Οι διοργανωτές του Roland Garros θέλουν να καταπολεμήσουν την ηλεκτρονική κακοποίηση που δέχονται οι αθλητές του τένις.
Νέα δεδομένα σχετικά με το ποιοι τενίστες υποφέρουν περισσότερο από διαδικτυακό εκφοβισμό κατέδειξαν ακριβώς γιατί τέτοιου είδους μέτρα είναι απαραίτητα.
Η Γαλλική Ομοσπονδία Τένις (FFT), η οποία διαχειρίζεται το Roland Garros, αποκάλυψε ότι οι τενίστες θα έχουν προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη από την κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο φετινό τουρνουά, το οποίο αρχίζει την Κυριακή 28 Μαΐου.
Η τεχνολογία που προσπαθεί να δώσει λύση στα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο κατά των αθλητών
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI Bodyguard, τα σχόλια που λαμβάνουν οι παίκτες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Twitter και το TikTok, θα μετριούνται σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι απαντήσεις θα αναλύονται σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας των παικτών, η FFT αποφάσισε να συνεργαστεί με το 'Bodyguard' για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού», αναφέρει η FFT σε ανακοίνωσή της.
Και η έρευνα που διεξήχθη από το World Sports Network έδειξε γιατί πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των αστέρων του αθλητισμού - όχι μόνο των παικτών του τένις - από τη διαδικτυακή κακοποίηση.
Η έρευνα του World Sports Network
Το WSN «μέτρησε το κοινωνικό συναίσθημα των tweets που αναφέρουν παίκτες με αρνητικό τρόπο, καθώς και την αντίδραση του κοινού απέναντι σε συγκεκριμένες αναρτήσεις στο Facebook» και μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιοι παίκτες του τένις υπέστησαν τη μεγαλύτερη αρνητικότητα στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 16 μηνών.
Εύχονται στον Τζόκοβιτς να μην κερδίσει ποτέ ξανά Grand Slam
Από την πλευρά των ανδρών, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο 22 φορές νικητής του Grand Slam Νόβακ Τζόκοβιτς δέχθηκε τα περισσότερα αρνητικά tweets, καθώς σχεδόν ένα στα πέντε tweets (15%) για τον μεγάλο τενίστα είναι αρνητικό. Το έντεκα τοις εκατό των αντιδράσεων στις αναρτήσεις στο Facebook που αναφέρονται στον Τζόκοβιτς είναι «θυμωμένες».
Ο Σέρβος αναφέρεται συχνά ως «εγωιστής», ενώ κάποιοι «εύχονται να μην κερδίσει ποτέ ξανά Grand Slam».
Πολλά αρνητικά σχόλια και για τον Στέφανο Τσιτσιπά
Ο Έλληνας σταρ Στέφανος Τσιτσιπάς έλαβε επίσης πολλά αρνητικά σχόλια (15% των tweets) με πολλούς σχολιαστές να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του στο κορτ.
Αντίθετα, ο Βρετανός Κάμερον Νόρι έχει μόνο ένα 4% αρνητικό κλίμα από τα tweets.
Οι γυναίκες δέχονται περισσότερες προσβολές από ό,τι οι άνδρες, σύμφωνα με την έρευνα
Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι οι αθλήτριες της WTA δέχονται περισσότερες διαδικτυακές προσβολές από τους άνδρες συναδέλφους τους, καθώς οι έξι κορυφαίες στο φετινό Γαλλικό Όπεν έχουν κατά μέσο όρο 8,6% αρνητικό συναίσθημα σε σύγκριση με το 8,3% των ανδρών.
Η απερχόμενη πρωταθλήτρια του Australian Open Αρίνα Σαμπαλένκα λαμβάνει τα περισσότερα αρνητικά σχόλια με 15% στο Twitter και 5% των αναρτήσεων αντίδρασης στο Facebook «θυμωμένες».
Η πρωταθλήτρια του Wimbledon Έλενα Ριμπάκινα και η Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία έχουν 10% αρνητικό συναίσθημα όσον αφορά τα tweets, ενώ το νούμερο 1 στον κόσμο και τρεις φορές πρωταθλήτρια Grand Slam Ίγκα Σφιόντεκ έχει 7% αρνητικό συναίσθημα στο Twitter με την Κοκό Γκοφ στο 5%.