Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μονακό απόψε στο ΣΕΦ (21:15, Novasports Prime) για την 32η αγωνιστική της Euroleague, με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες.
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αφήσουν πίσω τις δύο διαδοχικές ήττες από Ερυθρό Αστέρα (εντός) και Βιλερμπάν (εκτός) για να μην αφήσουν τους διώκτες τους να έχουν βάσιμες ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.
Βεζένκοφ και Φουρνιέ οδηγούν στο σκοράρισμα τους Πειραιώτες, όμως θα χρειαστούν κάτι παραπάνω για να κάμψουν την αντίσταση του αξιόμαχου συνόλου του Βασίλη Σπανούλη, που επιστρέφει ως αντίπαλος στο γήπεδο που δοξάστηκε, καθώς οι Μονεγάσκοι θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά τετράδας.
Πολλές απουσίες για τον Ολυμπιακό -Επιστρέφει ο Λαρεντζάκης
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί τις απουσίες των Βιλντόσα, Μιλουτίνοφ, Ουόκαπ κι Έβανς, με μοναδικό ευχάριστο νέο να είναι η επιστροφή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.
«Έχουμε πιέσει την ομάδα, είναι στα “ κόκκινα” τόσους μήνες, με τόσες απουσίες και τραυματισμούς, μπορείς να το εξηγήσεις. Δεν το δικαιολογείς, αλλά το εξηγείς», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη Media Day, πριν το αποψινό κρίσιμο ματς.
Ανεβασμένη η επιθετική Μονακό -Έρχεται να κάνει τη... ζημιά στο ΣΕΦ
Η Μονακό δεν μπορεί να μπει στη σύγκριση με την αδιάφορη Βιλερμπάν που σόκαρε τους Πειραιώτες την Τρίτη, καθώς είναι μία ομάδα που έχει ως στόχο την είσοδο στο Final Four του Άμπου Ντάμπι και την κατάκτηση του τίτλου.
Οι Μονεγάσκοι είναι λίγο πιο επιθετικοί από τον Ολυμπιακό, έχοντας 87 πόντους μ.ο. (έναντι 86,4 των «ερυθρολεύκων»), όμως είναι χειρότεροι αμυντικά με 83,1πόντους, έναντι 81,2 των Πειραιωτών.
Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο «μαέστρος» της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη, με τον Ντάνιελ Τάις να βρίσκει τα πατήματά του στη ρακέτα και τον Νικ Καλάθη που επέστρεψε από τον τραυματισμό του να αναμένεται να δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Τόμισλαβ Ορντόφ (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).