Τα ζεστά χρώματα του ηλιοβασιλέματος βάφουν τον ουρανό και ο ήλιος αρχίζει να βυθίζεται προς τη θάλασσα. Εκείνη την ώρα σε δυο σημεία της Λευκάδας, ντόπιοι και ταξιδιώτες σαν υπνωτισμένοι χάνονται στην συναρπαστική θέα, προσπαθώντας με τα smartphones τους να αποτυπώσουν έστω και λίγη από τη μαγεία της στιγμής.
Την ώρα, λοιπόν, που τα χρώματα του ουρανού γίνονται πιο ζεστά, πιο σκούρα, στο μπαλκόνι του εστιατορίου Rachi στη Λευκάδα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να χαθούν στη θέα, να δειπνήσουν και να πιουν το ποτό τους, πάνω στα σύννεφα. Ναι, πάνω από τα σύννεφα.
Rachi, Λευκάδα
Στο χωριό Εξανθεία, σε ύψος 600 μέτρων, στην πλαγιά ενός λόφου βρίσκεται σκαρφαλωμένο το εστιατόριο Rachi και δίπλα ακριβώς το «αδελφάκι» του καφέ-μπαρ Fly Me. Στη Rachi, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα πιάτα που εμπνεύστηκε ο σεφ Θανάσης Βολης και να γευτεί πιάτα, τα οποία συνδυασμένα με τη θέα, δημιουργούν μια υπέροχη εμπειρία.
Φρέσκα προϊόντα από την ελληνική γη σερβίρονται με ένα twist, θέλοντας να ευχαριστήσουν τους ουρανίσκους. Δοκιμάστε τα βλήτα με το απάκι και το rib eye, ενώ μετά το φαγητό μην χάσετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε στις αναπαυτικές μαξιλάρες του Fly Me, κοιτώντας τον έναστρο ουρανό της Λευκάδας.
Μικρό τιπ: Η καλύτερη ώρα για να βρεθείτε στο εστιατόριο Rachi είναι, φυσικά, τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος. Εχετε μαζί σας ένα πιο ζεστό ρούχο, ειδικά εάν πάτε κατευθείαν μετά την παραλία, μιας και έχει το αεράκι του.
Amente Restaurant - Bar, Λευκάδα
Οι άνθρωποι πίσω από το Amente σας καλούν να αφεθείτε στις αισθήσεις σας και δεν έχουν άδικο. Μόλις φτάσετε εκεί θα το διαπιστώσετε, καθώς πρόκειται για έναν χώρο-όνειρο. Μια πισίνα στην άκρη του λόφου αντανακλά τα χρώματα της φύσης και γύρω-γύρω τραπέζια περιμένουν να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους.
Εάν είστε τυχεροί και έχει κάποιο event, θα απολαύσετε το φαγητό σας υπό τους ήχους βιολιών ή σαξόφωνου. Αυτή είναι μια μαγική στιγμή, χωρίς υπερβολές. Οι μουσικοί στέκονται στην άκρη με φόντο το μαβιά και πορτοκαλί χρώματα του ηλιοβασιλέματος, σκορπίζοντας τις μελωδίες τους.
Ο νέος Chef του Amente, Νίκος Προκόπης, επιστρέφει στον τόπο που μεγάλωσε, αντλώντας έμπνευση από τα ταξίδια του και τις εμπειρίες του σε βραβευμένα εστιατόρια. Πιάτα μεσογειακής κουζίνας, γεμάτα με εποχικά και ποιοτικά προϊόντα σερβίρονται, θέλοντας να αποπλανήσουν γευστικά τους ταξιδιώτες. Συνοδεύστε τα πιάτα σας με ένα κρασί από επιλεγμένους αμπελώνες της Ελλάδας και του εξωτερικού και απλά ζήστε τη στιγμή, που θα θυμάστε σίγουρα για πάντα.