλας ολόφρεσκης, κομμένης ευλαβικά στο χέρι, μελιτζάνα Ιμάμ που η συνύπαρξή της με το καραμελωμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σου φέρνουν δάκρυα στα μάτια, γεμιστά -τις ημέρες που ο κήπος επιτρέπει τη συγκομιδή ντοματοπιπεριάς, κοτοπουλάκι κοκκινιστό για να το συνοδεύσεις με υπερήφανες πεντανόστιμες μπάμιες ή σπιτικές χυλοπίτες φούρνου...
Διαβάστε για το ταβερνάκι της Κύθνου όπου σχηματίζονται ουρές, στο Bovary.gr