Οι «Γάτες του Δαρβίνου»: Επιστήμονες φτιάχνουν την πρώτη παγκόσμια βάση δεδομένων για τα αγαπημένα αιλουροειδή - iefimerida.gr

Οι «Γάτες του Δαρβίνου»: Επιστήμονες φτιάχνουν την πρώτη παγκόσμια βάση δεδομένων για τα αγαπημένα αιλουροειδή

Eπιστήμονες δημιουργούν μια βάση δεδομένων για γάτες για να καταλάβουν γιατί συμπεριφέρονται έτσι / PEXELS
Eπιστήμονες δημιουργούν μια βάση δεδομένων για γάτες για να καταλάβουν γιατί συμπεριφέρονται έτσι / PEXELS

Αυτοί οι επιστήμονες δημιουργούν μια βάση δεδομένων για γάτες για να καταλάβουν γιατί συμπεριφέρονται έτσι. Μπορεί να θελήσετε να συμμετάσχετε και εσείς με την δική σας γάτα.

Παρατηρήσατε αυτό το ιδιόμορφο πράγμα που κάνει πάντα η γάτα σας; Ίσως να τρελαίνεται όταν προσπαθείτε να φάτε ένα κομμάτι ψωμί ολικής άλεσης χωρίς να το μοιραστείτε μαζί της και να τρέχει στο σπίτι σαν τρελή ή ίσως επιμένει να κάθεται σε εκείνο το σημείο γεμάτο με έγγραφα που θα προτιμούσατε να μην αγγίζει προκειμένου να μην πάθουν κάτι ή χαλάσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την πάροδο του χρόνου, έχετε αποδεχτεί αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά των διαφόρων γατών που μοιράζονται τη ζωή και την καθημερινότητά σας.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Broad του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ, μαζί με την Ιατρική Σχολή UMass Chan εργάζονται στο πρόγραμμα «Darwin's Cats» [Οι Γάτες του Δαρβίνου»]. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που θα απαντά σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τα συμπεριφορικά και γενετικά χαρακτηριστικά των φιλικών μας αιλουροειδών.

Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Αν αυτή η ιδέα σας ακούγεται οικεία, είναι πιθανόν επειδή η ίδια εταιρεία, η «Darwin's Ark» [Κιβωτός του Δαρβίνου], διεξήγαγε στο παρελθόν ένα παρόμοιο πρόγραμμα που επικεντρώθηκε σε σκύλους. Για αυτό το πρόγραμμα, οι εθελοντές ιδιοκτήτες γατών θα συλλέγουν δείγματα γούνας και θα τα στέλνουν ταχυδρομικά, μαζί με τη συμπλήρωση μιας σειράς ερευνών σχετικά με τη συμπεριφορά των κατοικίδιών τους.
  • Στόχος του προγράμματος είναι να στρατολογήσει 100.000 συμμετέχουσες γάτες μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος συλλογής δειγμάτων, οι ερευνητές που βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα Darwin's Cats θα αλληλουχήσουν το DNA του πληθυσμού του δείγματός τους για να διερευνήσουν τις γενετικές επιρροές σε διάφορα χαρακτηριστικά, συμπεριφορές και θέματα υγείας των γατών.
  • Ο στόχος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, είναι να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τις συμπεριφορές και τη γενετική των αιλουροειδών, ώστε να απαντηθούν πολλά από τα αναπάντητα ερωτήματά μας για τις γάτες. Αυτό περιλαμβάνει γνώσεις σχετικά με τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, την εξέλιξη της συμπεριφοράς τους, τις προκλήσεις υγείας που αντιμετωπίζουν οι γάτες μας και τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτά τα ζητήματα.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Broad του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ, μαζί με την Ιατρική Σχολή UMass Chan εργάζονται στο πρόγραμμα Darwin's Cats / PEXELS
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Broad του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ, μαζί με την Ιατρική Σχολή UMass Chan εργάζονται στο πρόγραμμα Darwin's Cats / PEXELS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς και πού μπορώ να εγγραφώ;

Σύμφωνα με την «Κιβωτό του Δαρβίνου», σχεδόν 5.000 γάτες έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα από τα μέσα του 2024 μέχρι σήμερα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο οργανισμός ζητά μια δωρεά ύψους 150 ευρώ ανά γάτα για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την κάλυψη των εξόδων.

Όσοι πιστοί προσέλθετε και εμείς ελπίζουμε ότι η επιστήμη θα μας δώσει κάποιες πραγματικές απαντήσεις σε πραγματικά ερωτήματα, όπως «γιατί η γάτα μου πίνει συνέχεια νερό και μετά νιαουρίζει συνέχεια στα πόδια μου;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάτα Δαρβίνος δεδομένα επιστήμονες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ