Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960, εμφανίζεται και στην Ελλάδα, το λεγόμενο ψυχεδελικό (ή ποπ) ντύσιμο, με ισχυρότατο επηρεασμό, από το πρωτότυπο του Λονδίνου.
Οι έλληνες νεανίες, μπορεί να μην έχουν Carnaby Street, έχουν όμως ευφάνταστες ράφτρες στις γειτονιές, οι οποίες μεταποιούν τα ρούχα των ανήσυχων τέκνων, ώστε να μοιάζουν με τους άγγλους τραγουδιστές που τότε είναι ινδάλματα σε όλο τον νεανικό κόσμο.
Εκλεψε κουρτίνα ή τραπεζομάντηλο για να κάνει μία πουκαμίσα
Δεν είναι πάντα τα παλιά ρούχα που μεταποιούνται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μίμη Αντωνόπουλου, τραγουδιστή του ιστορικού συγκροτήματος Μακεδονομάχοι, ο οποίος εμφανιζόταν στις συναυλίες με μία μακριά ψυχεδελική πουκαμίσα, σαν φουστάνι. Αυτός, όπως αποκάλυψε στον Δημήτρη Βασιλειάδη, είχε κλέψει μια κουρτίνα ή ένα τραπεζομάντιλο της μάνας του, για να κάνει αυτή την πουκαμίσα!
Το ιστορικό συγκρότημα MGC με τα ρούχα από τον κυρ Κώστα στα Αναφιώτικα
Σε μια σπάνια φωτογραφία του 1967, βλέπουμε το άλλο ιστορικό συγκρότημα της εποχής, τους MGC. Όλοι φορούν ψυχεδελικά ρούχα εκτός από τον Δημήτρη Πολύτιμο που είναι με ένα απλό πουλόβερ στους ώμους του (άκρη δεξιά).
Ο Δημήτρης Πουλικάκος (δεύτερος από αριστερά) φορά ένα στρατιωτικού τύπου σακάκι και εμφανώς ποπ παντελόνι. Ο ίδιος, έδωσε την μαρτυρία στον γράφοντα, πως, αυτά τα ρούχα τα προμηθεύονταν από τον κυρ Κώστα, ράφτη στα Αναφιώτικα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το πνεύμα της εποχής, μεταποιούσε για τους νεαρούς, τα παλιά σε ποπ ρούχα.
Ανάλογη ψυχεδελική εμφάνιση, έκανε τότε ο αείμνηστος Νίκος Τζονιχάκης, τον οποίο επίσης βλέπουμε με ινδικό χαϊμαλί και απίστευτο σακάκι, σε συναυλία στη Λάρισα, το 1969. Και αυτός, είχε αποκαλύψει στον γράφοντα ότι το σακάκι ήταν παλιό που είχε μεταποιηθεί, με επένδυση κουρτίνας και κάποια δαντέλα στα μανίκια, από τον ράφτη των Αναφιώτικων, τον κυρ Κώστα.
Στο Λονδίνο οι ψυχεδελικοί νεανίες έβρισκαν τα ρούχα στις μπουτίκ
Οι αντίστοιχοι ψυχεδελικοί νεανίες της αγγλικής πρωτεύουσας, δεν είχαν τέτοια προβλήματα μεταποίησης, αφού τα ρούχα τους, τα αγόραζαν από τις νέες μπουτίκ που είχαν βγει στην Carnaby Street τον θρυλικό δρόμο που ήταν και η καρδιά του φαινόμενου Swinging London.
Σε φωτογραφία που τραβά ο Σίμος Τσαπνίδης, στο Λονδίνο του 1967, βλέπουμε μια παρέα παιδιών έξω από το κλαμπ Tiles. Το αγόρι και το κορίτσι φορούν ρούχα που θυμίζουν έντονα εκείνα που φορούν την ίδια χρονιά οι Bee Gees. Και αυτά τα παιδιά, και οι Bee Gees και οι Beatles, Rolling Stones και άλλοι πολλοί, αγοράζουν τα ρούχα τους από τα μαγαζιά της Carnaby Street.
Στη Ελλάδα οι ψυχεδελικοί έκαναν πατέντες
Στην Ελλάδα όμως Carnaby Street δεν υπάρχει, γι αυτό και οι έλληνες νεανίες καταφεύγουν σε πατέντες.
Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν στο Λονδίνο και να αγοράσουν ορίτζιναλ ρούχα. Ένας από αυτούς και ο συνθέτης Λάκης Τυπάλδος τον οποίο τον βλέπουμε σε δύο φωτογραφίες, αριστερά με στρατιωτικού τύπου σακάκι, στην Carnaby Street το 1970, και δεξιά, με παλτό-γούνα που έχει αγοράσει από εκεί.
Ο πολύ σπουδαίος μπασίστας Βασίλης Ντάλλας είχε ένα δικό του ιδιαίτερο ψυχεδελικό ντύσιμο το οποίο σίγουρα ήταν αγορασμένο από έξω.
Ο άνθρωπος που επηρέασε τον Διονύση Σαββόπουλο
Ο Ντάλλας μετείχε στο συγκρότημα Μπουρμπούλια και, ως προς το ντύσιμο, επηρέασε τον Διονύση Σαββόπουλο.
Τον βλέπουμε σε μια φωτογραφία που μπήκε στο οπισθόφυλλο του δίσκου «Το Περιβόλι του Τρελλού» να φορά ένα πολύ όμορφο ψυχεδελικό σακάκι. Είναι σκυμμένος πάνω από πιατέλα και κρατά ένα μήλο. Στο στήθος του, κρέμονται ψυχεδελικά αξεσουάρ. Δίπλα του είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος και στην άκρη δεξιά ο ντραμίστας Νίκος Τσιλογιάννης. Και οι δύο έχουν ψυχεδελικά μενταγιόν, που μάλλον τους έχει δώσει ο Ντάλλας.