Τα χωριά και οι πανέμορφες παραλίες της Πελοποννήσου όπου γυρίστηκαν ελληνικές σειρές -Καλύτερα κι από χολιγουντιανό σκηνικό [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα χωριά και οι πανέμορφες παραλίες της Πελοποννήσου όπου γυρίστηκαν ελληνικές σειρές -Καλύτερα κι από χολιγουντιανό σκηνικό [βίντεο]

Πέντε σειρές που γυρίστηκαν σε χωριά της Πελοποννήσου
Πέντε σειρές που γυρίστηκαν σε χωριά της Πελοποννήσου / Φωτογραφία: Collage

Ένα χωριό αποτελεί συχνά – πυκνά το πεδίο ανάπτυξης μιας ιστορίας για τις αμέτρητες ελληνικές σειρές που έχουμε δει εδώ και χρόνια στην τηλεόραση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ακόμη πιο συχνά, το χωριό «βαφτίζεται» με ένα φανταστικό όνομα, παρότι δανείζεται τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την πρόσφατη τηλεοπτική ιστορία, το χωριό Διαφάνι, στις «Άγριες Μέλισσες» που βέβαια είναι φανταστικό ψυχή τε και σώματι, καθώς κατασκευάστηκε από την αρχή στην Αττική, παρότι σεναριακά τοποθετείται στον θεσσαλικό κάμπο.

Πρόσφατα, ανακαλύψαμε το παραλιακό ταβερνάκι στην Ψάθα που μετατράπηκε σε «Λαγουδέρα» για την δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1, «Πέτα τη Φριτέζα». Η ταβέρνα λειτουργεί κανονικά και έχει φυσικά κρατήσει και ένα ενθύμιο από την τηλεοπτική της... καριέρα.

Αν όμως μια περιοχή της Ελλάδας κατέχει τα πρωτεία σε διάθεση τηλεοπτικών σκηνικών, βγαλμένα από τα γραφικά σοκάκια και τους παραδοσιακούς οικισμούς της, αυτή είναι η Πελοπόννησος. Από το θρυλικό «Κάμπινγκ», ως το δημοφιλέστατο «Καφέ της Χαράς» τα χωριά και οι πανέμορφες παραλίες της έδωσαν χρώμα και ατμόσφαιρα στις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

1. «Στο κάμπινγκ» από την παραλία της Πλάκας στην Αργολίδα

Το 1989, λίγους μήνες πριν κάνει πρεμιέρα η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα, μια ξεχωριστή σειρά έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ. Το «... Στο κάμπινγκ», σε σενάριο Κώστα Γκάτζιου, σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου, παρακολουθούσε τις ζωές των ανθρώπων που ζούσαν, είτε δουλεύοντας, είτε παραθερίζοντας σε ένα κάμπινγκ στην Πελοπόννησο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους χαρακτήρες ξεχώρισαν, ο διπλός ρόλος του Νίκου Καλογερόπουλου, που υποδύθηκε τον Μήτσο και τον Μάιμο, τον αγαθό άνδρα που ζούσε κοντά στο κάμπινγκ και έβοσκε τις κατσίκες του.

Αν και γυρίστηκαν μόλις 13 επεισόδια, η σειρά «...Στο κάμπινγκ» πέρασε στο πάνθεον των κλασικών παραγωγών της ελληνικής τηλεόρασης και προβλήθηκε έκτοτε πολλές φορές σε επανάληψη από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε πραγματικό κάμπινγκ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται λίγο έξω από το το Τολό Αργολίδος, στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, το σίριαλ πραγματοποίησε γυρίσματα στην παραλία Πλάκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Η παραλία Πλάκα από ψηλά

Μόλις 700 μέτρα από το χωριό Δρέπανο, η Πλάκα με το χαρακτηριστικό της βότσαλο, είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, με το ποδήλατο, ακόμα και με τα πόδια. Πήρε το όνομά της από τα μεγάλα κομμάτια πλακών, που βρίσκονται σε μερικά σημεία του βυθού.

2 Το χωριό Καρυά μεταμορφώνεται σε «Κολοκοτρωνίτσι» για το Καφέ της Χαράς

Πέτρινα σοκάκια, πετρόχτιστα σπίτια και ένας μεγάλος πλάτανος στο κέντρο της πλατείας να θυμίζει πως ήταν πραγματικά τα χωριά της ελληνικής υπαίθρου πριν από αρκετές δεκαετίες. Το χωριό Καρυά έγινε διάσημο στο πανελλήνιο, καθώς τα μέρη του χρησιμοποίησε ο Χάρης Ρώμας για να στήσει το διάσημο Κολοκοτρωνίτσι και η «Πρωτευουσιάνα» για να ανοίξει το «Καφέ της Χαράς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Η Καρυά, το πάλαι ποτέ κεφαλοχώρι της Αργολίδας

Παρότι περήφανοι Αρκάδες, οι κάτοικοι του Κολοκοτρωνιτσίου έμεναν στην πραγματικότητα στο ορεινό χωριό της Αργολίδος. Σε υψόμετρο 700μ., το χωριό είναι χτισμένο στους πρόποδες του Αρτεμίσιου όρους και υπήρξε στο παρελθόν κεφαλοχώρι, αριθμώντας ως και 1.299 κατοίκους.

Φυσικά, τα γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς», τόσο το 2003, όσο και σήμερα με τα νέα του επεισόδια, δεν πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στο χωριό της Αργολίδος. Το iefimerida είχε βρεθεί για παράδειγμα πριν από μερικούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα νεοκλασικό πίσω από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου η παραγωγή έχει «στήσει» το δημαρχείο του χωριού.

3. Ο «Αστέρας Ραχούλας» σε Λεβίδι και Δαρά Αρκαδίας

Το 2017 ο Alpha κυκλοφόρησε μια νέα, πολλά υποσχόμενη ελληνική σειρά με πλούσιο καστ – Αντώνης Καρυστινός και Παναγιώτα Βλαντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους – η οποία δανείστηκε και εκείνη τις ομορφιές της Πελοποννήσου για… σκηνικό. Ο «Αστέρας Ραχούλας» είχε την ατυχία να συναντήσει τον οδοστρωτήρα Survivor, που αποτέλεσε το τηλεοπτικό φαινόμενο εκείνης της σεζόν, ωστόσο άφησε ένα γλυκό στίγμα στην ελληνική τηλεόραση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σενάριο της σειράς, δύο αντικριστά χωριά λύνουν τις αιώνιες διαφορές και την άσβεστη έχθρα τους στο χορτάρι. Η προσπάθεια ενός ξεπεσμένου ποδοσφαιριστή της Α’ Εθνικής να δημιουργήσει μια ομάδα που θα αντιμετωπίσει τους αντιπάλους με αξιώσεις αποτυπώνεται με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο. Τα δυο χωριά, που και εδώ μετονομάστηκαν για τις ανάγκες του σεναρίου, δεν είναι άλλα από το Λεβίδι και τα Δαρά Αρκαδίας.

Βίντεο: Η γραφική κωμόπολη όπου γυρίστηκε η σειρά

Το Λεβίδι είναι κωμόπολη του νομού Αρκαδίας και είναι χτισμένη στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 860 μ.. Απέχει 25 χλμ. από την Τρίπολη, ενώ ανήκει στην πρώην επαρχία Μαντινείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα ο Δάρας ή τα Δάρα, χωριό της Αρκαδίας, στα βόρεια του νομού εκεί όπου η Αρκαδία συνορεύει με την Αχαϊα και την Κορινθία. Απέχει 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού Τρίπολη και είναι Μαντινειακό χωριό. Διοικητικά ανήκει στον τέως Δήμο Λεβιδίου, στον οποίο έχει ενταχθεί όλος ο πάλαι ποτέ Δήμος Νάσων, έδρα του οποίου ήταν το Δάρα.

4. Γιάννης Μπέζος «Ήρθε κι έδεσε» στο Λεωνίδιο

Όταν ο ερωτύλος καρδιοχειρούργος Γιώργος Λεβέντης ερωτεύεται την κατά πολύ μικρότερή του, ασκούμενη στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, Κατερίνα, δεν υπολογίζει πως πίσω από τη νεαρή γιατρό βρίσκεται μια δυναμική, νέα και αποφασισμένη μητέρα. Ο Γιάννης Μπέζος και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη πρωταγωνιστούν στη σειρά του MEGA, «Ήρθε Κι Έδεσε», η οποία έκανε το φθινόπωρο του 2006.

Στο πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς, ο Γιάννης Μπέζος εμφανίζεται να επιχειρεί μπάντζι τζάμπινγκ από τον Ισθμό για να καταλήξει στις ακτές του χωριού όπου ζει και εργάζεται η Ναταλία. Αν και για μια ακόμη φορά το χωριό είναι φανταστικό, διαβάζουμε πως τα περισσότερα πλάνα του έχουν ληφθεί στο Λεωνίδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Το Λεωνίδιο από ψηλά

Τα πανοραμικά πλάνα του Λεωνιδίου, τα γραφικά δρομάκια του με τα υπέροχα σπίτια μοναδικής αρχιτεκτονικής, το πετρόκτιστο Κάτω Γεφύρι που γεφυρώνει τον ποταμό Δαφνώνα, το κτίριο του Γυναικείου Συνεταιρισμού, το Μνημείο των Πεσόντων, το γραφικό λιμανάκι και η παραλία της Πλάκας αλλά και ο χαρακτηριστικός «κοκκινόβραχος» που δεσπόζει πάνω από τον παραδοσιακό οικισμό και αποτελεί και αναρριχητικό πεδίο συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό της σειράς.

5. Η «Κλινική Περίπτωση» από την Καρδαμύλη Μάνης

Άλλη μια σειρά, όπου ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον γιατρό, αυτή τη φορά όμως με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, είναι η «Κλινική Περίπτωση». Η σειρά του MEGA έκανε πρεμιέρα το 2011 και σύμφωνα με το σενάριο ένας διεθνούς φήμης χειρουργός, που κρύβει όμως ένα σοκαριστικό μυστικό, επιστρέφει αιφνιδίως στον τόπο καταγωγής του, το χωριό Ληδία, που δεν είναι άλλο από την γραφική Καρδαμύλη, λίγο έξω από την Καλαμάτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά, μια από τις πιο δημοφιλείς από πλευράς τηλεθέασης για εκείνη τη σεζόν, περιελάμβανε αρκετά εξωτερικά γυρίσματα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους πραγματοποιήθηκε στην Καρδαμύλη.

Βίντεο: Η Καρδαμύλη από ψηλά

Η Καρδαμύλη έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που συνδυάζεται με παραδοσιακές οικίες που αποτυπώνουν την εξέλιξη της μανιάτικης αρχιτεκτονικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ