Αθεράπευτος γυναικάς, παντρεμένος 8 φορές, με απίστευτα προβλήματα υγείας, αλλά και «Μοχάμεντ Άλι των συνεντεύξεων». Ποιος ήταν τελικά ο Λάρι Κινγκ;
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών από κορωνοϊό ο φημισμένος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Λάρι Κινγκ.
«Με βαθιά θλίψη, η Ora Media ανακοινώνει τον θάνατο του συνιδρυτή μας, του οικοδεσπότη και φίλου μας, Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 87 ετών, στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες» ανέφερε η ανακοίνωση του θανάτου του. Στις αρχές Ιανουαρίου, είχε γίνει γνωστό πως ο Λάρι Κινγκ είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Πήρε πάνω από 50.000 συνεντεύξεις
Ο διάσημος παρουσιαστής έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Μοχάμεντ Άλι των συνεντεύξεων» καθώς πραγματοποίησε πάνω από 50.000 συνεντεύξεις υψηλού προφίλ με προέδρους, παγκόσμιους ηγέτες, αστέρες του Χόλιγουντ και αθλητικούς αστέρες κατά την διάρκεια της καριέρας του, που διήρκησε πάνω από έξι δεκαετίες.
Η αναμφισβήτητη φωνή του ήταν πανταχού παρούσα σε εκατομμύρια σαλόνια σε όλο τον κόσμο, που συντονίζονταν για να παρακολουθήσουν την βραδινή εκπομπή του στο CNN, «Larry King Live».
Θρήνος στις ΗΠΑ: Πέθανε ο Λάρι Κινγκ από κορωνοϊό
Με το χαλαρό στυλ του στις συνεντεύξεις, έβαλε απέναντί του κάθε Αμερικανό πρόεδρο και Πρώτη Κυρία από τον Ρίτσαρντ Νίξον. Η ικανότητά του να, όπως είχε πει ο Φρανκ Σινάτρα, «εξαφανίζει την κάμερα», του έδωσε την ευκαιρία να πάρει συνεντεύξεις από τις πιο λαμπερές και επιδραστικές προσωπικότητες του κόσμου. Μεταξύ άλλων οι : Δαλάι Λάμα, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Ενεανόρ Ρούσβελτ, Μπιλ Γκέιτς, Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και την Μάργκαρερ Θάτσερ και τους Μάρλον Μπράντο, Μικ Τζάγκερ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Lady Gaga, Μπέτι Ντέιβις, Αλ Πατσίνο, Μόνικα Λεβίνσκι, Όντρεϊ Χέπμπουρν, Μπομπ Χόουπ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Μπόμπι Κένεντι, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Μάικλ Τζάκσον, Μάρθα Στιούαρτ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Όπρα Γουίνφρεϊ.
Παντρεμένος 8 φορές, ο Λάρι Κινγκ αφήνει πίσω του δύο παιδιά και την τελευταία σύζυγό του, Σαν Σάουθγουιτς. Ο θάνατός του υπογραμμίζει το αξιοθαύμαστο ταξίδι ζωής από ένα αγόρι του Μπρούκλιν στον «βασιλιά του μικροφώνου.
Τα παιδικά του χρόνια
Ο Λάρι Κινγκ γεννημένος με το όνομα Λόρενς Χ. Ζέιγκερ στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ήταν ο γιος Ορθόδοξων Εβραίων γονέων που μετανάστευσαν από την Ρωσία. Η μητέρα του ήταν εργαζόμενη σε εταιρεία ενδυμάτων και ο πατέρας του είχε ένα εστιατόριο.
Οι γονείς του είχαν προσευχηθεί για ένα δεύτερο παιδί και η γέννηση του Λάρι Κινγκ ήρθε ως ευλογία σε αυτούς καθώς είχαν χάσει το πρώτο τους παιδί έναν χρόνο νωρίτερα από σκωληκοειδίτιδα. Η παιδική του ηλικία ήταν χαρούμενη και ξέγνοιαστη, με λατρεία για τους Brooklyn Dodgers και όνειρο να γίνει μια μέρα αθλητικός ρεπόρτερ της αγαπημένης το ομάδας. «Όταν ήμουν 5 ετών, ξάπλωνα στο κρεβάτι μου, κοίταζα το ραδιόφωνο και ήθελα να είμαι στο ραδιόφωνο» έχει δηλώσει στην βιογραφία του. «Δεν ξέρω γιατί με μάγευε τόσο».
Ο θάνατος του πατέρα του, άλλαξε την ζωή του
Η ειδυλλιακή παιδική ηλικία του Λάρι Κινγκ διακόπηκε απότομα στα 9 του χρόνια, όταν ο πατέρας του, μόλις 43 ετών, πέθανε από καρδιακή προσβολή. «Ο πατέρας μου ήταν η καθοδηγητική δύναμη στη ζωή μου», είπε ο Κινγκ. «Πήρα τον θάνατό του πολύ άσχημα γιατί πίστευα ότι με άφησε. Ο πατέρας μου ήταν η ζωή μου».
Ο τραγικός θάνατος του πατέρα του οδήγησε σε οικονομικές δυσκολίες τον ίδιο, την χήρα μητέρα του και τον μικρότερο αδερφό του Μάρτιν. Η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Μπενσονχάρστ και να ζήσε με προγράμματα της πρόνοιας, που έκαναν χρήση της ταπεινωτικής πρακτικής των επισκέψεων ρουτίνας από κυβερνητικούς υπαλλήλους για να επιθεωρήσουν και να διασφαλίσουν ότι η οικογένεια ζούσε με τα μέσα της. Μάλιστα, απαγορευόταν αυστηρά το κρέας πρώτης ποιότητας.
«Παρόλο που είμαι ένας άνθρωπος που συγχωρεί, αν υπάρχει Θεός, θα δυσκολευόμουν πολύ να Τον συγχωρέσω» είχε δηλώσει ο Λάρι Κινγκ. Παρά την αυστηρή ορθόδοξη ανατροφή του, δεν εφάρμοσε. «Είμαι πολύ Εβραίος κοινωνικά. Λατρεύω το εβραϊκό χιούμορ. Λατρεύω το εβραϊκό φαγητό. Μου αρέσει που είμαι Εβραίος, αλλά δεν είμαι θρησκόληπτος».
Ο Λάρι Κινγκ μπήκε στο εργατικό δυναμικό μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο για να βοηθήσει στην σίτιση της οικογένειάς του. Οι βαθμοί του δεν ήταν αρκετά καλοί για να περάσει στο πανεπιστήμιο, οπότε ανέλαβε μια σειρά από περίεργες δουλειές από οδηγός φορτηγού UPS μέχρι και παραγωγός γάλακτος.
Η λατρεία του για το ραδιόφωνο
Δούλευε στην αίθουσα αλληλογραφίας μιας εταιρείας εμπορευμάτων στο κέντρο του Μανχάταν που τύγχανε να μοιράζεται το ίδιο κτίριο με τον ραδιοφωνικό σταθμό CBS-WOR. «Σχεδόν 5 ή 6 φορές την ημέρα, ανέβαινα με το ασανσέρ στον 22ο όροφο και προσποιούμουν ότι ήμουν εκφωνητής» έγραψε στην βιογραφία του. «Και κάποιες φορές όταν βρισκόμουν μέσα στο ασανσέρ, έμπαιναν και κάποιοι εκφωνητές. Και τους άκουγα να μιλάνε και ήθελα να το κάνω κι εγώ. Ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς».
Τελικά, ο 22χρονος Λάρι Κινγκ βρήκε το θάρρος να συστηθεί σε έναν από τους ραδιοφωνικούς εκφωνητές και ζήτησε συμβουλές σταδιοδρομίας για το πώς θα μπορούσε να μπει σε αυτό τον χώρο. Ο εκφωνητής του πρότεινε να μετακομίσει στο Μαϊάμι, όπου μια αγορά νέων μέσων προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες για άπειρους ραδιοτηλεοπτικούς παραγωγούς.
Βρέθηκε στην σωστή θέση, την σωστή στιγμή - Πώς επέλεξε το όνομα που τον έκανε διάσημο
Μάζεψε τις βαλίτσες του, αγόρασε ένα εισιτήριο λεωφορείου για την Φλόριντα και άρχισε να χτυπάει πόρτες. Αφού πέρασε ένα φωνητικό τεστ στο WAHR, ο Λάρι Κινγκ προσλήφθηκε – αλλά μόνο ως καθαριστής (στην αρχή). Αποδέχθηκε την δουλειά με την προϋπόθεση ότι όταν θα άνοιγε μια θέση, θα ήταν ο πρώτος που θα την έπαιρνε.
Αυτή η ευκαιρία ήρθε γρήγορα όταν ένας από τους disc jockeys παραιτήθηκε ξαφνικά: κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του ο Λάρι Κινγκ στο ραδιόφωνο. Μόλις λίγα λεπτά προτού βγει στον αέρα, το αφεντικό του, του ζήτησε να διαλέξει ένα νέο όνομα που θα ήταν πιο εύκολο να το θυμηθεί ο κόσμος και να ακούγεται λιγότερο «εθνικό». Επέλεξε το επίθετο Κινγκ, το οποίο πήρε από μια διαφήμιση στην The Miami Herald για το «King Wholesale Liquor».
Πώς πήγε η πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή
Κατατρομαγμένος, ο αρχάριος εκφωνητής πάγωσε τελείως όταν το μικρόφωνο, το οποίο τόσα χρόνια λαχταρούσε, άνοιξε τελικά. Μετά από πέντε βασανιστικά λεπτά νεκρού χρόνου, ο προϊστάμενός του εισέβαλε στην αίθουσα και φώναξε: «Αυτή είναι μια επιχείρηση επικοινωνίας, γι’ αυτό μίλα!».
Ο Λάρι Κινγκ άνοιξε δειλά το μικρόφωνο και είπε: «Γεια, το όνομά μου είναι Λάρι Κινγκ. Όλη μου την ζωή ήθελα να είμαι στο ραδιόφωνο. Λοιπόν, εδώ είμαι και φοβάμαι». Ο Λάρι Ζίγκερ έγινε Λάρι Κινγκ την 1η Μαϊου 1957 και ποτέ δεν σταμάτησε να μιλάει από εκείνη την ημέρα και μετά.
Ο Κινγκ έγινε αμέσως γνωστός. Λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, άλλαξε το όνομά του νόμιμα και έγινε μέλος της WKAT.
Το Μαϊάμι Μπιτς, που βρισκόταν στο απόγειό του ως θέρετρο, πλημμυριζόταν από διασημότητες , πολλές εκ των οποίων περνούσαν από το ραδιοφωνικό σόου του Λάρι Κινγκ, το οποίο μεταδιδόταν καθημερινά ζωντανά από το Pumpernik's Restaurant. Αυτή ήταν η παράξενη κολλεγιακή εκπαίδευση του Λάρι Κινγκ, καθώς πήρε συνέντευξη από τους πάντες: από έναν τοπικό υδραυλικό μέχρι τους Τζίμι Χόφα, Έλλα Φιτζέραλντ, Χάμπερτ Χάμφρεϊ και Ρίτσαρντ Νίξον. Ο Μπόμπι Ντάριν ήταν ο πρώτος διάσημος προσκεκλημένος του Λάρι Κινγκ.
Η συνέντευξη με τον Τζον Κένεντι - Έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητό του
Ήταν σε αυτά τα συναρπαστικά πρώτα χρόνια που ο Λάρι Κινγκ θυμάται την πρώτη και μοναδική του συνέντευξη με τον Τζον Κένεντι. Ήταν το 1958 και ο σύντομα πρόεδρος ήταν ο πιο διάσημος γερουσιαστής της Αμερικής εκείνη την εποχή. Ο Λάρι Κινγκ, ένα αυτοαποκαλούμενο «χαζό παιδί» από το Μπρούκλιν οδηγούσε και εντυπωσιάστηκε από τα εκθαμβωτικά καταστήματα του Παλμ Μπιτς κατά μήκος της λεωφόρου Γουόρθ. «Πώς μπόρεσες;» φώναξε. «Νωρίς το πρωί της Κυριακής, χωρίς κίνηση, ούτε ένα σύννεφο στον ουρανό, ήμουν παρκαρισμένος – πώς μπόρεσες να πέσεις επάνω μου;» του είπε ο Κένεντι, καθώς έπεσε με το παλιό αυτοκίνητό του επάνω στο κάμπριο του γερουσιαστή.
«Το μόνο που μπόρεσα να πω ήταν: ‘Γερουσιαστή μου μήπως θέλετε να ανταλλάξουμε στοιχεία;’» είπε ο Λάρι Κινγκ στην βιογραφία του. «Τελικά ηρέμησε και είπε ότι θα ξεχάσει το όλο πράγμα εάν του υποσχόμουν πως θα τον ψήφιζα όταν κατέβαινε για πρόεδρος. Το έκανα και έφυγε προτού πει: Μείνε πολύ μακριά μου».
Το τηλεοπτικό ντεμπούτο και η περιστρεφόμενη καρέκλα
Σύντομα, η δημοφιλής ραδιοφωνική εκπομπή του Λάρι Κινγκ εξελίχθηκε σε ένα τρίωρο βραδινό σόου μεταξύ 9 και 12 τα μεσάνυχτα. Προσθέτοντας στο φόρτο εργασίας του, ο Λάρι Κινγκ έκανε και το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1964, με ένα βραδινό talk show που μεταδιδόταν στο Channel 10 κάθε Κυριακή τα μεσάνυχτα, όπου συντόνιζε συζητήσεις για σημαντικά θέματα της ημέρας.
Στην βιογραφία του αφηγήθηκε τα κωμικά γεγονότα της πρώτης νύχτας του στην τηλεόραση όταν κάθισε σε μια περιστρεφόμενη καρέκλα μεταξύ δύο δικηγόρων που συζητούσαν για το εάν η Κίνα έπρεπε να γίνει δεκτή στα Ηνωμένα Έθνη. «Μεγάλο λάθος» είπε στο Vanity Fair. «Γιατί καθόμουν σε μία περιστρεφόμενη καρέκλα. Κάθε φορά που γύριζα προς τον άλλον συνομιλητή, δεν μπορούσα να σταματήσω. Σε όλη την εκπομπή, δεν μπορούσα να σταματήσω. Η The Miami Herald έγραψε κάτι του τύπου: ‘΄Σε μια εποχή που ο οικοδεσπότης της τηλεοπτικής εκπομπής αρχίζει να γίνεται πολλά υποσχόμενος, έχουμε πλέον ένα νέο χαρακτηριστικό. Έναν περιστρεφόμενο παρουσιαστή’».
Ωστόσο, η εκπομπή του έγινε επιτυχία. Ο Λάρι Κινγκ πιστώνει την επιτυχία του στον παλιό του φίλο Τζάκι Γκλίσον. «Έκανε αυτό το σόου και έμενε μαζί μου όλο το βράδυ. Μέναμε μέχρι τις 5 το πρωί. Δεν του άρεσε το σκηνικό, έτσι μπήκαμε στο γραφείο του γενικού διευθυντή και αλλάξαμε το σκηνικό. Ο Γκλίσον το άλλαξε, άλλαξε και τον φωτισμό και έγινε κάτι σαν μέντοράς μου».
Κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Φρανκ Σινάτρα
Ο Λάρι Κινγκ και ο διάσημος κωμικός δημιούργησαν μια διά βίου φιλία. «Αν και ήταν 15 χρόνια μεγαλύτερός μου, είχαμε την χημεία που χρειάζεται για να γίνουμε καλοί φίλοι» είπε στο Vanity Fair.
Ο Γκλίσον βοήθησε τον Λάρι Κινγκ και με την πρώτη του επιτυχία: μια συνέντευξη με τον διάσημο – αλλά ντροπαλό μπροστά στις κάμερες – Φρανκ Σινάτρα. «Δεν υπήρχε μεγαλύτερος στον κόσμο από τον Φρανκ Σινάτρα και ποτέ δεν έδινε συνεντεύξεις» είπε ο Λάρι Κινγκ. «Ο Σινάτρα ήταν ο μόνος άνθρωπος που ήξερα που δεν θα απαντούσε σε ένα τηλεφώνημα από τους New York Times».
Ο Γκλίσον τότε έκανε κάτι περίεργο. Είπε πως είχε μια επικοινωνία με τον «πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο ραδιοφωνικός σταθμός έβαλε μια ολοσέλιδη διαφήμιση στο The Miami Herald όπου έλεγε για εμφάνιση του Φρανκ Σινάτρα, αλλά δεν υπήρχε καμία απάντηση από την ομάδα του. Οι συντελεστές της εκπομπής περίμεναν με αγωνία, ανησυχώντας πως ο Φρανκ Σινάτρα δεν θα εμφανιζόταν. »Στις 9 ακριβώς, μια λιμουζίνα σταμάτησε» και οι δύο άνδρες συνομίλησαν για 3 ολόκληρες ώρες. «Έγινα πολύ φίλος με τον Φρανκ μετά από αυτή την συνέντευξη» είπε ο Λάρι Κινγκ.
Μάλιστα, ο Λάρι Κινγκ έγινε ένας από τους λίγους δημοσιογράφους με τους οποίους ο Φρανκ Σινάτρα συμφώνησε ποτέ να μιλήσει, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας μεγάλης του συνέντευξης το 1988. Χρόνια αργότερα- μετά από πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές μαζί, ο Σινάτρα έγραψε στον Κινγκ: «Αυτό που κάνεις είναι να εξαφανίζεις την κάμερα»,.
Ο Λάρι Κινγκ ήταν γνωστός για το χαλαρό του στυλ στις συνεντεύξεις του. Η ειλικρίνεια, η γοητεία και η περιέργειά του έκαναν τους καλεσμένους του άνετους, με αποτέλεσμα να φέρνει στο φως συναρπαστικές ιστορίες.
8 γάμοι με 7 διαφορετικές γυναίκες
Με την επιτυχία ήρθαν και τα χρήματα, η φήμη, οι όμορφες γυναίκες και μια σειρά από σχέσεις υψηλού προφίλ και ανεπιτυχείς γάμους, 8 συνολικά με 7 διαφορετικές γυναίκες.
Μέχρι το 1961, ο Λάρι Κινγκ βρισκόταν ήδη στον τρίτο του γάμο με το κουνελάκι του Playboy, την Αλέν Άκινς, την οποία παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές.
Ο πρώτος του γάμος ήταν με την αγαπημένη του από το σχολείο στα 18, αλλά ακυρώθηκε τον επόμενο χρόνο μετά από εντολή των γονιών της. Την δεύτερη γυναίκα του Ανέτ Καγιέ την παντρεύτηκε το 1968, αλλά χώρισαν λίγους μήνες αργότερα. Η σχέση τους ήταν σύντομη, αλλά καρποφόρα και γεννήθηκε από αυτήν ο γιος του, τον οποίο ο Λάρι Κινγκ συνάντησε μετά από 33 χρόνια.
«Ήξερα ότι υπήρχε ένας Λάρι Κινγκ τζούνιορ εκεί έξω, το είχα ακούσει, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν δικός μου. Ο γάμος μας ήταν πολύ σύντομος και μου είπε πως εάν ήταν αγόρι, θα τον ονόμαζε Λάρι Κινγκ τζούνιορ»εξήγησε στην The New York Post το 2009. Λίγο μετά το τέλος της σχέσης τους, παντρεύτηκε την Αλέν Άκινς με την οποία υιοθέτησε έναν γιο με το όνομα Άντι και απέκτησαν και μία κόρη με το όνομα Τσάια.
Στην αυτοβιογραφία του το 1982, ο Λάρι Κινγκ περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν καλό σύντροφο, αλλά ως άθλιο σύζυγο. Μέρος του προβλήματος οφειλόταν στην διαρκή του ανάγκη να περιβάλλεται από μοντέλα και διάσημες γυναίκες.
Ακολούθησε η 4η σύζυγός του, Μαίρη Σούτπιν, με την οποία απέκτησε μία κόρη με το όνομα Κέλλι – αργότερα υιοθετήθηκε επίσημα από τον δεύτερο σύζυγό της.
Η θαυμάστρια που του ζήτησε να πάει από το σπίτι της την ώρα που έκανε εκπομπή
Εν τω μεταξύ, το άστρο του Κινγκ όλο και μεγάλωνε. Στην αυτοβιογραφία του το 2009 περιγράφει ένα περιστατικό: «Δεν υπήρχε τίποτα σαν το Μαϊάμι της δεκαετίας του 1960. Το Μαϊάμι ήταν το πιο χαλαρό σεξουαλικά μέρος του κόσμου». Ήταν 23 χρονών και βρισκόταν στο ραδιόφωνο μόλις 2 εβδομάδες όταν μια γυναίκα ακροατής τον κάλεσε: «Μου είπε ότι με θέλει και της είπα ότι τελειώνω στις 6. Όχι, μου απάντησε. Πρέπει να πάω στην δουλειά. Πρέπει να έρθεις τώρα». Της είπα ξανά ότι είμαι στον αέρα και μου είπε ότι απέχει μόλις 12 τετράγωνα από τον σταθμό. Μου ζήτησε να πάω στο σπίτι της».
Ο Λάρι Κινγκ ήταν το μόνο άτομο που εργαζόταν εκεί την ώρα στον σταθμό, οπότε αποφάσισε να ρισκάρει και να πάει λέγοντας στους ακροατές του πως θα τους «έκανε δώρο» όλο το άλμπουμ του Χάρι Μπελαφόντε. Αυτό θα του εξασφάλιζε 33 ολόκληρα λεπτά.
Μπήκε στο αυτοκίνητο, έτρεξε προς το σπίτι της γυναίκας όπου τον περίμενε με ένα λευκό νεγκλιζέ. «Δεν είδα ποτέ το πρόσωπό της καθαρά». Το ραδιόφωνο ήταν ανοιχτό, με τον Μπελαφόντε να τραγουδά το «Αποχαιρετισμός στην Τζαμάικα» όταν συνέβη ο χειρότερος εφιάλτης του. Κόλλησε ο δίσκος.
«Την έσπρωξα, μπήκα στο αυτοκίνητο και έτρεξα για τον σταθμό. Όλα τα τηλέφωνα χτυπούσαν. Ζήτησα συγνώμη από τους ακροατές. Πάντως ο διευθυντής του, την επόμενη ημέρα δεν του έιπε τίποτα.
Εκτός όμως από την αδυναμία τους στις ξανθές γυναίκες, ο Λάρι Κινγκ απέκτησε την κακιά συνήθεια να ποντάρει σε άλογα και βρέθηκε να χρωστάει πολλά, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με τον νέο κύκλο των πλούσιων φίλων του.
Παντρεύτηκε για 6η φορά το 1976 με μία πρώην καθηγήτρια μαθηματικών και βοηθό παραγωγής, την Σάρον Λεπόρ. Ο γάμος διήρκησε 7 χρόνια, ο δεύτερος μεγαλύτερος σε διάρκεια του Λάρι Κινγκ. Αλλά η οικονομική ζημιά είχε ήδη γίνει: είχε παλιά χρέη που δεν μπορούσαν να πληρωθούν. Το 1978 κήρυξε πτώχευση, χρωστώντας περισσότερα από 300.000 δολάρια. Χώρισε με την Σάρον το 1982.
Ποιο ήταν το μυστικό της επαγγελματικής του επιτυχίας
Όσο για την καριέρα του, σύμφωνα με τον ίδιο, το μυστικό της επιτυχίας του ήταν πως έκανε τον «χαζό« και ρωτούσε με μανία τους καλεσμένους του. Έμενε σκόπιμα απροετοίμαστος για τις συνεντεύξεις του και δεν διάβαζε τα βιβλία ή δεν έβλεπε τις ταινίες τους. «Θα πρέπει να είμαι περίεργος γι’ αυτά και πως θα είμαι εάν τα έχω διαβάσει». Γι’ αυτό και έριχνε τις ερωτήσεις του με ειλικρινή περιέργεια και όχι έχοντας κάνει πρόβα το τι να πει.
Τα πολλά προβλήματα υγείας του
Υπέστη καρδιακή προσβολή το 1987, γεγονός που τον ανάγκασε να κόψει κάποιες από τις αγαπημένες του κακές συνήθειες: το κόκκινο κρέας, τα τσιγάρα και τον καφέ (έπινε πλέον μόνο τρία φλιτζάνια την ημέρα). «Θυμάσαι πάντα την ημερομηνία της καρδιακής σου προσβολής» είπε.
Παρέμεινε άγαμος για μεγάλο χρονικό διάστημα έξι ετών μεταξύ του 6ου και του 7ου γάμου του με την επιχειρηματία Τζούλι Αλεξάντερ. Αυτό βέβαια δεν σήμαινε ότι σταμάτησε να ερωτοτροπεί, όπως με την ηθοποιό Άντζι Ντίκινσον. Κατά την διάρκεια της σχέσης τους έκλεινε το νυχτερινό του σόου με το «1-4-3, Arrivederci». Ήταν ο προσωπικός τους κώδικας για το: «Σ’ αγαπώ. Τα λέμε αργότερα».
Το 1997 παντρεύτηκε την έβδομη σύζυγό του Σόου Σάουθγουικ, τραγουδίστρια, ηθοποιό που ήταν 26 χρόνια μικρότερή του. Παντρεύτηκαν σε ένα δωμάτιο νοσοκομείο στο Λος Άντζελες, τρεις ημέρες προτού ο Λάρι Κινγκ χειρουργηθεί για τον καθαρισμό ενός φραγμένου αιμοφόρου αγγείου. Έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Τσανς που γεννήθηκε το 1999 και τον Κάννον, τον Μάιο του 2000.
Κατά την δέκατη επέτειο του γάμου τους το 2007, ο Σάουθγουικ αστειεύτηκε ότι ήταν η μόνη σύζυγος που παρέμεινε για πάνω από 10 χρόνια. Τρία χρόνια αργότερα, το ζευγάρι υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2010, αφού η Σον είχε σχέση με τον πολύ νεότερο προπονητή του μπέιζμπολ του γιου της. Παράλληλα, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως ο Λάρι Κινγκ είχε σχέση με την αδερφή της συζύγου του, την οποία και τα δύο μέρη αρνήθηκαν.
Όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, «Δεν απατούσα τις συζύγους μου. Η καριέρα μου όμως ήταν πάντα πρώτη. Έλεγα πάντα πως εάν με καλούσε εκτάκτως το CNN και η σύζυγός μου, θα έβαζα πάντα το CNN πρώτο».
Μετά από 25 χρόνια με το CNN, ο Λάρι Κινγκ ανακοίνωσε την παραίτησή του στις 29 Ιουνίου 2010.
Ο Λάρι Κινγκ πέρασε πολλά με την υγεία του. Το 1999 διαγνώστηκε και υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο του προστάτη. Το 2017, οι γιατροί ανακάλυψαν έναν καρκινικό όγκο στον πνεύμονα που αφαιρέθηκε με επιτυχία. Τον Μάρτιο, ο Κινγκ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και ήταν σε κώμα για εβδομάδες όπου δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα μετά. Αργότερα παραδέχτηκε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μόλις έναν μήνα αργότερα, τον Απρίλιο, ο Λάρι Κινγκ υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και του τοποθετήθηκαν δύο στεντς.
«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να πεθάνω και να μην είμαι εκεί να μάθω τι θα ακολουθήσει» αποκάλυψε στην The Wall Street Journal το 2016. Πιο πρόσφατα, ωστόσο παραδέχτηκε: «Φοβάμαι λιγότερο να πεθάνω τώρα. Είμαι 86 χρονών και έτσι είναι. Θέλω απλώς να συνεχίσω να δουλεύω μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να πεθάνω δουλεύοντας – να πάρω σύνταξη εκεί».
Από τους 8 γάμους του, ο Λάρι Κινγκ έχει αποκτήσει 5 παιδιά και 9 εγγόνια καθώς και 4 δισέγγονα. Πριν από τον δικό του θάνατο, είχε χάσει δύο από τα παιδιά του, τον Άντι και την Τσάια που πέθαναν από καρδιακή προσβολή και καρκίνο του πνεύμονα (αντίστοιχα) μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας τον περασμένο Αύγουστο.
Καθώς ο κόσμος θρηνεί την απώλειά του αγαπημένου δημοσιογράφου, ίσως είναι σωστό να θυμηθεί κανείς τα τελευταία του λόγια στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής του Larry King Live: «Δεν, δεν ξέρω τι να πω εκτός από εσάς, στο κοινό μου, σας ευχαριστώ».