Λέοναρντ Κοέν και Μαριάν -Η γνωριμία στην Ύδρα, ο θυελλώδης έρωτας και τα τραγούδια-ύμνοι στην αιώνια μούσα του - iefimerida.gr

Λέοναρντ Κοέν και Μαριάν -Η γνωριμία στην Ύδρα, ο θυελλώδης έρωτας και τα τραγούδια-ύμνοι στην αιώνια μούσα του

Leonard Cohen, Φωτογραφία: Getty Images
Leonard Cohen / Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λέοναρντ Κοέν επισκέφθηκε την Ύδρα το 1960, το οποίο έμελλε να σηματοδοτήσει έναν μεγάλο έρωτα.

Ο έρωτάς του για τη Μαριάν θα αποτυπωθεί στις παρτιτούρες του και θα του χαρίσει μουσικές επιτυχίες που θα αγαπηθούν από τον κόσμο.

Ο λόγος για τη Μαριάν, τη Νορβηγίδα μούσα του. Όταν γνωρίστηκαν, η Μαριάν Ιχλέν ήταν παντρεμένη με τον μυθιστοριογράφο Άξελ Τζένσεν, με τον οποίο μάλιστα είχε αποκτήσει ένα παιδί, ωστόσο δεν της ήταν πιστός και την εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα.

Το ειδύλλιό τους ήταν έντονο και ο έρωτάς τους έγινε αγάπη, παντοτινή, η οποία εκφράστηκε μέσα από την ταινία «Το Παιδί και το Δελφίνι», αλλά και από τον Κοέν, ρομαντικά και βαθιά μέσα από τα τραγούδια του. Τρανό παράδειγμα το «Bird on a Wire», αλλά και το «So Long, Marianne».

Δείτε την ιστορία του Λέοναρντ Κοέν και της Μαριάν που έγινε τραγούδι, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέοναρντ Κοέν Ύδρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ