Δεν τελείωσε το σχολείο, έγινε δισεκατομμυριούχος και «περπάτησε» στο διάστημα -Ποιος είναι ο Τζάρεντ Άιζακμαν - iefimerida.gr

Δεν τελείωσε το σχολείο, έγινε δισεκατομμυριούχος και «περπάτησε» στο διάστημα -Ποιος είναι ο Τζάρεντ Άιζακμαν

Τζάρεντ Άιζακμαν
Τζάρεντ Άιζακμαν/ Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας πραγματοποίησε τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο.

Ο Τζάρεντ Άιζακμαν είχε εγκαταλείψει το λύκειο και ζούσε στο υπόγειο των γονιών του στο Νιου Τζέρσεϊ πριν γίνει δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας και τώρα ως διαστημικός τουρίστας πραγματοποίησε τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο στην ιστορία. Ο 41χρονος, ο οποίος ξεκίνησε το διαστημικό του ταξίδι την Τρίτη, φαινόταν πάντα να έχει το μυαλό του επικεντρωμένο σε άλλα πράγματα και όχι στο σχολείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από δω η Γη σίγουρα μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Τα πρώτα λόγια του δισεκατομμυριούχου όταν βγήκε από το διαστημόπλοιο για να κοιτάξει το σύμπαν κατάματα ήταν: «Πίσω στην πατρίδα μας όλοι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά από εδώ, η Γη σίγουρα μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο».

Στο υπόγειο των γονιών του ξεκίνησε την επιχείρησή του

«Ήμουν απαίσιος μαθητής», παραδέχτηκε ο Άιζακμαν στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Countdown: Inspiration4 Mission to Space». «Και δεν ήμουν ούτε ευτυχισμένος στο σχολείο», πρόσθεσε.

Αντί να είναι δυστυχισμένος, ο Άιζακμαν επέλεξε να ρισκάρει και εγκατέλειψε το λύκειο σε ηλικία 16 ετών το 1999 για να ιδρύσει την Shift4 Payments, μια εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών, ενώ ζούσε στο υπόγειο των γονιών του, γράφει η New York Post. Ο ειδήμων στους υπολογιστές δήλωσε ότι η ιδέα για την εταιρεία του ήρθε όταν ήταν 15 ετών και εργαζόταν σε μια τοπική εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών, όπου έμαθε πόσο περίπλοκο ήταν τότε για τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν και να εγκαταστήσουν αναγνώστες πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με το Forbes.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία του Άιζακμαν, που αρχικά ονομάστηκε United Bank Card, επεδίωξε να κάνει τη διαδικασία πιο απρόσκοπτη και φθηνότερη για όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εισέλθουν στον 21ο αιώνα. Αν και ο 42χρονος μεγιστάνατς παραπονέθηκε ότι δούλευε από τις 7:30 π.μ. έως και τις 3 π.μ. πίσω από ένα πληκτρολόγιο, η εταιρεία του που επεξεργαζόταν πληρωμές τελικά άνθισε και έγινε αγαπημένη σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Ένας δισεκατομμυριούχος

Σήμερα, η Shift4 διαχειρίζεται περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές κάθε χρόνο για περισσότερους από 200.000 πελάτες της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία και Ευρώπη. Ο Άιζακμαν έγινε δισεκατομμυριούχος μετά την εισαγωγή της Shift4 στο χρηματιστήριο το 2020, με τη διατήρηση του 38% των μετοχών της εταιρείας να εκτοξεύει την καθαρή του αξία στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Αλλά τα χρήματά του δεν προέκυψαν αποκλειστικά από την επιτυχία της εταιρείας του που επεξεργάζεται πληρωμές. Το 2011, ίδρυσε την Draken International, μια αμυντική εταιρεία που εκπαιδεύει πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία εξελίχθηκε τελικά στον μεγαλύτερο ιδιωτικό στόλο στρατιωτικών αεροσκαφών στον κόσμο. Το εγχείρημα προέκυψε από την αγάπη του
Άιζακμαν για τις πτήσεις, με τον πολυάσχολο διευθύνοντα σύμβουλο τεχνολογίας να βρίσκει ένα διάλειμμα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να παρακολουθήσει σχολή πτήσεων.

Τελικά πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο της Draken στην Blackstone το 2019 έναντι εννιαψήφιου ποσού, σημειώνεται.

Τα ταξίδια στο διάστημα

Αφού έγινε δισεκατομμυριούχος, ο Άιζακμαν προσπάθησε να πάει τα ταξίδια του ακόμα πιο μακριά, χρηματοδοτώντας και ηγούμενος της πρώτης πολιτικής αποστολής στο διάστημα με την κάψουλα Dragon της SpaceX. Το τριήμερο ταξίδι στο διάστημα εκτιμάται από το Florida Today ότι κόστισε έως και 200 εκατομμύρια δολάρια, με τον 41χρονο να σημειώνει ρεκόρ, καθώς ήταν ο πρώτος διαστημικός τουρίστας που έκανε τον κύκλο της Γης χωρίς να έχει στο σκάφος του επαγγελματία αστροναύτη. Έκτοτε, ο Άιζακμαν αγόρασε συνολικά τρία ταξίδια από τον Έλον Μασκ για να επιστρέψει στο διάστημα, με το πρώτο να απογειώνεται το πρωί της Τρίτης και σήμερα να πραγματοποιεί τον «διαστημικό περίπατο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πενθήμερο ταξίδι ο Άιζακμαν και τρία μέλη του πληρώματος βρέθηκαν ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος Gemini της NASA το 1966.

Μόνο οι 24 αστροναύτες της αποστολής Απόλλων που πέταξαν στο φεγγάρι έχουν επιχειρήσει πιο μακριά στο διάστημα. Στη συνέχεια, ο Άιζακμαν έγινε ο πρώτος άνθρωπος πραγματοποίησε ιδιωτικό διαστημικό περίπατο, δοκιμάζοντας επίσης τις τελευταίες στολές της SpaceX.

Πρώτος ιδιωτικός διαστημικός περίπατος

Ο παράτολμος δισεκατομμυριούχος δήλωνε εκστασιασμένος για το ταξίδι πριν από την εκτόξευση, καθώς ήλπιζε να συμβάλει στην πρωτοπόρα στιγμή μιας νέας εποχής της ανθρώπινης εξερεύνησης του διαστήματος. «Δεν ήμουν ζωντανός όταν οι άνθρωποι περπάτησαν στο φεγγάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα θα ήθελα τα παιδιά μου να δουν ανθρώπους να περπατούν στο φεγγάρι και στον Άρη και να επιχειρούν να εξερευνήσουν το ηλιακό μας σύστημα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Άιζακμαν παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Μόνικα, η οποία μεγάλωσε στην ίδια πόλη. Το ζευγάρι ζει στο Νιου Τζέρσεϊ με τις δύο κόρες του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ