Σε πόλο έλξης ντόπιων και τουριστών έχει μετατρέψει η πιο hot σειρά του Netflix, το «Emily in Paris» ένα εστιατόριο στο Παρίσι.
Στρατιές περαστικών σταματούν έξω απ’ το ιταλικό ρεστοράν «Terra Nerra» («Μαύρη Γη») - που μετονομάστηκε σε «Deux Comperes» («Δύο φίλοι») για τα γυρίσματα της σειράς– για να φωτογραφηθούν μπροστά απ’ την βαμμένη κόκκινη είσοδό του στην οδό Fossés Saint-Jacques στο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού. Εξάλλου αυτό είναι και το εστιατόριο που η Έμιλι ανταλλάσσει το πρώτο της φιλί με τον Γκάμπριελ, τον γείτονα με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένη.
Η αμερικανική παραγωγή του Ντάρεν Σταρ – γνωστού από την πετυχημένη σειρά “Sex and the City” - βγήκε στο Netflix στις 2 Οκτωβρίου και αφηγείται την ιστορία της Έμιλι , μιας νεαρής Αμερικανίδας από το Σικάγο -την ενσαρκώνει η Λίλι Κόλινς, κόρη του Φιλ Κόλινς- , που μετακομίζει ξαφνικά στη γαλλική πρωτεύουσα και στο πρώτο επεισόδιο γνωρίζει το γείτονά της και «σεφ» του συγκεκριμένου ρεστοράν, τον Γκάμπριελ – τον ενσαρκώνει ο Γάλλος ηθοποιός Lucas Bravo -.
«Οι Δύο Φίλοι» είναι στην πραγματικότητα ο Βαλέριο κι ο Γιόχαν, ιδιοκτήτες του εστιατορίου που έχει ιστορία 42 χρόνων και στέγαζε στη δεκαετία του 1920 ένα κρεοπωλείο. Το ρεστοράν παίζει κεντρικό ρόλο στη σειρά του Netflix. Οι παραγωγοί της ήρθαν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες του τον Ιούλιο του 2019 κι όπως λέει ο Βαλέριο «το επέλεξαν πριν από το κτίριο, όπου ζει η “Emily” στην ίδια πλατεία» στο Παρίσι. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου του περασμένου χρόνου με τη συμμετοχή 150 ατόμων και διήρκεσαν δύο μήνες.
«Αυτή την εβδομάδα αρχίζουμε να βλέπουμε τον θετικό απόηχο», λέει ο έτερος ιδιοκτήτης, ο Γιόχαν, ικανοποιημένος από την παρέλαση των θαυμαστών του “Emily in Paris” μπροστά απ’ το εστιατόριό του, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η σειρά σε αρκετούς Παριζιάνους. Με τη δημοτικότητά του ρεστοράν στα ύψη αυτή την περίοδο οι δύο άνδρες ελπίζουν να «πατσίσουν» τη χασούρα από την πανδημία του κορωνοϊού. «Η πανδημία επηρέασε και τη δική μας λειτουργία, όπως ολόκληρο τον κλάδο. Χάσαμε τρεις μήνες, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, καταγράφοντας απώλειες εσόδων της τάξης του 30% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά», λέει ο Βαλέριο. «Πρέπει να περιμένουμε να περάσει η καταιγίδα», αναστενάζει ο συνεργάτης του.
Η «μοσχαρίσια tagliata της Emily»
Με την επιτυχία που σημειώνει η σειρά του Netflix προσήλκυσε και μια νέα, πολύ νεότερη πελατεία στο εστιατόριο. «Έχουμε ως μόνιμους πελάτες άτομα που εργάζονται στη συνοικία αυτή, κυρίως πολιτικούς από τη Γερουσία. Η τύχη τά ‘φερε έτσι που ένας από τους πελάτες μας, ο πρώην παίκτης του ποδοσφαίρου Daniel Bravo, είναι ο πατέρας του ηθοποιού της σειράς, Lucas Bravo”, λέει γελώντας ο Βαλέριο.
Σε αντίθεση με όσα παρουσιάζονται στο “Emily in Paris”, το μενού του εστιατορίου είναι 100% ιταλικό, από antipasti (ορεκτικά), πατέ και πιάτα με ψάρια από τη Σικελία μέχρι «εσκαλόπ αλά μιλανέζ». Ως φόρο τιμής, όμως, στη σειρά που το αναδεικνύει σε πόλο έλξης, το Terra Nerra προσθέτει πλέον από σήμερα Δευτέρα κι ένα νέο πιάτο: την «μοσχαρίσια tagliata της Emily», ένα φιλέτο που συνοδεύεται από ρόκα, παρμεζάνα και σως βινεγκρέτ από μπαλσάμικο της Modena. Είναι το κύριο γεύμα του «μενού Emily», που περιλαμβάνει ως ορεκτικά τυρί burrata με τοματίνια από τη Σικελία και τιραμισού συνοδεία ναπολιτάνικου καφέ Borbone ως επιδόρπιο, ενώ θα σερβίρεται ως απεριτίφ κι ένα κοκτέιλ Americano – αφού η παραγωγή είναι αμερικανική…