Τα νέα εστιατόρια που ήρθαν να πλουτίσουν τον γαστρονομικό χάρτη των γεύσεων στα νησιά.
Μπορεί ο Αύγουστος να είναι μια ανάσα πριν το τέλος του καλοκαιριού, είναι όμως ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών. Τον περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία για μοναδικά ταξίδια. Εχει τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα, τα πιο δροσερά πρωινά, τα περισσότερα μπάνια, τις ωραιότερες γεύσεις. Και για όσο διάστημα το ενδιαφέρον για καινούργια εστιατόρια είχε εστιαστεί στην Αθήνα και τις μεγαλουπόλεις, κάποιοι έστηναν τα νέα τους μαγαζιά στα νησιά και δοκίμασαν να κάνουν τα πρώτα βήματά τους μέσα στο καλοκαίρι. Ολο και κάποιο θα συναντήσετε! Επική θέα στη θάλασσα, παγκοσμίου φήμης σεφ, άψογα προϊόντα, εξαιρετικά θαλασσινά, η Ελλάδα είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος.
Δοκιμάστε τις γεύσεις στα παρακάτω νέα εστιατόρια και ίσως ανακαλύψετε εκείνη τη συνταγή που θα κάνει τον Αύγουστο τον πιο γευστικό μήνα της χρονιάς.
Varoulko στη Σαντορίνη
Το Varoulko δεν χρειάζεται συστάσεις. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου ταξίδεψε φέτος στις Κυκλάδες, συστήνοντας το Varoulko Santorini μέσα στις εγκαταστάσεις του διεθνούς φήμης ξενοδοχείο Grace Hotel.
Με θέα την εκπληκτική καλντέρα και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, το Βαρούλκο Σαντορίνης βρίσκεται στο πιο εξαιρετικό σημείο του νησιού για να απολαύσετε τη φημισμένη κυκλαδίτικη θέα.
Μέσα σε αυτό το συναρπαστικό περιβάλλον, που πλαισιώνεται από μια πισίνα υπερχείλισης, αρχίζει η εξερεύνηση των πιο εκλεκτών γεύσεων της Μεσογείου χάρη στις γευστικές δημιουργίες του βραβευμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Συστατικά που έχουν την καλύτερη ποιότητα, γνήσιος σεβασμός στην παράδοση και δημιουργική διάθεση, συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στο νησί.
Καλαμαρόπεστο με ούζο, καβούρι με πράσινο μήλο και σέλινο σε φρυγανισμένο μπριός, με κρέμα αβοκάντο και γλυκό τσίλι, σεβίτσε τσιπούρας με αχλάδι ποσέ σε μπύρα και κουμκουάτ, σε ζωμό εσπεριδοειδών, κακαβιά, η σούπα του Ελληνα ψαρά, είναι ορισμένα από τα πιάτα με άρωμα θαλασσινό που θα γευτείτε.
Πού: Varoulko Santorini, Grace Hotel Σαντορίνη, Ημεροβίγλι, τηλέφωνο 2286021300
Parostià στην Πάρο
Μέσα στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Cosme στην κατάλευκη και κοσμοπολίτικη Νάουσα της Πάρου βρίσκεται και το νέο εστιατόριο - πρόταση του ξενοδοχείου, το παραλιακό Parostia με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης Έλληνα σεφ Γιάννη Κιόρογλου (σεφ των εστιατορίων La Petite Maison στις Κάννες και La Guerite στο Saint Barth), επιδιώκει ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή κουζίνα, που είναι το πάθος του.
Μένοντας πιστός στις ελληνικές του ρίζες και αποπνέοντας το concept της «ελληνικής φιλοξενίας» σε κάθε δημιουργία του, τα πιάτα του Κιόρογλου αντικατοπτρίζουν τις χαλαρές, αν και πλούσιες, γευστικές παραδόσεις της Πάρου, της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα.
Το Parostià, βρίσκεται ακριβώς στην παραλία και πήρε το όνομά του από τον πέτρινο φούρνο των παραδοσιακών παριανών σπιτιών. Τα εστιατόριο λειτουργεί ως το απόλυτο σημείο για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, ακριβώς πάνω στην παραλία, αναδεικνύοντας τη γενναιοδωρία και την χαλαρότητα του ξενοδοχείου.
Πού: Parostià Restaurant, Νάουσα Πάρος, τηλέφωνο: 2284 440000
Ftelia Pacha Mykonos
Ο ισπανικός όμιλος Pacha Group εγκαινίασε πρόσφατα το Ftelia Pacha Mykonos, ένα νέο εστιατόριο και μπαρ που βρίσκεται στη δημοφιλή παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο.
«Αυτό το ολοκαίνουριο open beach experience συνδυάζει εξαιρετικό φαγητό και μουσική παγκόσμιας κλάσης σε ένα μοναδικό σημείο στην παραλία της Φτελιάς», ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.
Το Ftelia Pacha Mykonos βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της παραλίας και αποτελείται από ένα εστιατόριο, δύο μπαρ και ένα lounge με άνετους καναπέδες, ιδανικούς για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία.
Εκεί μπορείτε να απολαύσετε πρωινό και καφέ, σνακ, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και κοκτέιλ, καθώς και ένα αυθεντικό μενού σε στιλ διαμοιρασμού που επιμελήθηκε ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός. Παρασκευασμένο με κορυφαία ελληνικά προϊόντα, περιλαμβάνει πιάτα με ισπανικά αρώματα, φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, εξαιρετικές κοπές και νόστιμα σνακ.
Η λίστα κρασιών και κοκτέιλ ολοκληρώνει τη γαστρονομική εμπειρία.
Πού: Fteliá Pacha Mykonos, Τηλέφωνο: 698 572 6707
Ches στην Ίο
Το CHES είναι το νέο εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Calilo που βρίσκεται στην Ίο. Τη μαγειρική υπογραφή έχει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με πολλούς Χρυσούς Σκούφους και ένα αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου «CTC»
δημιουργώντας ένα μενού ωδή στην ελληνική κουζίνα.
Πιο συγκεκριμένα τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τα ελληνικά νησιά: από τη Μύκονο υπάρχει η κρεμμυδόπιτα με φρέσκα μυρωδικά και χειροποίητο λαρδί, από την Τήνο θα δοκιμάσετε κροκέτες κολοκυθιού με σαλάμι και κρέμα καπνιστού τυριού, ή από τη Νάξο ένα φιλέτο ψαριού στη σχάρα με ρεβίθια στιφάδο, βάλσαμο λεμονιού και περγαμόντο.
Συνδυάστε τα με ένα εκλεκτό κρασί της επιλογής σας, μέσα από τις πλούσιες ετικέτες, για να γευτείτε τη μαγεία της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας.
Πού: Ches (Calilo Ios), Παραλία Παπά, Ίος, τηλέφωνο: 2286440740
Nobu στη Σαντορίνη
To Nobu Restaurant Santorini άνοιξε μέσα στην άνοιξη στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης και σερβίρει υπό το φως των αστεριών δείπνο δίπλα στην καλντέρα.
Σκαρφαλωμένο ψηλά πάνω από τους μαγευτικούς βράχους της λάβας, το Nobu προσφέρει κουζίνα που συναγωνίζεται μόνο την εκπληκτική θέα της καλντέρας. Τα αγαπημένα πιάτα του μενού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Black Cod Miso, Rock Shrimp Tempura και Yellowtail Sashimi, καθώς και τοπικής έμπνευσης πιάτα.
Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων και εστιατορίων στη χώρα μας και ένα από τα πολλά project που έχουν σε εξέλιξη στην Ευρώπη.
Πού: Nobu Hotel and Restaurant Santorini, Ημεροβίγλι, τηλέφωνο: 694 555 5683