Μπορεί στην Ελλάδα το πιο προβεβλημένο ροζ σκάνδαλο Αμερικανού προέδρου να ακούει στο όνομα Μόνικα Λεβίνσκι, όμως φαίνεται πως πολλοί προκάτοχοι του Μπιλ Κλίντον υπήρξαν επιρρεπείς στην απιστία.
Στο νέο βιβλίο «Σεξ με προέδρους», μπεστ σέλερ σύμφωνα με τους «New York Times», η Ελεανορ Χέρμαν αποκαλύπτει και ξαναθυμίζει τα ροζ σκάνδαλα των Αμερικανών προέδρων.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, για παράδειγμα, περιγράφεται πως ο Τζον Κένεντι συνήθιζε να κάνει μπάνιο γυμνός στην πισίνα του Λευκού Οίκου, παρέα με γυναίκες από το προσωπικό του κτιρίου. Η συγγραφέας Έλεανορ Χέρμαν ερευνά και καταγράφει με αρκετό χιούμορ τα σεξουαλικά σκάνδαλα που έβαλαν φουρνέλο στα θεμέλια της αμερικανικής πρωτεύουσας, όταν αποκαλύφθηκαν, και σκανδάλισαν την κοινή γνώμη.
Η ροπή των Αμερικανών προέδρων προς την απιστία
Όπως υποστηρίζει άλλωστε η συγγραφέας, φαίνεται πως για να αναδειχθεί κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να διαθέτει τρεις «αρετές»: να είναι νάρκισσος, να διψά για εξουσία και να επιθυμεί διακαώς να είναι σημαντικός.
«Οι περισσότεροι άνδρες που θεωρούν πως πρέπει να αναλάβουν τα ηνία αυτής της χώρας, έχουν πολύ μεγάλο ''εγώ'', είναι νάρκισσοι», λέει η συγγραφέας στο περιοδικό «People». «Ο κίνδυνος απέναντι σε έναν εγωιστή νάρκισσο είναι προφανής, γίνεται δε ακόμη πιο φρενήρης όταν του παρέχεται μεγάλη δύναμη», συμπληρώνει.
«Φαίνεται πως υπάρχει αμυδρή διαφορά μεταξύ του ενθουσιασμού για δύναμη, απέναντι σε πλήθη που σε λατρεύουν και της ανάγκης για δύναμη απέναντι σε ένα αφοσιωμένο άτομο. Η ίδια παρόρμηση που μπορεί να οδηγήσει έναν άνδρα προς τον Λευκό Οίκο, είναι ικανή να τον οδηγήσει και σε μια ανόητη περιπέτεια με μια γυναίκα», υποστηρίζει η Χέρμαν.
Ο Γούντροου Γουίλσον υπέγραφε ως «τίγρης» στην ερωμένη του
Το βιβλίο περιγράφει πως ο 28ος Αμερικανός πρόεδρος, Γούντροου Γουίλσον, ένιωθε μοναξιά αφότου έχασε ξαφνικά τη γυναίκα του, Έλεν. Έτσι προχώρησε σε ένα σερί ερωτικών επιστολών με τη Μέρι Πεκ, η οποία μάλιστα ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες από τον θάνατο της γυναίκας του.
Την Πεκ την είχε γνωρίσει σε ένα ταξίδι του στις Βερμούδες και στα ερωτικά τους γράμματα ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραφε πως η ερωμένη του αποτελούσε την ιδανική σύντροφο, ενώ υπέγραφε τις ερωτικές του επιστολές ως «τίγρης».
Ο Ουόρεν Χάρντινγκ και τα πάρτι με ιερόδουλες
Ο διάδοχος του Γουίλσον στο Οβάλ γραφείο, Ουόρεν Χάρντινγκ, ένας γοητευτικός εκδότης από το Οχάιο, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές το 1921, υποσχόμενος μια γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι συνήθειες του 29ου Αμερικανού προέδρου, ωστόσο, κάθε άλλο παρά συνηθισμένη δεν ήταν. Ο Χάρντινγκ φέρεται στο βιβλίο, εκτός από την παράλληλη σχέση με δύο γυναίκες, μία εκ των οποίων ισχυριζόταν πως είχε και ένα παιδί μαζί του, να απολαμβάνει το αλκοόλ και τη συντροφιά εκδιδομένων γυναικών. Συχνά ο 29ος πρόεδρος των ΗΠΑ έπαιρνε μαζί του στα πάρτι και ορισμένους από τους πιο έμπιστους από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Οι «θερινές σύζυγοι» του Φραγκλίνου Ρούζβελτ
Η συγγραφέας περιγράφει πως ευκατάστατοι άνδρες από την αμερικανική πρωτεύουσα συνήθιζαν να στέλνουν τις οικογένειές τους σε πιο δροσερά μέρη κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Όσο η οικογένεια έβρισκε δροσιά μακριά από τη ζέστη της Ουάσινγκτον, εκείνοι απολάμβαναν την ανεξαρτησία τους με «συζύγους του καλοκαιριού».
Ο Ρούζβελτ φέρεται, σύμφωνα με το βιβλίο, να διατηρεί σχέση με την Πέιτζ Μέρσερ Ρούθερφαντ, γραμματέα της Πρώτης Κυρίας και συζύγου του εκείνη την εποχή, ενώ η Έλεανορ Ρούζβελτ και τα παιδιά βρίσκονταν εκτός πόλης. Η παράνομη αυτή σχέση πλήγωσε πολύ την τότε Πρώτη Κυρία, η οποία υποστήριξε χρόνια αργότερα πως αυτή ήταν η αφορμή για να αντιμετωπίσει τον κόσμο με μεγαλύτερη ειλικρίνεια.
Το «κουμπί ερωμένης» του Λίντον Τζόνσον
Ο 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, είχε διαφορετικό σύστημα από τους προκατόχους του. Ο Τζόνσον, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, συνήθιζε να δέχεται ερωτικές συντρόφους στο Οβάλ Γραφείο. Επινόησε έτσι ένα ειδικό κουμπί, που τον ενημέρωνε για την άφιξη της συζύγου του στον Λευκό Οίκο.
Χρειάστηκε να τον κάνει τσακωτό η Πρώτη Κυρία, Λέιντι Μπερντ, σε ερωτικές περιπτύξεις με τη γραμματέα του, προκειμένου να επινοήσει το σύστημα συναγερμού για να καλύπτει τις απιστίες του.
«Η μυστική υπηρεσία έπρεπε να πατήσει το κουμπί και να τον ενημερώσει κάθε φορά που η Πρώτη Κυρία βρισκόταν καθ’ οδόν, ώστε να σηκώσει το παντελόνι του πριν εκείνη καταφθάσει», γράφει η Χέρμαν στο βιβλίο.