7 «φυσικές» πισίνες που θα βρείτε στα ελληνικά νησιά - iefimerida.gr

7 «φυσικές» πισίνες που θα βρείτε στα ελληνικά νησιά

«Φυσικές» πισίνες σε ελληνικά νησιά
Φώτο:Shutterstock
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Φανταστικές παραλίες που σχηματίζουν «φυσικές» πισίνες και γίνονται τα τέλεια μέρη για να κολυμπήσετε και να βγάλετε τις πιο ινσταγκραμικές φωτογραφίες.

Σε κάθε μέρος της χώρας μας υπάρχουν πανέμορφες παραλίες, ενώ συνεχώς ξεπηδούν νέες που μέχρι σήμερα τις γνώριζαν μονάχα οι ντόπιοι. Γαλαζοπράσινα νερά, βράχια για βουτιές, κόλποι που κάποτε κρύβονταν οι πειρατές είναι μόνο μερικά από εκείνα τα χαρακτηριστικά που μάς τραβούν να δούμε από κοντά τις πιο παραλίες στα ελληνικά νησιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας υπάρχουν παραλίες σαν «φυσικές» πισίνες που προσδίδουν ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Τιρκουάζ νερά, μακρόστενοι κολπίσκοι που δεν φαίνονται δια θαλάσσης σχηματίζουν παραλίες που θυμίζουν έντονα πισίνες.

Καλυψώ στο Ρέθυμνο

Τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο βρίσκεται μια παραλία πολύ ιδιαίτερη είναι γνωστή στο νησί ως «πειρατικό φιορδ». Ανάμεσα σε μεγάλους βράχους βρίσκεται ένας στενόμακρος κόλπος που πλέον έχει γίνει ευρύτερα γνωστός συγκεντρώνοντας τους επισκέπτες που θέλουν να τον δουν και να κολυμπήσουν στα καταγάλανερα νερά του.

φυσικές πισίνες Καλυψώ στο Ρέθυμνο
Φώτο:Shuttertock

Η μικρή παραλία έχει άμμο και τα νερά βαθαίνουν κάπως απότομα, ενώ αιώνες πριν εκεί έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκιόλα στη Θάσο

Το όμορφο νησί της Θάσου κρύβει πολλές ομορφιές και φανταστικές παραλίες, αλλά η Γκιόλα έχει καταφέρει να βγει εκτός συνόρων. Βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού και θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι προκειμένου να φτάσετε σε μια φυσική παραλία, η οποία είναι πάνω σε βράχους.

φθσικές πισίνες Γκιόλα Θάσος
Φώτο:Shuttertock

Τα νερά έχουν ένα γαλαζοπράσινο χρώμα και ανανεώνονται από τα κύματα που σκάνε πάνω στους βράχους και μπαίνουν στη φυσική πισίνα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η Γκιόλα μαζεύει πολλούς τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γάλα στα Κουφονήσια

Η μικρή παραλία Γάλα στα Κουφονήσια έχει χαρακτηριστεί τα Χάμπτοντς της Ελλάδας από το Conde Nast Traveller. Παρατηρώντας το μέρος είναι σαν να έχουν κάνει τρύπα τα βράχια και από κάτω ξεπροβάλλει μια μικρή παραλία, η οποία φέρνει πολύ σε πισίνα.

φυσικές πισίνες Γάλα Κουφονήσια
Φώτο:Shuttertock

Το Γάλα απέχει περίπου δέκα λεπτά από τη παραλία Πορί ακολουθώντας ένα μονοπάτι που βγάζει σε ένα γκρεμό και από κάτω βρίσκεται η μικρή παραλία. Αν αποφασίσετε να κατεβείτε από τα βράχια πρέπει σίγουρα να φοράτε αθλητικά και να είστε προσεχτικοί. Αν από την άλλη δεν σας αρέσει η περιπέτεια προτιμήστε να φτάσετε με καραβάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαθύ στο Ηράκλειο

Κάτω από τα άγρια Αστερούσια όρη βρίσκεται κρυμμένη η παραλία Βαθύ που για να την προσεγγίσετε χρειάζεται να κάνετε αρκετά χιλιόμετρα σε έναν δύσκολο χωματόδρομο. Η παραλία Βαθύ με τα τιρκουάζ νερά σχηματίζει μια «φυσική» πισίνα και το τοπίο είναι ιδιαίτερα παρθένο και ανεξερεύνητο προσδίδοντας περισσότερη μαγεία στο όλο σκηνικό.

φυσικές πισίνες Βαθύ Κρήτη
Φώτο:Shuttertock

Η παραλία Βαθύ είναι το «μυστικό» των ντόπιων που απολαμβάνουν τις βουτιές τους, ενώ παλαιότερα υπήρξε ορμητήριο των πειρατών. Επιπλέον, η παραλία έχει παγωμένα νερά και δεν φαίνεται μεσοπέλαγα. 


Πόρτο Λημνιώνα στη Ζάκυνθο

Μια ιδιαίτερη παραλία με καταπληκτικά νερά βρίσκεται κρυμμένη λίγα χιλιόμετρα μακριά από το ορεινό χωριό Άγιος Λέωντας. Πρόκειται για την παραλία Πόρτο Ρόξα, έναν μικρό κολπίσκο με «φυσικό» βατήρα τα βράχια για να απολαύσετε τις βουτιές σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
φυσικές πισίνες Πόρτο Ρόξα Ζάκυνθος
Φώτο:Shuttertock

Το μικρό φιορδ που αποκαλύπτεται κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια ή ρίχνοντας βουτιά από τα βράχια είναι από τα ωραιότερα του νησιού και δεν μαζεύει πολύ κόσμο. Αντίθετα, μπορείτε να διαλέξετε κάποιο βράχο και να απολαύσετε την ηρεμία και το μπάνιο σας.

Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια είναι ένας από τους όρμους που δημιουργεί η θάλασσα στη περιοχή του Ακρωτηρίου. Το όνομα της παραλία είναι τούρκικο από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και σημαίνει διαβολικός μιας και στη περιοχή υπάρχουν επικίνδυνα κύματα.

Φυσικές πισίνες
Φώτο:Shuttertock
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια η παραλία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή και μαζεύει πολλούς επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά τον μακρόστενο κόλπο που σχηματίζει «φυσική» πισίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ