Ανακαλύπτοντας τα ανεξερεύνητα σπήλαια της Κέρκυρας -Ο Ολλανδός René van Vliet περιγράφει στο iefimerida [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανακαλύπτοντας τα ανεξερεύνητα σπήλαια της Κέρκυρας -Ο Ολλανδός René van Vliet περιγράφει στο iefimerida [εικόνες]

Σπήλαιο
Ο René van Vliet επέστρεψε στην Κέρκυρα και εξερευνά σπήλαια/ Φωτογραφία: speleo corfu
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπήλαια εντυπωσιακής ομορφιάς, κάποια λιγότερο γνωστά και άλλα ανεξερεύνητα, είναι οι «σταθμοί» της νέας σπηλαιολογικής αποστολής του René van Vliet στην Κέρκυρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ολλανδός σπηλαιολόγος έφτασε στην Κέρκυρα πριν από λίγες ημέρες και ξεκίνησε άμεσα τη νέα αποστολή του. «Εχω μεγάλο ενδιαφέρον για το χωριό Σπαρτύλας. Εκεί υπάρχουν μερικά σπήλαια όπως το μεγάλο και βαθύ σπήλαιο Γραβολιθιά, που έχει φανταστικούς σχηματισμούς από σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι γνωστό για μια ενδιαφέρουσα ιστορία από του 1926. Επίσης στον Σπαρτύλα βρίσκονται δύο ανώνυμα σπήλαια σε ιδιόκτητα κτήματα. Και μόνο λίγοι άνθρωποι ξέρουν τη Βαθιά Γράβα και τη Γράβα της Οξίας το Κάθισμα που βρίσκονται πάνω από το χωριό», λέει ο René van Vliet στο iefimerida, περιγράφοντας την εμπειρία του.

O René van Vliet σε σπήλαιο
Ο René van Vliet εξερευνά τα σπήλαια της Κέρκυρας

Σπήλαια εντυπωσιακής ομορφιάς

Η σπηλαιολογική έρευνα στον Σπαρτύλα δεν είναι έτοιμη ακόμα, εξηγεί ο Ολλανδός. «Αλλο ένα ανεξερεύνητο σπήλαιο στον Σπαρτύλα βγάζει αέρα. Το άνοιγμα του σπηλαίου εκείνου είναι μικρό και πρέπει να καθαριστεί από τις πέτρες και το περιβάλλον του σπηλαίου πρέπει να καθαριστεί από τη βλάστηση. Σύντομα άλλο μία μυστηριώδης τρύπα στον Σπαρτύλα θα εξερευνηθεί. Πιθανόν πρόκειται για μια δεύτερη είσοδο του σπηλαίου Γραβολιθιάς!», συμπληρώνει, με ενθουσιασμό.

Σπήλαιο στην Κέρκυρα
Μέσα σε σπήλαιο στην Κέρκυρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μου αρέσει πολύ το σπήλαιο της Πλατεσγούρνας. Επισκέφτηκα το σπήλαιο για την πρώτη φορά τον Απρίλιο μαζί με τον Νίκο Γισδάκη. Το σπήλαιο είναι κρυμμένο σε έναν ελαιώνα και έχει δύο μικρές εισόδους. Μόνο μία από τις δύο εισόδους είναι προσβάσιμη. Μετά από ένα μικρό χώρο (ένα χολ), υπάρχει η κύρια αίθουσα του σπηλαίου εντυπωσιακής ομορφιάς. Το σπήλαιο Πλατεσγούρνα έχει πολλούς σταλακτίτες, διαφορετικές ομάδες σταλαγμιτών και κολώνες. Κάποιοι σταλαγμίτες είναι πολύ ψηλοί! Το σπήλαιο είναι εξαιρετικά ευάλωτο λόγω του μοναδικού και αδιαίρετου εσωτερικού του», δηλώνει ακόμη ο Ολλανδός σπηλαιολόγος, που επέστρεψε εκεί στις 28 Αυγούστου, με ειδικές λάμπες, προκειμένου να μπορέσει να χαρτογραφήσει το σπήλαιο και να φωτογραφίσει την εξαιρετική διακόσμησή του.

Μέσα σε σπήλαιο στην Κέρκυρα
Ο Ολλανδός κατέγραψε απίστευτες εικόνες από τα σπήλαια που εξερευνά

Ο σπηλαιολόγος René van Vliet κάνει έρευνα στην Κέρκυρα από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Ο René van Vliet θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν. Όπως λέει «Η επίσκεψη του σπηλαίου αυτού έγινε με την ευγενική και σημαντική βοήθεια του Νίκου Γισδάκη και των CanyonZone, Rodcle, Aventure Verticale, Climbing Technology, Vasilikos/Nitecore ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέρκυρα σπηλαιολογοσ σπήλαιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ