Τέλι Σαβάλας: Από λούστρος… αστέρας -Η άγνωστη ιστορία του Ελληνα που μάγεψε στο Χόλιγουντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Τέλι Σαβάλας: Από λούστρος… αστέρας -Η άγνωστη ιστορία του Ελληνα που μάγεψε στο Χόλιγουντ [εικόνες]

Τέλι Σαβάλας
Τέλι Σαβάλας/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 συμπληρώνονται 26 χρόνια από την ημέρα που ο θρυλικός Ελληνας ηθοποιός Τέλι Σαβάλας έφυγε από τη ζωή.

Ο Τέλι Σαβάλας έμεινε στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης κυρίως για τον ρόλο του στη σειρά «Κότζακ», έχοντας, ωστόσο, συμμετάσχει σε αμέτρητες ακόμα σειρές και κινηματογραφικές επιτυχίες. Το βασικό του χαρακτηριστικό ήταν το γλειφιτζούρι του και το φαλακρό λουκ το οποίο υιοθέτησε μετά από έναν ρόλο που υποδύθηκε το 1965.

Τέλι Σαβάλας: Από λούστρος, πτυχιούχος ψυχολογίας και μετά αστέρας

Ο Τέλι Σαβάλας γεννήθηκε ως Αριστοτέλης Σαβάλας στη Νέα Υόρκη, τον Ιανουάριο του 1922. Ηταν το δεύτερο -από τα πέντε- παιδιά του Νίκου και της Χριστίνας Τσαβαλά, Ελλήνων μεταναστών που κατάγονταν από τη Λακωνία. Ο πατέρας του λειτουργούσε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, όμως προκειμένου να στηρίξει την οικογένειά του ο Τέλι Σαβάλας ξεκίνησε να δουλεύει από την ηλικία των 8.

Διαβάστε στο economistas το αφιέρωμα στον μεγάλο ηθοποιό Τέλι Σαβάλας, που μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμεινε Ελληνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ