Οι θήκες κινητών είναι εκτός μόδας -Η νέα εναλλακτική που θα είναι τάση στο μέλλον - iefimerida.gr

Οι θήκες κινητών είναι εκτός μόδας -Η νέα εναλλακτική που θα είναι τάση στο μέλλον

Κινητό τηλέφωνο χωρίς θήκη, μετά από πτώση κάτω από κρεβάτι
Κινητό τηλέφωνο χωρίς θήκη, μετά από πτώση κάτω από κρεβάτι/Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας δημοσιογράφος του BBC μαζί πραγματοποίησε μια δοκιμή 30 ημερών σε ένα smartphone, κι έτσι έγραψε για την αλλαγή που θα συμβεί το επόμενο διάστημα στα κινητά τηλέφωνα.

Οι θήκες κινητών τηλεφώνων, που για χρόνια αποτελούσαν απαραίτητο αξεσουάρ για τη φροντίδα της συσκευής, ενδέχεται να βρίσκονται στη «δύση» τους. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια νέα εναλλακτική που αναδεικνύεται ως η επόμενη μεγάλη τάση για το μέλλον, αν και ενέχει ρίσκο για τους χρήστες. Η αλλαγή αυτή, ω ναι, συνίσταται στη μη χρήση θήκης, αλλά στην χρήση του κινητού τηλεφώνου ακριβώς όπως το βγάλαμε από την συσκευασία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ζερμέν είχε δει φαινομενικά λογικούς ανθρώπους να έχουν αφήσει πίσω τις θήκες των τηλεφώνων τους. Περιέγραψε την συνάντηση με ένα τέτοιο φίλο του. «Ξέρω μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους. Τα τηλέφωνά τους είναι γυαλιστερά, με πλαίσια από τιτάνιο και προσεκτικά σχεδιασμένο γυαλί σε πλήρη οθόνη. Φαίνονται τόσο χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι. Είναι όλα στο κεφάλι μου; Είναι ο φόβος το μόνο πράγμα που στέκεται ανάμεσα σε εμένα και την ευτυχία του να μην έχεις θήκη;» «Τα φτιάχνουν πιο δυνατά τώρα, εμένα μου πέφτει όλη την ώρα κι είναι μια χαρά», του είπε.

Οι πιο σημαντικές μάρκες χρησιμοποιούν υλικά ανθεκτικά στους κραδασμούς που δεν επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής, όπως το Gorilla Glass, ένα γυαλί που χρησιμοποιείται στις οθόνες κινητών τηλεφώνων που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Corning.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τα τηλέφωνα αυτής της εταιρείας αντέχουν πτώσεις έως και 2 μέτρων σε εργαστηριακές δοκιμές. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναγνωριστεί ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι άφθαρτα.

Το περιοδικό Consumer Reports εξήγησε επίσης γιατί η χρήση των θηκών φτάνει στο τέλος της. «Όταν ξεκινήσαμε, το ένα τρίτο των συσκευών απέτυχε στις δοκιμές πτώσης, κατά τις οποίες τις πετάξαμε σε έναν τσιμεντένιο τοίχο. Σήμερα, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο», δήλωσε ο Ριτς Φίσκο, διευθυντής δοκιμών ηλεκτρονικών της εταιρείας. Ωστόσο, γέλασε, προσθέτοντας: «Είναι αλήθεια, δεν χρειάζεσαι θήκη τηλεφώνου, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι, το ρισκάρεις;»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από όλα αυτά, ο Ζερμέν αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του φίλου του. Αγόρασε ένα καινούριο κινητό, που η τιμή του έφτανε κοντά στο ενοίκιο που δίνει κάθε μήνα για το σπίτι του. Παρά την οικονομική ζημιά που ρίσκαρε, αποφάσισε να ανακαλύψει μόνος του αν όντως τα νέα τηλέφωνα αντέχουν. Γύρισε σπίτι, έσκισε τη θήκη, την πέταξε σε ένα συρτάρι και δεσμεύτηκε να ζήσει για έναν μήνα έτσι, χωρίς θήκη. Έκανε τη δοκιμή χρήσης του τηλεφώνου χωρίς προστατευτικά για 30 ημέρες.

Εκείνος τα κατάφερε και απέφυγε τις πτώσεις, το κινητό του παρέμεινε άθικτο. Δε συνέβη όμως το ίδιο με τον φίλο του. «Την επόμενη φορά που συναντηθήκαμε στο πάρκο, τον ρώτησα πώς ήταν το τηλέφωνό του. 'Άσχημα', είπε. "Το έριξα. Είναι σπασμένο, ραγισμένο, το μπροστινό μέρος και ο φακός της κάμερας"». Μετά τη δοκιμή αυτή, ο Ζερμέν κατέληξε πως όντως, χάρις στα πιο ανθεκτικά υλικά στις νέες συσκευές, με αρκετή προσοχή και επίγνωση του ρίσκου, μπορεί κάποιος να κρατήσει το κινητό του χωρίς θήκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θήκη κινητού κινητό τηλέφωνο Smartphone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ